Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 10 - 16 August

În această săptămână, Microsoft au lansat o nouă versiune de test pentru Windows 10 Mobile, ce conține peste 2000 de bug-uri rezolvate, precum și Windows 10 IoT, versiune destinată dispozitivelor de foarte mici dimensiuni. Aceasta rulează deja fără probleme pe Raspberry Pi 2 sau MinnowBoard Max. Pentru a afla mai multe detalii cât și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Calculatorul perfect de perete: când va fi lansat Surface Hub - Cei de la Microsoft se mândresc de mult timp cu Surface Hub, un PC inovator ce poate fi pus pe perete, rulează o versiune modificată de Windows 10 și are o diagonală generoasă. Cu speranța că noua dată anunțată pentru lansare va fi corectă, oficialii companiei americane au promis că Surface Hub va fi livrat începând cu 1 ianuarie 2016.

Microsoft lansează Windows 10 Mobile build 10512 - Microsoft tocmai a lansat o nouă versiune de test - Windows 10 build 10512 - după o perioadă mai lungă în care eforturile companiei s-au concentrat pe lansarea Windows 10 pentru PC-uri.

Windows 10 IoT Core e noul sistem Microsoft care merge pe orice - Când cei de la Microsoft au promis că vom vedea Windows 10 pe orice ecran, se pare că nu au glumit, iar lansarea Windows 10 IoT Core este cel mai nou pas în această direcție.

Veste buna: pachetul Apple Boot Camp primeste update-urile pentru Windows 10 x64 - Apple a făcut o actualizare la pachetul Boot Camp pentru Windows 10. Cu ajutorul Boot Camp posesorii de MacBook-uri pot să instaleze Windows pe propriile sisteme prin crearea partiției NTFS necesare și au acces la toate driverele pentru ca toate componentele să fie detectate și funcționale pe Windows 10.

O nouă vulnerabilitate Windows ar putea afecta milioane de utilizatori - Vulnerabilitatea descoperită recent le permite hackerilor să infecteze un calculator în momentul în care un stick USB a fost introdus. Mai multe detalii găsiți în această știre.

Cyanogen are mai mulți utilizatori decât Windows Phone și BlackBerry OS - Utilizatorii de Cyanogen și CyanogenMod depășesc în număr utilizatorii de Windows Phone și BlackBerry adunați la nivel global. Având în vedere că Windows Phone are momentan doar 2,7% din piața de smartphone-uri, iar BlackBerry a ajuns la numai 0,3%, Cyanogen ar trebui să fie pe 3% sau mai multe din numărul total de dispozitive inteligente din lume.

Băncile din România, ținta hackerilor printr-un atac în premieră - Experții în securitate informatică ai IBM Security X-Force au analizat o nouă variantă a Tinba v3 Trojan, iar aceasta este prima de acest fel dedicată băncilor din România. Acest malware a fost configurat pentru a ataca exclusiv 12 bănci din România.