Articole Interesante pentru Utilizatorii de Windows – 16 - 22 Februarie

A trecut încă o săptămână încărcată pentru Microsoft. Am aflat câteva detalii noi despre Windows 10, s-a anunțat o nouă ofertă de stocare în cloud pentru utilizatorii Dropbox și unul dintre colegii noștri a făcut o demonstrație în direct la TV cu Windows 10 pentru telefoanele mobile. Mai multe detalii despre evenimentele acestei săptămâni în recapitularea de astăzi.

Articole Interesante de pe Internetul Românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Interfața Windows 10 va fi un mix între Vista și Windows 8, iar acesta e un lucru bun - Microsoft a anunțat că interfața din Windows 10 va conține efecte de transparență. Noile efecte vor fi disponibile în următoarea versiune preview din programul Windows Insider.

Microsoft ne salvează de Superfish, adware-ul periculos preinstalat de Lenovo - Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows Defender și Windows Security Essentials care oferă celor două aplicații abilitatea de a detecta și repara vulnerabilitatea Superfish, descoperită recent pe sistemele Lenovo.

Cum primiți 100GB de spațiu gratuit pe OneDrive? - Utilizatorii Dropbox au un motiv în plus să migreze la OneDrive. Microsoft oferă 100GO de spațiu de stocare în cloud gratuit pentru utilizatorii de Dropbox. Mai multe detalii în acest articol.

Tutorial: cum setezi Cortana sa iti dea informatii despre un anumit zbor - Un tutorial foarte util pentru aceia dintre voi care călătoresc des și nu știu cum să urmărească zborurile cu ajutorul Cortana. Mobzine vine în ajutor cu un articol scurt și la obiect despre întreaga procedură.

Windows 10 va avea suport nativ pentru sisteme de autentificare biometrică - Suportul pentru autentificarea biometrică a fost confirmat pentru Windows 10. Sistemul este gândit pentru a înlocui complet parolele clasice și este folosit de majoritatea companiilor mari din industrie, precum Google, PayPal sau Bank of America. Următoarea versiune a sistemului va fi dezvoltată sub îndrumarea Microsoft.

Seagate și Western Digital, acuzați că ascund componente backdoor în firmware-ul hard disk-urilor - Compania de securitate Kaspersky a demonstrat că Seagate și Western Digital ar ascunde software de tip backdoor în hard disk-urile lor, software folosit de agenția americană de securitate NSA pentru spionaj. Producătorii de hard disk-uri au negat acest lucru, în mod evident. Mai multe detalii în articolul complet.

iLikeIT. Ce face un programator de Valentine’s Day: instaleaza Windows 10 pe mobil. Soft-ul care te ajuta la pariuri sportive - Colegul nostru Julian a fost din nou prezent în emisiunea iLikeIT și a demonstrat în direct noua versiune de sistem de operare mobil Windows 10. Puteți vedea demonstrația în clipul video din articol.