Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 23 - 29 Martie

Știrile săptămânii din universul Microsoft ne oferă noi detalii despre Windows 10, Proiectul Spartan ce va înlocui navigatorul web Internet Explorer, cât și despre Microsoft Office. În plus, partenerii noștri de la ASUS tocmai au lansat în România, trei noi dispozitive 2-în-1 cu Windows 8.1. Arată foarte bine, au configurații diverse și abia așteptăm să le primim în teste.

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Gama Asus Transformer Book Chi, lansată în România. Cele mai stilate gadgeturi 2-in-1 - ASUS a lansat în România gama de dispozitive 2-in-1 ASUS Transformer Book Chi. Disponibile în trei dimensiuni, acestea au specificații diferite, pentru nevoi diferite, dar beneficiază de același design stilat, dispun de procesoare Intel și vin cu Windows 8.1 preinstalat.

Microsoft va lansa o tabletă Surface mai accesibilă, afirmă zvonurile - Conform unui zvon publicat de către WinBeta, gama Microsoft Surface s-ar putea însă îmbogăți în curând cu un model nou și totodată mai ieftin. Aflați mai multe detalii în această știre.

Microsoft dă lovitura cu aplicații preinstalate pe gadgeturi cu Android - În urma unui parteneriat cu 11 producători de dispozitive cu Android, vom vedea aplicații Microsoft preinstalate pe din ce în ce mai multe gadgeturi cu Android.

Microsoft: Windows Mobile va putea fi testat curând pe aproape toate modelele Lumia - Iată lista modelelor pe care este de așteptat să se poată instala următoarea versiune de test a Windows 10 pentru smartphone-uri.

Opera mini de Windows Phone e mai rapid si vine cu o interfata noua - În Windows Phone Store a apărut o nouă versiune pentru Opera Mini – Beta care schimbă fundamental interfața Opera pentru Windows Phone. Arată mult mai bine și se mișcă mult mai bine. Este optimizată pentru touch, butoanele sunt mai mari, iar design-ul este mai coerent decât în versiunile precedente.

Pachetul Microsoft Office, gratuit pentru tablete și PC-uri de mici dimensiuni - După ce a lansat ediția Windows 8.1 with Bing, disponibilă gratuit producătorilor de tablete și PC-uri de mici dimensiuni, gigantul american plusează cu o versiune Microsoft Office gratuită pentru dispozitive cu Windows 8, prevăzute cu ecran de 10.1" sau mai mic.

Skype va putea fi accesat din browser, fără instalare - Dintr-o aplicație de Desktop, peste noapte, Skype s-a transformat într-o aplicație web, chiar dacă este accesibilă doar pe bază de invitație. Aflați mai multe din această știre.

Project Spartan va fi browser-ul implicit Windows 10 și singurul care va beneficia de EdgeHTML - Microsoft a dezvăluit că Project Spartan va fi browser-ul principal al platformei Windows 10, în timp ce Internet Explorer va fi menținut nemodificat doar pentru a păstra compatibilitatea cu vechile pagini optimizate în mod special pentru acesta.

Microsoft a lansat instrumentele de dezvoltare pentru Windows 10 universal apps - Microsoft a lansat instrumentele de dezvoltare pentru cei interesați să producă aplicații pentru platforma Windows 10 Universal App, prin care aceiași aplicație va putea rula pe PC, tabletă și telefon. Pe lângă instrumentele de dezvoltare, sunt oferite și mai multe exemple de cod, menite să îi ajute pe entuziaști să înțeleagă cum se produc aplicațiile.

Microsoft colaborează cu Adobe pentru finalizarea browser-ului Project Spartan - Adobe s-a implicat în trecut în dezvoltarea motoarelor de afișare WebKit, Blink sau Gecko, iar Microsoft a anunțat acum că și Project Spartan va beneficia de expertiza companiei.