Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 6 - 12 Iulie

Săptămâna aceasta Microsoft au anunțat o nouă rundă de concedieri, ce va afecta în principal divizia de dispozitive mobile. În plus, compania a lansat și Office 2016 pentru Mac înaintea versiunii pentru Windows, fapt ce a surprins multă lume. De asemenea, Tudor Galoș de la Microsoft România, a discutat cu prietenul nostru Cosmin Tătaru despre ce ne pregătesc pe plan local odată cu lansarea Windows 10. Citiți recapitularea acestei săptămâni pentru a afla mai multe detalii:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Microsoft Office 2016 e lansat oficial pentru Mac OS X - Microsoft a lansat Office 2016 pentru Mac înaintea versiunei pentru Windows. Află ce aduce nou această versiune, din această știre.

Microsoft va renunta la 7800 de angajati pe parcursul urmatoarelor luni - După ce și-a diminuat forța de muncă cu aproximativ 18000 de oameni pe parcursul anului trecut, gigantul din Redmond se pregăteste pentru o altă rundă de concedieri. Microsoft va renunța la 7800 de angajați pe parcursul următoarelor luni. Multe concedieri vor veni dinspre divizia de telefoane mobile a Microsoft, care s-a alăturat noului grup "Windows and Devices" în iunie.

Podcast Windows fara limite – episodul 54 – 05.07.2015 - Cosmin Tătaru și Tudor Galoș au discutat despre pregătirile făcute de Microsoft România pentru lansarea Windows 10 în România. Este o discuție interesantă care merită ascultată.

Microsoft va lansa mai putine Lumia-uri pe piata - Una dintre măsurile pe care managementul Microsoft le-a luat, poate mai puțin drastică, este legată de numărul de terminale Lumia pe care compania din Redmond le lansează în fiecare an. Cum strategia de a lansa terminale foarte ieftine, pentru a impune sistemul de operare, nu pare să fi dat roade, Microsoft renunță la ea.

Windows 10 ar putea avea acces la upgrade-uri gratuite doar în primii 2-4 ani de la lansare - Presa a găsit documente Microsoft din care reiese că durata de timp în care sunt oferite upgrade-uri software la Windows 10 este derivată din durata de viață a dispozitivului, care poate varia între 2 și 4 ani. Deși pare scurt, intervalul menționat se potrivește ciclului de înnoire a versiunilor Windows, astfel că perioada de upgrade-uri gratuite ar putea fi extinsă prin instalarea unei noi versiuni a sistemului de operare.

Windows Phone in pericol odata cu reducerile de 7600 de locuri de munca de la Microsoft? - O dezbatere legată de viitorul Windows Phone în condițiile în care Microsoft a decis să concedieze mulți angajați din această divizie.

Microsoft renunță la una dintre cele mai performante aplicații de captură foto 3D - Săptămâna aceasta Microsoft au decis să renunțe și la o serie de aplicații pentru Windows Phone și iOS. Aflați care sunt aceste aplicații din această știre.