Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 24 - 30 August

Săptămâna aceasta Microsoft au oferit noi detalii despre rata de adopție a Windows 10, au lansat Cortana pentru Android într-o versiune publică de test iar noi fotografii au apărut pe internet cu viitoarele smartphone-uri de top, din familia Lumia. Pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment dar și alte știri interesante, nu ezitați să citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Windows 10 a crescut într-o lună cât alții în zece - Nimeni nu se aștepta ca un număr atât de impresionant de utilizatori să facă tranziția la Windows 10 într-un timp atât de scurt. Cu toate acestea, în fiecare săptămână apar noi informații care atestă calitatea efortului investit de Microsoft în noua sa creație.

Windows Insider pentru PC – build nou în Fast Ring: 10532 - Microsoft tocmai a lansat un nou build de test Windows Insider Preview pentru PC: 10532. Acesta este disponibil doar prin upgrade de la build-ul de test 10525.

Cât de iubit este Windows 10? Ați fi uimiți - Un studiu recent realizat de Bandwatch ne oferă o viziune detaliată asupra entuziasmului de care dau dovadă utilizatorii care au avut ocazia să experimenteze Windows 10. Astfel, aflăm că 92% dintre utilizatori sunt îndrăgostiți de noul sistem de operare, în timp ce 8% nu s-au sfiit să afirme că-l urăsc. În altă ordine de idei, această statistică este remarcabilă și face o treabă foarte bună în a justifica rata de adopție nemaipomenită din primele săptămâni de la lansare.

Flagship-urile Microsoft apar în fotografii neoficiale - Noile smartphone-uri Microsoft au fost dezvăluite în imagini folosind numele lor de cod: Cityman și Talkman. Le găsiți în această știre.

Microsoft Office 2016 ar putea debuta în septembrie - Se pare că Microsoft deja testează o variantă aproape finală a lui Office 2016, ceea ce ar sugera că lansarea stabilită pentru data de 22 septembrie nu ar fi tocmai ieșită din comun.

Cortana for Android intră în faza publică de testare, poate fi instalat de oricine - Microsoft a anunțat că Cortana pentru Android e disponibil în Google Play, gata de a fi testat de oricine e interesat. Nu vă entuziasmați prea tare pentru că alternativa la Google Now dată de Microsoft merge să fie descărcată oficial doar de cei din SUA, utilizatorii din Europa mai având de așteptat puțin.

Recunoașterea facială din Windows 10 este surprinzător de eficientă - Printre posibilitățile de autentificare incluse în Windows 10 se numără și recunoașterea facială, iar eficiența acestei funcții este surprinzătoare. Mai multe detalii despre această facilitate, în această știre.

Microsoft ar putea lansa noi tablete Surface cu ecran mare - Aparent, tabletele cu ecran de 12" nu mai sunt suficient de mari pentru a fi clar diferențiate de noile phablet-uri de 6", percepute de tot mai mulți cumpărători ca fiind un înlocuitor pentru acestea. Soluția găsită de Microsoft ar putea fi o nouă varietate de tablete hibride, înzestrate cu ecrane de 13" și 14", care pot lua cu ușurință rolul unui laptop ultraportabil.