Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 29 Iunie - 5 Iulie

În săptămâna care tocmai s-a încheiat, Microsoft a lansat nu mai puțin de trei build-uri pentru Windows 10. Ultimul dintre ele este disponibil și în variantă ISO. În topul știrilor, mai aflăm și că Windows 10 vine pe 29 iulie, dar nu vine pentru toată lumea simultan. Windows 8.1 a depășit în sfârșit cota de piață a Windows XP, și a apărut un zvon extrem de interesant, conform căruia Microsoft ar fi început discuțiile pentru preluarea gigantului hardware AMD. Citiți toate aceste știri, dar nu numai, în recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe Internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Microsoft explică lansarea lui Windows 10 - Așa cum știm, Windows 10 va fi lansat oficial pe data de 29 iulie. Totuși, săptămâna aceasta, Microsoft a dezvăluit faptul că nu toți utilizatorii vor primi upgrade-ul gratuit la Windows 10 pe 29 iulie. Pentru a evita supraîncărcarea serverelor, Microsoft va oferi upgrade-ul în serii, primii care îl vor primi fiind utilizatorii programului Windows Insider. Aflați mai multe din acest articol.

Microsoft publică imaginile ISO pentru Windows 10 build 10162 - Microsoft a lansat nu mai puțin de 3 build-uri Windows 10 într-o singură săptămână. Ultimul dintre ele - Windows 10 Build 10162 - este acum disponibil și ca imagine ISO.

Windows 8.1 a depășit în sfârșit Windows XP ca număr de utilizatori - Deși Windows 7 este în continuare lider pe piața sistemelor de operare, luna aceasta Windows 8.1 a reușit să depășească Windows XP.

Windows RT va mai primi o actualizare înainte de lansarea Windows 10 - Chiar dacă Windows RT este un sistem de operare ce nu a avut succes, iar rata sa de adopție a fost foarte mică, Microsoft promite să mai ofere încă o actualizare pentru el, în preajma lansării noului Windows 10, pe 29 iulie.

Windows 10 Mobile este posibil sa suporte rularea nativa de aplicatii Android! - Se pare că ar fi posibil ca Windows 10 Mobile să poată rula aplicații Android. Dacă acest lucru se va adeveri, smartphone-urile Windows vor deveni cu siguranță mult mai populare.

Cu ce specificații vine noul Microsoft Lumia 940 XL - Pe GFXBenchmark au apărut câteva zvonuri despre specificațiile hardware ale viitorului smartphone de top de la Microsoft - Lumia 940XL. Se pare că va avea un procesor cu opt nuclee, 2GO de RAM și 16GO de spațiu de stocare. Aflați mai multe din această știre.

Bing Video tocmai a demonstrat ca este mai bun decat Google! - Microsoft le dă o lecție celor de la Google: au refăcut funcțiile de căutare ale Bing Video și au făcut o treabă atât de bună că funcțiile de căutare din YouTube și Google par să fi fost create înaintea erei noastre. :)

Microsoft este în discuții pentru preluarea AMD - De curând, a apărut un zvon conform căruia Microsoft ar dori să achiziționeze gigantul hardware AMD. Unul dintre principalele motive se pare că îl reprezintă producția de procesoare pentru consolele Xbox One.