Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 16 - 22 Martie

Bine v-am regăsit la recapitularea noastră săptămânală din sfera tehnologiei și a companiei Microsoft. Avem știri despre actualizarea sistemelor piratate la Windows 10, un nou smartphone ieftin de la Microsoft, noutăți despre DirectX 12 și primul joc popular care va fi disponibil în Magazinul Windows 10. Citiți recapitularea acestei săptămâni pentru a afla mai multe.

Articole Interesante de pe Internetul Românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Microsoft face clarificări privind limitările impuse PC-urilor actualizate gratuit la Windows 10 - Microsoft a clarificat declarația privind actualizarea versiunilor piratate de Windows la Windows 10. Deși actualizarea va fi posibilă, utilizatorii de versiuni piratate nu vor beneficia de niciun fel de suport tehnic și vor fi expuși vulnerabilităților de securitate.

Microsoft Lumia 430 – cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone - Microsoft a anunțat cel mai ieftin telefon din gama Lumia. Este vorba de Lumia 430, identic ca și specificații cu Lumia 435. Citiți întregul articol pentru detalii tehnice.

Care sunt cerințele minime de sistem pentru Windows 10? - Cerințele minime de sistem pentru Windows 10 au fost anunțate. Sistemul va rula pe smartphone-uri, tablete, laptopuri, dispozitive hibride și desktopuri, iar cerințele diferă în funcție de platformă. Le găsiți în acest articol.

Windows 10 va oferi o autentificare biometrică complexă și o securitate sporită: Hello și Passport - Microsoft plănuiește să introducă un nou mod de autentificare în Windows 10, bazat pe date biometrice, numit Windows Hello. Suntem curioși cât de bine va funcționa.

Windows 10 for Phones va avea optiuni de notificare prin LED - Notificările prin LED, atât de des întâlnite pe dispozitivele cu Android, vor începe să-și facă apariția și pe Windows, odată cu Windows 10. Primele dispozitive care vor putea utiliza astfel de notificări sunt Lumia 730 și Lumia 930.

Muzica urcată pe OneDrive poate fi redată via Xbox Music - Microsoft a anunțat că putem folosi aplicația Xbox Music pentru a asculta inclusiv melodiile stocate în OneDrive. Pe de altă parte, noi așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom putea folosi serviciile Xbox în totalitate și în România.

League of Legends va fi disponibil în Windows 10 Store - Unul dintre cele mai populare jocuri de tip MOBA, League of Legends, va fi disponibil în curând prin Windows 10 Store. Mișcarea vine ca un pas important în încercarea Microsoft de a oferi o alternativă pentru serviciul Steam al celor de la Valve, care domină momentan piața de jocuri.

Microsoft confirmă: DirectX 12 va permite SLI format din GPU Nvidia și AMD - Vești bune pentru gameri și cei care lucrează în prelucrarea grafică. Microsoft anunțat că DirectX 12, inclus în Windows 10, va suporta sisteme cu plăci video diferite, nVidia și AMD. Așteptăm să vedem cum va fi primită de către public această schimbare importantă.