Sponsorizat de

ASUS ZenFone 3 - Smartphone-ul pentru fotografie, într-o vizită la Muzeul Satului

Am prins o zi perfectă de toamnă, cu soare și temperaturi perfecte pentru o plimbare, așa că am decis să ieșim într-o vizită la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din București. Ne-am jucat cu noul ASUS ZenFone 3 realizând zeci de fotografii, care folosesc multe dintre modurile puse la dispoziție de aplicația Camera realizată de ASUS. Ne-a ieșit un jurnal vizual foarte frumos, care demonstrează foarte bine capacitățile foto ale acestui smartphone. Dacă te interesează un smartphone bun la fotografie, care să nu te coste cât un laptop performant, iată de ce ar trebui să-ți achiziționezi noul ASUS ZenFone 3:

Album de toamnă la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din București, cu ASUS ZenFone 3

La intrarea în muzeu am surprins o expoziție de pictură modernă, plină de culoare, care ne-a permis să vedem cât de bine se descurcă ASUS ZenFone 3 la fotografia de interior cât și atunci când trebuie să fotografieze subiecte foarte colorate.

Fotografia de interior am testat-o apoi vizitând casele din muzeu. Cel mai mult ne-a plăcut poza de mai jos, în care se vede cât de bine a capturat ASUS ZenFone 3 modul în care întră lumina în cameră.

Peisajele de toamnă arată superb în fotografiile realizate cu ASUS ZenFone 3. Modul Auto obține de obicei rezultate foarte bune, precum poza de mai jos.

Un alt mod de fotografiere care merge foarte bine atunci când faci fotografii afară este și HDR Pro. Acesta extinde intervalul dinamic și îmbunătățește detaliile în scenele cu contrast mare sau cu iluminare puternică din spate.

Ne-a plăcut și modul în care ASUS ZenFone 3 gestionează realizarea de fotografii care au subiectul foarte aproape. Modul special "Adâncimea câmpului" ( Depth of field ) îți permite să realizezi fotografii ale unor subiecte aflate în apropiere, folosind un fundal fin.

La finalul călătoriei noastre am realizat un album cu cele mai reușite fotografii realizate cu ASUS ZenFone 3. Le poți viziona în detaliu, la rezoluția originală, nealterate în niciun fel, în galeria de mai jos:

Încearcă modul Miniatură (Miniature)

În albumul realizat de noi vei vedea și câteva fotografii aparent mai "ciudate", în care doar o dungă din fotografie se vede foarte clar, iar restul este estompat în fundal. Ne-a plăcut foarte mult să ne jucăm cu modul Miniatură (Miniature) , care surprinde imaginea unui obiect la dimensiuni reale, transformând-o într-un model la scară redusă. În acest mod poți focaliza pe o dungă anume din imagine ori pe un cerc ales de tine.

Rezultatele pot fi uneori spectaculoase și îți sugerăm să te joci cu acest mod pentru a obține fotografii de efect, care sunt greu de realizat cu alte smartphone-uri.

Încearcă cele 20 de moduri de fotografie oferite de ASUS ZenFone 3

Aplicația Cameră de pe ASUS ZenFone 3 oferă foarte multe moduri pentru fotografie, cu care poți obține rezultate foarte bune:

 • Automat - setează în mod automat setările optime ale camerei foto, în funcție de mediu.
 • Manual - oferă foarte multe setări manuale, utile în primul rând celor care se pricep la fotografie.
 • HDR Pro - extinde intervalul dinamic și îmbunătățește detaliile în scenele cu contrast mare sau cu iluminare puternică din spate.
 • Înfrumusețare - modul perfect pentru selfie-uri, care aplică optimizări faciale multiple înainte de apăsarea butonului camerei.
 • Super rezoluție - combină cadre multiple pentru a crea fotografii cu un grad ridicat de detalii.
 • Copii - face automat o fotografie a copiilor sau oamenilor, atunci când se opresc din mișcare.
 • Luminozitate scăzută - îmbunătățește sensibilitatea la lumină pentru cadre mai clare și mai strălucitoare în condiții de lumină slabă, chiar și fără utilizarea blițului.
 • Cod QR - un mod special pentru scanarea de coduri QR.
 • Noapte - permite un timp de expunere mai îndelungat pentru a capta mai multă lumină în scenele întunecate.
 • Adâncimea câmpului - perfect pentru surprinderea de fotografii ale unor subiecte aflate la distanță mică, folosind un fundal fin.
 • Efect - oferă diverse efecte cu filtre pentru imagini creative și amuzante.
 • Autoportret - realizează fotografii de tip selfie, de înaltă rezoluție, cu ajutorul camerei dorsale.
 • Animație GIF - realizează seturi de imagini pe care le convertește în imagini animate, în format GIF.
 • Panoramă - un mod foarte simplu de folosit care-ți permite crearea foarte rapidă de panorame, atât pe orizontală cât și pe verticală.
 • Miniatură - surprinde imaginea unui obiect la dimensiuni reale, transformând-o într-un model la scară redusă.
 • Time rewind - înregistrează imagini în mod automat, înainte și după apăsarea butonului camerei.
 • Elimină intel - elimină din fundal obiectele nedorite aflate în mișcare.
 • Zâmbete - combină cea mai reușită expresie facială a fiecărei persoane din cadre multiple, într-o singură fotografie de grup perfectă.
 • Redare lentă - înregistrează obiecte în mișcare rapidă, la o frecvență de cadre foarte mare și ređă ulterior înregistrarea la viteză mică.
 • Filmare lentă - înregistrează un videoclip într-un ritm mai lent și redă ulterior înregistrarea la viteză normală, dând impresia de scurgere mai rapidă a timpului.

După cum vezi, lista de moduri pentru camera foto de pe ASUS ZenFone 3 este foarte lungă. Nu ezita să derulezi în jos până descoperi toate modurile oferite și le încerci pe toate, pentru a înțelege ce face fiecare și când îți sunt utile.

Află mai multe despre ASUS ZenFone 3, de unde-l cumperi și la ce preț

Dacă te-am făcut curios, citește acest review pentru a afla mai multe despre smartphone-ul ASUS ZenFone 3. Îl poți cumpăra la un preț de aproximativ 1400 de lei, de la toate magazinele importante din România, inclusiv eMAG , Cel.ro și evoMAG.