Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 20 - 26 Aprilie

În săptămâna ce tocmai s-a încheiat, Microsoft au publicat cele mai noi rezultate financiare. De asemenea, au lansat și o nouă versiune de test pentru Windows 10. Au apărut și zvonuri despre o posibilă dată de lansare pentru Windows 10 cât și detalii despre viitoarele smartphone-uri de top de la Microsoft. Aflați mai multe detalii în recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Când se lansează Windows 10: AMD "scapă" detaliul important - Dacă voiai să știi când se lansează Windows 10, AMD ne oferă cel mai bun răspuns. Pune bani de o parte pentru noile gadgeturi, căci toamna se anunță aglomerată.

Veniturile Microsoft au crescut cu 12,6%, la 71,4 miliarde de dolari la nouă luni - Veniturile Microsoft au crescut cu 12,6%, la 71,4 miliarde de dolari, în primele nouă luni ale anului fiscal 2014-2015 față de aceeași perioadă a anului precedent, însă profitul a scăzut cu 12%, la 15,3 miliarde de dolari, se arată într-un raport publicat de compania americană.

Windows 10 build 10061 (PC) este disponibil acum în Fast Ring - Microsoft au lansat o nouă versiune de test pentru Windows 10: Windows 10 build 10061. Aflați ce aduce nou din acest articol.

Solitaire se întoarce pe Windows 10 - Întrucât Windows 10 dorește să reprezinte o întoarcere a multor elemente pe care utilizatorii vechi le preferă, precum meniul Start, Microsoft a confirmat că și Solitaire se va întoarce cu ocazia lansării noului sistem de operare.

Microsoft Office devine mai bun și pentru Windows Phone, după iOS și Android - Până la finalul lunii aprilie, posesorii de smartphone-uri cu Windows Phone își vor putea instala noile aplicații optimizate pentru touchscreen. Printre altele, acestea sunt capabile să-și modifice întreaga interfață în funcție de diagonala și rezoluția aparatului pe care sunt rulate. Vor purta numele Office Universal.

Nokia ar putea reveni cu noi modele smartphone - Zvonurile spun că, deși oficial, în urma tranzacției încheiate cu Microsoft pentru vânzarea diviziei sale de telefoane mobile, Nokia are interdicție în a mai comercializa dispozitive smartphone sub brand propriu, valabilă până la finalul anului 2016, compania ar putea pune în aplicare un plan care să permită reintrarea pe piață cu aproape un an mai devreme.

Vanatorii de bug-uri au liber si la browser-ul Spartan, recompensele fiind interesante - Nici nu e încă oficial lansat ca și produs final și deja Microsoft a pornit programul de ”vânat vulnerabilități” pentru viitorul său browser Spartan, în versiunea de Windows 10 și Windows Phone. Hackerii sunt invitați să caute, să descopere și să raporteze către Microsoft probleme majore, în schimbul muncii lor venind premii interesante în bani.

Primele informații neoficiale despre Microsoft Lumia 940 și Lumia 940 XL - Conform unor surse neconfirmate, Microsoft pregătește atât vârful de gamă Lumia 940, cât și o versiune mai mare numită Lumia 940 XL. Din puținele informații disponibile în acest moment, se pare că modelul de bază va oferi un ecran cu diagonală de 5,2”, în timp ce Lumia 940 XL va oferi un ecran de 5,7” și va fi mai degrabă un urmaș al giganticului Lumia 1520. Mai multe detalii în această știre.