Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 15 - 21 Iunie

În săptămâna care tocmai s-a încheiat, am aflat că Nokia vrea să revină pe piața dispozitivelor mobile, Microsoft lansează un nou controller pentru Xbox One și Skype pentru Web este disponibil pentru oricine vrea să îl încerce. Și totuși, cea mai importantă știre a săptămânii este plecarea lui Stephen Elop de la Microsoft, fostul CEO Nokia, care a avut o contribuție majoră la achiziția Nokia de către Microsoft. Citiți toate aceste știri, dar nu numai, în recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Nokia va produce din nou telefoane mobile! - În 2014, Nokia a vândut divizia sa de producție de smartphone-uri către Microsoft. Se pare că renumitul producător intenționează să revină pe piață imediat ce acordul încheiat cu Microsoft îi permite acest lucru.

Ultimul șef al Nokia pleacă de la Microsoft - Stephen Elop, fostul director Nokia și apoi vicepreședintele executiv al diviziei Devices and Services (Dispozitive și Servicii) pleacă de la Microsoft. Aceasta este doar una dintre modificările de personal anunțate de Microsoft săptămâna trecută. Citiți acest articol pentru a afla mai multe despre noua strategie a gigantului din Redmond.

Un PC cât un stick: calculatorul Microsoft îți încape în buzunar - Microsoft și iBall, o companie din India, au colaborat pentru a dezvolta și a produce unul dintre cele mai mici calculatoare de pe piață. Se numește Splendo și are dimensiunile unui stick USB.

Windows 10 aduce suport pentru Oculus si Xbox 360 game-stream - Utilizatorii de Xbox One primesc vești bune: după ce vor primi upgrade-ul la Windows 10, consolele lor le vor oferi posibilitatea de a rula jocuri mai vechi, create pentru Xbox 360. În plus, primesc suport atât pentru streaming, cât și pentru realitatea virtuală oferită de dispozitivele Oculus.

Microsoft prezintă Xbox One Elite Controller, disponibil și pentru PC - Microsoft a prezentat Xbox One Elite Controller, un periferic wireless high-end, cu elemente ce pot fi înlocuite după placul tău și suport pentru 255 de profiluri personalizate.

Folosiți Skype din browser de oriunde, inclusiv din România – Skype for Web - Versiunea beta a serviciului Skype for Web a devenit disponibilă pentru orice utilizator. Acum poți să folosești populara aplicație de mesagerie și apeluri video direct din browser-ul tău preferat.

Windows 10 pentru mobil vine cu două funcții interesante - Pe lângă alte mici modificări aduse sistemului de operare mobil, echipa din spatele Windows 10 Mobile a prezentat tastatura virtuală dezvoltată pentru a fi folosită cu o singură mână, demonstrând intenția Microsoft de a face ca telefoanele de mari dimensiuni să fie totuși ușor de folosit.

Lumia 940 XL va avea scanner de iris - Deși pare de domeniul science-fiction, conform ultimelor zvonuri despre viitorul model de smartphone high-end de la Microsoft, Lumia 940XL va include un scaner de iris, iar varianta Lumia 940 va oferi un cititor de amprentă. Totul pentru un nivel de securitate crescut.