Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 13 - 19 Aprilie

Săptămâna aceasta am aflat vești noi despre viitoarele smartphone-uri de top Microsoft Lumia, am văzut cum va arăta noua interfață optimizată pentru ecrane tactile din Windows 10 și ne-am mirat destul de tare în ceea ce privește decizia Nokia de a cumpăra o altă divizie mobilă, după vânzarea propriei divizii către Microsoft. Vă invităm să citiți recapitularea acestei săptămâni ca să aflați ce s-a mai întâmplat nou în lumea Microsoft.

Articole Interesante de pe Internetul Românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Primele telefoane cu Windows 10 de la Microsoft vor avea camere foto de top - Se pare că Microsoft pregătește două flagship-uri și două terminale mid-range odată ce Windows 10 va fi gata. Terminalele vor avea camere foto de top.

Microsoft retrage actualizarea Windows 10 Phone Preview, acuzând probleme neprevăzute - Versiunea 10051 a Windows 10 Technical Preview for Phones a fost retrasă de către Microsoft după identificarea unor probleme de revenire la versiunea anterioară, probleme care fac dispozitivele să devină nefuncționale.

Cum va arăta Windows 10 pe tablete cu ecran mic - Conform Microsoft, tabletele cu ecrane mai mici de 8 inci în diagonală vor avea o versiune de Windows 10 cu o interfață optimizată pentru ecrane tactile, dispărând accesul la desktop-ul clasic. Rămâne să vedem cum va arăta versiunea finală.

Nokia a ajuns la un acord si va cumpara Alcatel-Lucent, companie evaluata la peste 15 miliarde euro - La mai mult de un an după ce Microsoft a cumpărat divizia mobilă a Nokia, compania finlandeză anunță achiziționarea Alcatel-Lucent, indicând intenția de a reveni pe segmentul dispozivitelor mobile. Suntem tare curioși ce planuri are Nokia în continuare și dacă vor fi suficient de inovatori încât să redevină relevanți pe piață.

La sfarsitul lunii vine un nou build Windows 10 phone preview cu Office Universal - Microsoft plănuiește să lanseze până la sfârșitul acestei luni versiunea Universal App a Microsoft Office. Se zvonește că versiunea aceasta va fi inclusă în următorul build al Windows 10 Mobile Technical Preview.

The Witcher 3 va sosi la pachet cu Xbox One - O veste excelentă pentru fanii Xbox One și cei ai jocului The Witcher.

Google Chrome va rămâne compatibil cu Windows XP până la sfârșitul acestui an - Deși Microsoft a renunțat să mai ofere suport și actualizări pentru Windows XP în urmă cu un an, Google va oferi actualizări pentru versiunea de Windows XP a Google Chrome până la finalul acestui an.