Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 25 - 31 Mai

Săptămâna aceasta Microsoft au lansat o nouă versiune de test pentru Windows 10. În plus, compania a anunțat că va lansa curând Cortana pentru Android și iOS precum și alte noi aplicații cum ar fi Office Now și OneClip. Aflați mai multe detalii despre aceste știri dar și alte lucruri interesante, din recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Descărcați acum Windows 10 Build 10130 via Fast Ring - Microsoft a lansat versiunea de test Windows 10 build 10130. Aceasta include un număr de schimbări și îmbunătățiri. Per ansamblu, sistemul de operare este mai bine finisat și mai stabil comparativ cu build-ul anterior.

Lumia 940 și Lumia 940 XL arată că Microsoft se pricepe și la vârfuri de gamă - Fără ca Microsoft să fi făcut publice informații pe marginea noilor Lumia 940 și Lumia 940 XL, configurația ipotetică a acestora a ajuns online. Aflați ce vor oferi din această știre.

Si daca viitoarele flagshipuri Lumia vor veni cu carcasa de aluminiu? - Microsoft va lansa toamna asta două telefoane high-end cu numele de cod Talkman și Cityman, ambele făcute să meargă cu Windows 10 Mobile și cu Continuum, funcție ce le poate transforma într-un fel de PC-uri prin atașarea de mouse, tastatură și monitor. Mai multe detalii în această știre.

Microsoft va lansa două noi aplicații multiplatformă pentru telefoane și tablete: Office Now și OneClip - Aflați ce fac aceste aplicații și când vor apărea pe piață din această știre.

Microsoft începe curățenia în Windows Store - Un număr mare de aplicații în Windows Store nu mai este de mult timp o mândrie. Acesta este și motivul pentru care Microsoft a promis că va face curățenie.

Cortana vine pe iOS si Android si Windows Companion App face conectarea superflua - Vă surprinde că Cortana o să ajungă oficial pe iOS și Android? Pe lângă Cortana, Microsoft va lansa un Companion App, o aplicație prin care PC-ul cu Windows se va putea sincroniza complet cu un smartphone, fie că e Windows 10 Mobile, Android sau iOS. Adică o chestie care până acum era exclusivă platformei Windows Phone devine acum accesibilă și celor cu iOS sau Android.

Cele mai populare articole de pe 7 Tutoriale

Iată și cele mai populare articole publicate de echipa noastră în Mai 2015:

Recenzie Microsoft Lumia 640 XL - Un smartphone pentru utilizatorii business - Microsoft au lansat în România un nou phablet cu Windows Phone și noi am fost primul sait care a publicat o recenzie completă.

Eliminarea software-ului nedorit (Bloatware, Crapware) cu PC Decrapifier, SlimComputer sau Decrap - Află cum elimini software-ul nedorit din calculatorul tău cu Windows. Un ghid extrem de util pentru cei care-și cumpără laptop-uri ori tablete noi cu Windows.

Cum putem diagnostica starea de sănătate a unei unități HDD - Dacă ai un HDD sau SSD mai vechi, citește acest ghid pentru a afla cum îi evaluezi starea de sănătate.