Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 31 August - 6 Septembrie

Săptămâna aceasta a avut loc expoziția IFA de la Berlin în cadrul căreia s-au lansat multe dispozitive noi cu Windows. Avem noutăți interesante de la ASUS, Toshiba, Acer și alți producători. Pentru a afla detalii despre cele mai noi dispozitive cu Windows, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Acer Jade Primo, primul smartphone cu Windows 10 Continuum - Acer Jade Primo vine cu un docking station care facilitează transformarea sa într-un PC prin adăugarea perifericelor necesare. Periferice care (fac referire aici la un mouse și la o tastatură wireless) fac și ele parte din pachetul lui Jade Primo, astfel încât posesorii acestui smartphone nu prea mai au nicio scuză să evite utilizarea acestei caracteristici.

ASUS VivoStick, cel mai mic și ieftin PC cu Windows 10 - Dacă erați în căutarea unui computer preinstalat cu Windows 10 surprinzător de compact și ieftin, ASUS VivoStick este răspunsul perfect la dorințele voastre.

Lenovo Miix 700, o clonă Microsoft Surface? - Prezentată la IFA 2015, Lenovo Miix 700 este o tabletă cu ecran de 12", prevăzută cu tastatură fizică detașabilă și suport ajustabil, ambele părând "inspirate" de seria Microsoft Surface.

Toshiba Sattelite Radius 12, primul laptop convertibil cu ecran 4K - Toshiba a venit la expoziția IFA Berlin cu un laptop foarte interesant, proiectat pentru Windows 10. Noul Satellite Radius 12 este primul portabil cu ecran Ultra HD 4K, oferit în formatul 12,5".

IFA 2015: Următorul ASUS Zenbook UX305 vine cu un procesor Core M din gama Skylake - Unul dintre cele mai frumoase Ultrabook-uri de la ASUS va primi un urmaș demn să-i calce pe urme. UX305 de anul acesta pare să aibă specificații ușor îmbunătățite, cel mai important detaliu fiind un nou procesor.

Windows 7 și Windows 8 vor primi funcțiile de "spionare" a utilizatorilor introduse de Windows 10 - Actualizările livrate prin serviciul Windows Update pentru Windows 7 și Windows 8 aduc o serie de funcții controversate, pentru care Windows 10 este acuzat că ar încălca intimitatea utilizatorilor trimițând automat informații despre aceștia unor servere deținute de Microsoft. Mai multe detalii în această știre.

Noua consolă Xbox One Elite e mai scumpă și mai rapidă - După ce au făcut un efort pentru a mișcora prețul de vânzare al consolei Xbox One, cei de la Microsoft l-au crescut din nou cu Xbox One Elite. Consola nu vine însă doar cu preț mai mare, ci și cu dotări care fac o treabă foarte bună în a-l justifica.

Cele mai populare articole de pe 7 Tutoriale

Iată și cele mai populare articole publicate de echipa noastră în August 2015:

Recenzie Toshiba KIRA-107 - Nu doar un alt ultrabook frumos - O recenzie completă pentru un dispozitiv cu Windows de foarte bună calitate.

Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator - Ce versiune de Windows ai instalată pe calculator? Ce ediție de Windows? Este pe 32 de biți sau 64 de biți? Află răspunsurile la aceste întrebări din acest ghid.

Cum activezi Cortana indiferent de țara în care locuiești, chiar dacă nu există suport oficial - Cortana nu este suportată oficial în România dar o poți folosi dacă știi limba engleză și faci setările din acest ghid.