Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 18 - 24 Mai

Au trecut șapte zile de la ultima noastră recapitulare și este timpul să vedem ce s-a mai întâmplat între timp în universul Microsoft. Citiți recomandările noastre pentru a afla mai multe despre aplicațiile Office pentru Android, îmbunătățirile aduse serviciului de email Outlook.com, posibila achiziție a companiei BlackBerry de către Microsoft și, nu în ultimul rând, despre viitorul concurs mondial de Solitaire.

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Windows 3.0 împlinește 25 de ani: E fundația celui mai cunoscut sistem de operare - Pe 22 mai s-au împlinit 25 de ani de la lansarea Windows 3.0, primul sistem de operare Windows popular. În același timp, se împlinesc și 25 de ani de la debutul jocului Solitaire în cadrul platformei Windows.

Cărțile care ne-au făcut să pierdem timpul: 25 de ani de Solitaire - Cei 25 de ani de la lansarea popularului joc Solitaire sunt sărbătoriți de Microsoft printr-un turneu ce are ca scop identificarea celui mai bun jucător de Solitaire.

Microsoft a anunțat o serie de îmbunătățiri majore pentru serviciul său de email Outlook.com - Microsoft a anunțat noi îmbunătățiri aduse serviciului de email Outlook.com. Printre altele, serviciul va beneficia de un inbox mai bun, metode noi de colaborare, un calendar mai bun și altele.

Suita Microsoft Office este disponibilă în versiune Preview și pe telefoane Android - Aplicațiile Word, Excel și PowerPoint sunt deja disponibile pentru platforma Windows, Apple și entru tabletele cu Android. Săptămână aceasta, ele au devenit disponibile și pentru smartphone-urile Android, în versiune Preview.

UPC și-ar dori alianța cu Vodafone - Se pare că reprezentanții companiei UPC ar fi de acord cu o alianță între ei și Vodafone. O astfel de fuziune ar însemna o competiție foarte puternică pentru cei de la Telekom.

BlackBerry din nou pe taraba - Au apărut zvonuri despre o posibilă intenție de preluare a companiei BlackBerry. Principalele companii ce ar putea fi interesate se pare că sunt Microsoft, Xiaomi Technology, Lenovo și Huawei.

Microsoft rectifică oferta de upgrade gratuit Windows 10 pentru utilizatorii ilegali - După ce, inițial, am crezut că Windows 10 va fi oferit gratuit chiar și pentru utilizatorii ilegali, Microsoft a clarificat situația. Actualizarea unui sistem Windows nelegitim va rezulta în afișarea unui watermark pe desktop. Microsoft va oferi totuși planuri de actualizare legale atractive.