Beneficiile și dezavantajele aplicației Portofel din Windows Phone

Aplicația Portofel din Windows Phone este o metodă la îndemână pentru stocarea de date financiare și pentru utilizarea lor la cumpărături de pe telefon. Totul sună frumos și bine dar de ce ar trebui să folosim această aplicație pentru stocarea datelor financiare? Care sunt avatantajele? Care sunt posibilele probleme la care ne expunem? În acest articol suntem puțin filozofici și vrem să vă spunem care sunt argumentele noastre pentru fiecare parte a monedei. Destule articole despre "cum să", nu credeți?

Care sunt beneficiile utilizării aplicației Portofel din Windows Phone?

Portofelul este sistemul de plăți al Windows Phone pentru orice ați vrea să achiziționați de pe smartphone-ul vostru. Este aplicația utilizată pentru achizițiile pe care le faceți de la Microsoft, indiferent dacă vorbim despre aplicații, jocuri, muzică sau video.

Din punctul nostru de vedere, avantajele folosirii acestei aplicații sunt următoarele:

  • Portofelul poate stoca și utiliza multe tipuri de date financiare: cardurile voastre, contul PayPal, cupoane, bilete de intrare la evenimente, etc. Puteți afla mai multe despre cum puteți adăuga aceste date în aplicație, din acest ghid: Cum adăugăm carduri de debit sau credit la portofelul Windows Phone. Această aplicație oferă un loc unic pentru stocarea, administrarea și utilizarea tuturor informațiilor financiare din Windows Phone.
  • Achiziționarea de aplicații sau jocuri din Magazinul Windows Phone folosind aplicația Portofel este o procedură rapidă și ușoară. De exemplu, nu va trebui să introduceți detaliile cardului de credit de fiecare dată când cumpărați ceva din Magazin. Puteți vedea cât de rapid se realizează astfel de tranzacții, în acest articol: Cum achiziționăm aplicații & jocuri folosind portofelul din Windows Phone.
  • Dacă telefonul vostru Windows Phone suportă NFC (Near Field Communication), această aplicație vă poate înlocui cardul de debit sau de credit și vă puteți folosi Windows Phone-ul pentru orice achiziție în magazinele unde se pot face plăți prin NFC.

Care sunt dezavantajele utilizării aplicației Portofel din Windows Phone

La fel ca orice altceva în viață, aplicația Portofel are și câteva neajunsuri:

  • Dacă cineva are acces la telefonul vostru cu Windows Phone și nu v-ați securizat aplicația Portofel, atunci acea persoană poate foarte ușor să acceseze informațiile financiare stocate în această aplicație.
  • Din moment ce achizițiile se realizează foarte ușor, crește și posibilitatea ca voi să faceți cumpărături în mod spontan, și astfel să cumpărați mai multe lucruri, chiar dacă nu aveți nevoie de ele. De exemplu, e posibil ca la un anumit moment să vă plictisiți și să cumpărați rapid un joc din Magazin, doar ca să regretați decizia a doua zi.
  • Chiar dacă puteți să folosiți aplicația Portofel pentru a face plăți prin NFC, în multe magazine, nu sunt foarte multe care să dispună de sisteme de plată prin NFC. Totuși, e de așteptat ca astfel de sisteme de plată să câștige teren în viitorul apropiat și astfel să putem face din ce în ce mai multe cumpărături cu telefoanele Windows Phone. Cine știe, poate într-o zi nici nu vom mai avea cardurile de credit la noi, și vom folosi numai smartphone-urile.

Cât de sigure sunt informațiile stocate în Portofel?

Datele stocate de aplicația Portofel sunt la fel de sigure ca orice alte date din Windows Phone. Da, sistemul de operare folosește tehnologii precum criptarea și SafeBoot pentru a se proteja, dar nici acestea nu sunt infailibile. Ca urmare, dacă telefonul este furat, există șansa ca un hacker deștept să poată să vă acceseze datele.

Totuși, în majoritatea cazurilor va trebui să vă păstrați informațiile financiare departe de prieteni, familie sau colegi. Și acesta este un lucru ușor de făcut, atâta timp cât vă creați un PIN separat pentru aplicația Portofel. Iată cum: Cum securizezi datele stocate de aplicația Portofel din Windows Phone.

Dacă setați un PIN diferit de cel al cartelei SIM și față de parola pentru Windows Phone, sunt șanse mici ca cineva să vă spargă și PIN-ul Portofelului. Astfel nu va trebui să vă faceți griji atunci când copiii sau prietenii vă "împrumută" telefonul pentru a se juca și cumpăra vreun joc scump din Magazin, din "greșeală". :)

O altă practică bună este să nu stocați toate datele financiare în aplicație. Păstrați totul la minimum. De exemplu, adăugați numai cardul de debit sau contul PayPal pe care le folosiți pentru tranzacțiile online și pentru nimic altceva, limitând impactul negativ posibil în cazul în care altcineva are acces la informațiile voastre financiare.

Concluzie

Am terminat argumentele pe care le aveam și am terminat și subiectul Portofel. Acum este rândul vostru: testați această aplicație și spuneți-ne ce credeți. Există avantaje sau probleme care ne-au scăpat?