Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 4 - 10 Mai

În săptămâna ce tocmai s-a încheiat, au apărut câteva știri foarte interesante despre ecosistemul Microsoft: De exemplu, Office 2016 a intrat în versiunea Public Preview, au apărut noi informații despre noul DirectX12 și Microsoft ar putea fi obligat să renunțe la denumirea Skype a popularei aplicații de chat. O altă veste autohtonă foarte interesantă este și prima colaborare dintre Allview și RCS RDS, concretizată prin lansarea noului smartphone Allview X2 Soul Pro. Citiți recapitularea acestei săptămâni pentru a afla ultimele noutăți din lumea IT.

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Office 2016 Public Preview gata de download - Microsoft a lansat versiunea beta Office 2016, disponibilă pentru descărcare și testare de către orice utilizator, pentru o perioadă limitată. Dacă vreți să vedeți cum arată și cum funcționează, îl puteți descărca de aici.

DirectX 12 va folosi soluțiile grafice integrate în tandem cu cele discrete - Microsoft lucrează la o nouă versiune de DirectX. Se pare că aceasta, DirectX 12, va reprezenta un salt tehnologic major din punct de vedere al performanței în jocuri. DirectX 12 va fi disponibil numai în Windows 10.

Microsoft: Windows 10 va fi ultima versiune de Windows în sensul tradițional - Microsoft a confirmat că Windows 10 va fi ultima versiune tradițională a sistemului lor de operare. Windows 10 va fi prima versiune a noului Windows oferit ca serviciu, și ea se ve transforma continuu, pe măsură ce Microsoft implementează noi opțiuni.

In Europa Windows Phone si iOS au crescut similar … in procente - Atât Microsoft cât și Apple au motive să se bucure. În primul trimestru din 2015, ambele companii au avut creșteri procentuale similare în vânzările de terminale Windows Phone sau iOS.

Uber pregătește o achiziție imensă: Vrea de la Nokia cea mai dorită aplicație - Popularele hărți online Here Maps și-au făcut renumele mai ales datorită ecosistemului Windows Phone. După ce Microsoft a preluat cea mai mare parte din portofoliul Nokia, se pare că acum există câțiva giganți ai pieței ce îți doresc să achiziționeze și această suită.

Windows 10 ne arată degetul mijlociu - Probabil că oricine a folosit o aplicație de chat, la un moment dat și-a dorit să poată trimite un emoticon cu "degetul mijlociu". Vestea bună este că Microsoft este prima companie mare care include și permite folosirea unui astfel de emoticon, în Windows 10.

Skype are un nume prea asemănător cu Sky: Ce a decis Tribunalul European - Un tribunal european ar putea obliga Microsoft să renunțe la numele popularei aplicații Skype. Compania a fost trimisă în judecată de către televiziunea britanică Sky, pe motiv că numele Skype poate fi confundat foarte ușor cu brandul lor.

Microsoft înregistrează adresele IP atribuite PC-urilor cu Windows piratat, putând folosi informația în instanță - Chiar dacă Microsoft tratează cu o oarecare lejeritate faptul că sistemul lor de operare Windows este pirata de milioane de persoane din lume, nu la fel stau lucrurile atunci când Windows este piratat de către companii ce instalează versiuni ilegale ale sistemului de operare pe zeci sau chiar sute de calculatoare.

Allview X2 Soul Pro vine în oferta Digi Mobil - Prima colaborare dintre cele două companii autohtone se concretizează într-o ofertă specială pentru noul smartphone high-end X2 Soul Pro produs de Allview, dacă îl achiziționați împreună cu un abonament oferit de compania RCS RDS.