Sponsorizat de

Bitdefender a lansat generația 2016 - Ce este nou și de ce să o încercați?

Nu credem că există cititor Digital Citizen care nu a auzit de Bitdefender. Sunt români de-ai noștri, sunt faimoși și foarte buni în dezvoltarea de produse de securitate. Au primit multe premii și recenzii foarte pozitive de la multe publicații de prestigiu, inclusiv de la noi. Ei tocmai ne-au anunțat de lansarea generației 2016 a produselor lor. Avem de ales între Bitdefender Antivirus 2016, Bitdefender Internet Security 2016 sau Bitdefender Total Security 2016. Înainte de a le descărca, iată ce aduc nou pe piață și de ce merită un upgrade de la generația precedentă:

Ce este nou la produsele Bitdefender 2016?

Fie că este vorba despre Bitdefender Antivirus 2016, Bitdefender Internet Security 2016 sau Bitdefender Total Security 2016, toate produsele Bitdefender primesc o serie de opțiuni și tehnologii de protecție noi sau îmbunătățite. Iată câteva dintre elementele cheie:

  1. Noi tehnologii Anti-Ransomware, marca Bitdefender
  2. Un firewall mai bun
  3. Simplificarea administrării produselor Bitdefender
  4. OneClick Optimizer, Bitdefender Photon și modul Autopilot au fost perfecționate

Noi tehnologii Anti-Ransomware, marca Bitdefender

Probabil ați auzit despre virusul Poliția Română. Este un virus care îți blochează calculatorul, aparent datorită faptului că ai fost depistat că piratezi muzică, filme sau software. Apoi, te anunță că trebuie să plătești o amendă pentru a putea să îți folosești din nou calculatorul. Evident, adevărata Poliție Română nu are nimic în comun cu toată această poveste. Pentru că este doar o poveste - banii pe care îi plătești (dacă pici în plasă) se duc în conturile hackerilor care au creat și pus la punct acest virus. Din păcate, toată povestea de mai sus a fost imediat adoptată de tot mai mulți criminali informatici. Astfel, în doar câțiva ani, virușii de tip ransomware au devenit din ce în ce mai mulți și din ce în ce mai agresivi. Unul dintre cele mai "bune" exemple de astfel de viruși este Cryptolocker. Apărut în mai multe variante, acesta poate să ajungă pe calculatorul tău prin diverse căi: într-un fișier dintr-un mesaj primit pe email, printr-un fișier descărcat de pe Internet, pe stick-uri de memorie USB infectate ș.a.m.d. Posibilitățile sunt nenumărate. Odată ajuns pe calculatorul tău, acest tip nou de virus ransomware nu se mulțumește să îți blocheze accesul. Așa ceva poate fi reparat relativ ușor și multe soluții de securitate, inclusiv cele oferite de Bitdefender, pot face asta. Noii viruși ransomware, precum Cryptolocker sau Cryptowall fac ceva mult mai periculos și mai "mafiot": îți caută fișierele personale, precum fotografii, clipuri video sau documente și ți le criptează. Și nu ți le criptează oricum, ci folosesc chei de criptare RSA pe 2048 de biți, stocate pe serverele hackerilor. Ca să reușești să spargi o astfel de cheie de criptare este aproape imposibil. Este clar că nu ai vrea să ai ghinionul să întâlnești un astfel de virus. Ei bine, acești viruși de tip ransomware sunt foarte greu de depistat, pentru că nu se comportă ca virușii tradiționali. Chiar dacă majoritatea soluțiilor antivirus de pe piață pot să descopere acești viruși pe calculatorul tău, problema este că acest lucru se întâmplă de obicei după ce ei au reușit deja să îți cripteze fișierele personale. O soluție eficientă de a te proteja împotriva ransomware-ului este să poți să blochezi acești viruși înainte ca ei să reușească să îți cripteze datele.

Versiunea 2016 a Bitdefender Antivirus promite să facă acest lucru! Specialiștii Bitdefender au reușit să creeze un model comportamental al virușilor ransomware și, ca urmare, produsele lor te protejează acum inclusiv împotriva acestor amenințări. Cum anume face Bitdefender asta? Iată descrierea oficială:

" Tehnologiile Anti-Ransomware dezvoltate de specialiștii în securitate ai Bitdefender permit ca cele mai sensibile date ale utilizatorilor să fie ferite în totalitate de criptarea de către virușii de tip ransomware. Acest tip de amenințare a făcut de 50 de ori mai multe victime la nivel mondial în ultimul an față de anul precedent, prin blocarea dispozitivelor și solicitarea de recompense.

Pentru a detecta și bloca tipurile de viruși ransomware, Bitdefender interzice aplicațiilor de origine incertă să șteargă sau să modifice documente, imagini sau videoclipuri stocate în directoarele populare, precum My Documents, My Pictures sau My Videos. Dubla protecție asigurată de Ransomware Behavioral Detection (RBD) analizează activitatea tuturor aplicațiilor pentru a detecta comportamente similare clasei de viruși ransomware și pentru a bloca orice aplicație care încearcă să cripteze date de pe terminalul utilizatorului."

Noi ne-am uitat deja la ce înseamnă această nouă tehnologie de protecție antivirus: am instalat un sistem de operare Windows 10 Pro într-o mașină virtuală, am instalat Bitdefender Total Security 2016 și apoi am încercat să rulăm o varintă de CryptoLocker. Rezultatul a fost unul pozitiv: virusul nu a putut să se atingă de fișierele aflate în locațiile monitorizate.

Un firewall mai bun

Modulul firewall oferit de Bitdefender promite și el să fie mai performant decât cel din versiunile anterioare. Și chiar nu avem cu m să spunem că versiunile anterioare ale firewall-ului erau slabe, ba chiar dimpotrivă. Legat de versiunea 2016 a firewall-ului Bitdefender, iată ce ne spune compania:

"Progresele tehnologiilor Bitdefender în materie de inteligență artificială permit procesarea în milisecunde a unor cantități enorme de date venite de pe întreg mapamondul și neutralizarea amenințărilor înainte ca acestea să se răspândească. Noul Firewall oferă o performanță îmbunătățită în localizarea cu precizie a atacurilor, prin filtrarea întregului trafic de la și către dispozitiv, inclusiv cel al rețelei Wi-Fi."

Vom testa și noi versiunea 2016 și vom reveni cu concluziile noastre, vis-a-vis de performanța modulului firewall.

Simplificarea administrării produselor Bitdefender

Bitdefender au renunțat la modul tradițional de administrare a licențelor pe care utilizatorii lor le dețin. Dacă până acum, pentru a putea activa un produs de securitate, era necesar să folosești interfața sa pentru a introduce o cheie de licență, acest lucru este acum de domeniul trecutului.

Odată cu versiunea 2016, Bitdefender a simplificat întregul proces de administrare și folosire a soluțiilor lor de securitate. Avem acum la dispoziție o consolă numită Bitdefender Central , în fapt o pagină web personalizată pentru fiecare utilizator, de unde poți să vezi și să îți gestionezi toate produsele Bitdefender pe care le deții. Licențele produselor pe care le-ai achiziționat nu mai sunt oferite ca numere serial, ci sunt acum conectate la contul tău de client, astfel că tot ce trebuie să faci pentru a instala o soluție de securitate Bitdefender pe dispozitivele tale este să descarci și să rulezi kitul de instalare.

În plus, consola Bitdefender Central îți oferă și o serie de opțiuni de utilizare pentru soluțiile de securitate Bitdefender. De exemplu, poți să declanșezi o scanare antivirus, o actualizare a definițiilor de viruși sau să îți optimizezi calculatorul direct din navigatorul web pe care îl preferi.

OneClick Optimizer, Bitdefender Photon și modul Autopilot au fost perfecționate

Aceste module sunt prezente de câțiva ani în soluțiile Bitdefender Internet Security și Bitdefender Total Security. Însă, odată cu fiecare nouă versiune, ele sunt îmbunătățite. Același lucru este adevărat și acum, în versiunea 2016. Modulele OneClick Optimizer și Bitdefender Photon te ajută să îți păstrezi nivelul de performanță al calculatorului la un nivel cât mai ridicat, iar modul Autopilot este creat să ia cele mai bune decizii legate de securitate, fără a mai fi necesară părerea utilizatorului. Bineînțeles, doar dacă vrei acest lucru! :)

Descărcați Bitdefender 2016 și spuneți-ne ce credeți

După cum ați văzut, odată cu generația 2016, Bitdefender aduce noi opțiuni și îmbunătățiri care îi ajută să-și păstreze poziția de lideri în securitate. Nu ezitați să descărcați noile produse , să le testați și să vă exprimați opinia despre ele, folosind formularul de mai jos. Suntem curioși ce credeți despre ele.