Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 8 - 14 Iunie

În ultimele șapte zile, pe Internet au apărut o serie de informații și știri interesante. Am auzit despre un ceas inteligent dezvoltat de Nokia dar al cărui proiect nu a mai fost finalizat, am aflat că Microsoft a încheiat un parteneriat cu Oculus și știm data de lansare a dispozitivului destinat companiilor - Surface Hub. Aflați mai multe informații despre toate aceste, dar și alte știri, în recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Microsoft renunta la versiunea Modern App pentru Skype, pe PC devine default versiunea desktop - Odată cu apropierea datei de lansare pentru Windows 10, Microsoft a decis să retragă aplicația modernă de Skype. În schimb, aplicația Skype pentru Desktop devine utilizabilă nu doar cu mausul și tastatura, ci și prin folosirea atingerii, pe ecrane tactile. Astfel, cele două aplicații devin una singură.

Skype Translator va deveni public in aceasta vara! - Luna trecută, Skype Translator a devenit disponibil în varianta sa preview, pentru orice utilizator care dorește să îl încerce. Odată cu apropierea datei de lansare a Windows 10, dar și cu data anunțată pentru retragerea aplicației moderne de Skype, Microsoft anunță faptul că Translator va fi disponibil în curând în varianta Skype pentru Desktop.

O veste interesanta: Windows Live Writer va fi open-source si va putea ajunge pe Linux si MacOS X - În urma unei postări de pe Twitter, aflăm că popularul software de blogging de la Microsoft - Windows Live Writer va deveni open source, astfel că oricine va putea contribui la dezvoltarea sa.

Oculus Rift este prezentat în formă finală și o serie de alte informații - Microsoft a intrat în parteneriat cu Oculus. În cadrul unei conferințe, Oculus a dezvăluit că fiecare cască de Oculus Rift va fi însoțită de un controller Xbox One și consola Microsoft va putea face stream 3D în mod nativ. Astfel, se confirmă faptul că Windows 10 va oferi suport atât pentru realitatea augmentată, cât și pentru cea virtuală.

Surface Hub – Un display de la Microsoft care costa de la 6.999 la 19.999 dolari! - Microsoft a anunțat data de la care va începe să primească comenzi pentru dispozitivul Surface Hub, un echipament destinat colaborării și creșterii productivității grupurilor. De asemenea, au fost anunțate prețurile pentru cele două versiuni în care Surface Hub va fi disponibil.

Ceasul Nokia ar fi putut învinge Apple Watch fără probleme - Înainte de a fi achiziționați de Microsoft, cei de la Nokia au lucrat la dezvoltarea unui ceas inteligent care, cel puțin din imaginile apărute pe Internet, arăta cu adevărat impresionant. Chiar dacă Microsoft a oprit acest proiect, probabil pentru că în perioada achiziției Nokia, tocmai lansau Microsoft Band, e posibil ca multe din caracteristicile acestui ceas inteligent să fie adaptate la viitoarea lor versiune de brățară inteligentă.

Când vom cumpăra primele telefoane cu Windows 10 Mobile preinstalat? - Deși neoficial, au apărut primele indicii pentru când va fi lansat oficial și Windows 10 pentru smartphone-uri. Se pare că noua versiune a sistemului de operare mobil de la Microsoft va apărea undeva în luna septembrie a acestui an, poate chiar odată cu probabila lansare a noilor smartphone-uri high-end Lumia 940 și Lumia 940XL.

Microsoft a lansat primele sale baterii portabile cu USB. Prin ce se diferențiază? - Microsoft a lansat propria sa linie de acumulatori externi portabili, intitulați simplu Dual Chargers. Sunt disponibile trei variante, similare ca design , dar diferite în ceea ce privește capacitatea lor de stocare.

Un update important (critic) va veni zilele astea pentru Lumia 730, 830, 930, 1520 sa repare repornirile aleatoare - E posibil ca utilizatorii anumitor modele de Lumia să fi întâmpinat o problemă de software ce făcea ca smartphone-urile lor să se repornească aleator. Microsoft va lansa în curând o actualizare menită să repare această problemă.

Windows Phone mai sigur decat Android si iOS - În timpul unei conferințe pe teme de securitate ce a avut loc în Australia, celebrul Eugene Kaspersky confirmă faptul că Windows Phone este un sistem de operare mult mai sigur decât iOS sau Android.

25 de ani de când Microsoft l-a angajat pe "celălalt" Steve. Ballmer, șeful de după Bill Gates - Pe 11 iunie, Microsoft a aniversat un sfert de secol de când l-au angajat pe Steve Ballmer.