Articole Interesante pentru Utilizatorii de Windows – 2 - 8 Februarie

A fost o săptămână destul de încărcată cu știri din partea Microsoft. Windows RT a devenit istorie, am putut să testăm versiunea preview a noii suite Office 2016, am aflat câteva detalii despre Windows 10 în mediul enterprise iar Microsoft a cumpărat încă o companie. Citiți despre noutățile acestei săptămâni în recapitularea de azi.

Articole Interesante de pe Internetul Românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Microsoft renuță la fratele mai mic al Windows 8. Windows RT a devenit istorie - Microsoft a anunțat că Windows RT nu va mai continua în forma sa actuală și au confirmat oprirea producției tabletei Nokia Lumia 2520. Asta nu înseamnă că Microsoft nu mai este interesat de dispozitive cu procesoare ARM, Windows 10 urmând să ofere suport complet pentru acest tip de procesoare.

Microsoft lansează Office 2016 pentru touchscreen: Cum poți folosi noua versiune - Puteți instala și testa versiunile preview ale aplicațiilor dedicate Word, Excel sau PowerPoint optimizate pentru touchscreen. Le puteți instala pe sisteme care rulează Windows 10 Technical Preview.

Microsoft face precizări privind Windows 10 în Enterprise - Microsoft a oferit câteva detalii despre Windows 10 în mediul enterprise. Sistemul de operare va fi disponibil în două moduri care diferă prin modul de actualizare și compatibilitatea cu software mai vechi. Citiți articolul complet pentru mai multe detalii.

Xbox One și PS4 sunt deja în urmă din punct de vedere al performanței - O companie din China pe nume Snail Games, pregătește o consolă care va rula Android. Ei susțin că Xbox One și restul generației curente de console sunt deja în urmă din punct de vedere al performanței. Noi suntem curioși cum vor să bată cele două console, folosind Android ca sistem de operare.

Noi imagini cu Windows 10 pentru mobile - Săptămâna aceasta au apărut câteva poze noi pe Internet cu capturi din interfața noului Windows 10 pentru mobile. Le puteți vedea în acest articol.

Microsoft a achiziționat Sunrise Calendar pentru suma de 100 de milioane de dolari - După achiziționarea în Decembrie a companiei Acompli, Microsoft a cumpărat acum aplicația Sunrise Calendar pentru mai mult de 100 de milioane de dolari. Suntem foarte curioși ce vor face cu ea și cum va fi folosită în noile versiuni de Windows.

Windows 10 Technical Preview pentru telefoane se apropie de lansare: zvonuri și o primă imagine - Se pare că luna aceasta vom putea testa, în sfârșit, versiunea Technical Preview a Windows 10 pentru smartphone-uri. Abia așteptăm să o instalăm și să vedem cum se comportă.

Chipsetul Snapdragon 810, confirmat pentru următoarea generație de telefoane cu Windows Phone - Microsoft a anunțat că va continua parteneriatul cu Qualcomm și următoarele dispozitive mobile cu Windows vor beneficia de chipsetul Snapdragon 810. Suntem curioși pe ce telefoane inteligente îl vom găsi și cum se va mișca împreună cu noul Windows 10.