Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 1 - 7 Iunie

Și această săptămână ne-a adus câteva știri interesante. Am aflat că Microsoft a achiziționat populara aplicație Wunderlist și au apărut prețurile pentru licențele de Windows 10. Dar probabil că cea mai importantă știre a săptămânii o reprezintă anunțul Microsoft pentru data oficială de lansare a Windows 10. Aflați mai multe detalii, dar și alte știri, în recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe Internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Totul despre Windows 10: va fi disponibil pe 29 iulie - Aceasta este știrea cea mai importantă a săptămânii: Microsoft a anunțat data oficială de lansare pentru Windows 10: 29 iulie.

Microsoft cheltuie 200 de milioane de dolari ca tu să nu uiți ce cumpărături ai de făcut - Microsoft a cumpărat recent 6Wunderkinder GmbH, compania care dezvoltă populara aplicație Wunderlist. Această achiziție confirmă faptul că gigantul software dorește și continuă să investească masiv în piață dispozitivelor mobile și a aplicațiilor și serviciilor de productivitate.

Windows 10 Mobile Build 10134 vine imediat ce un bug de upgrade va fi rezolvat - Gabe Aul a scris o nouă postare pe Twitter în care ne dă această veste. Dacă faci parte din clubul testerilor de Windows 10 Mobile, cu siguranță vei fi încântat.

Cât te costă Windows 10 dacă folosești Windows 7 sau 8.1 fără licență? - Au apărut și prețurile pentru licențele de Windows 10. Este adevărat că utilizatorii legali ai unei licențe de Windows 7 sau Windows 8.1 vor primi upgrade-ul gratuit. Dar, dacă nu deții o astfel de licență, Windows 10 te poate costa 119 de dolari dacă alegi varianta Home, iar dacă vrei să cumperi varianta Pro, prețul ajunge la 200 de dolari.

HTC pregătește terminale smartphone noi. Posibil un Windows Mobile - HTC este un producător cu un renume foarte mare. Având în vedere că HTC 8X a fost un succes pe piața smartphone-urilor Windows, un nou model care să ruleze Windows 10 Mobile ar fi o veste excelentă.

Beta testerii au primit primele ROM-uri Windows 10 Mobile pentru Xiaomi Mi 4 - Se pare că Microsoft a promis și s-a ținut de cuvânt: a oferit ROM-uri de Windows 10 Mobile pentru câțiva beta testeri din China, pentru a fi instalate pe smartphone-uri Xiaomi M4. Suntem foarte curioși să vedem rezultatul, având în vedere că ne-a plăcut foarte mult acest smartphone.

Microsoft: Echipa Xbox se va ocupa de sectorul Windows 10 Gaming - Phil Spencer, directorul diviziei Xbox, a anunțat că echipa responsabilă pentru dezvoltarea Xbox se va ocupa de contopirea sistemelor Windows 10 și Xbox, astfel încât Microsoft să poată oferi un ecosistem unic în ceea ce privește jocurile video, indiferent de platforma hardware.

Se lucrează la un nou controller Xbox One - Dacă ai folosit Skype și încercat să scrii un mesaj cu textul "http://:", atunci te-ai întâlnit cu un bug care face ca aplicația să se blocheze. Din fericire, Microsoft a corectat această eroare în mai puțin de 24 de ore de la depistarea ei.

Se lucrează la un nou controller Xbox One - Microsoft va lansa o nouă versiune de controler pentru Xbox One, ce va include un jack audio pentru căști.