Când va avea loc Black Friday 2016 în România?

Vânzătorii de chilipiruri se vor opri din a face cumpărături importante luna aceasta și vor aștepta cu sufletul la gură ziua de Black Friday, când aproape toate magazinele din țară vor avea foarte multe oferte și reduceri de prețuri. Când vine vorba de magazinele de tehnologie, nebunia de Black Friday a fost adusă în România de eMAG în 2011, ei stabilind adevărate recorduri de vânzări în fiecare an. Dacă vreți să aflați când va avea loc Black Friday 2016 la majoritatea magazinelor de IT&C din România, inclusiv eMAG și evoMAG, citiți acest articol:

Când are loc Black Friday 2016 la eMAG? 18 Noiembrie!

La eMAG , Black Friday este deja la ediția numărul 6 și va avea loc vineri, 18 noiembrie 2015 , cu o săptămână înaintea datei tradiționale de Black Friday. Compania a anunțat că a pregătit ”peste 1 milion de produse ce vor fi în ofertă de Black Friday, iar reducerile totale vor fi de peste 35 de milioane de euro. Valoarea estimată a comenzilor pentru ediția de anul acesta ajunge la 250 de milioane de lei”. Ora la care începe Black Friday este necunoscută și va fi comunicată cu puțin înaintea evenimentului. Cel mai probabil vor începe dimineața devreme, ca și în alți ani.

Când are loc Black Friday 2016 la alte magazine?

Majoritatea magazinelor importante de IT&C din România încearcă să ia startul mai devreme decât eMAG, astfel că multe dintre ele deja și-au lansat campaniile de Black Friday. Printre cele mai cunoscute magazine online aflate în campanie la această oră, putem menționa cel.ro , evoMAG , MarketOnline , Flanco , Altex și Media Galaxy.

În schimb, jucătorii principali de pe piața de comunicații, încă nu au început campaniile de Black Friday. Cel mai probabil, Vodafone, Orange, Telekom și RDS-RCS, vor organiza Black Friday în aceași zi cu eMAG, pe 18 noiembrie 2016.

Este destul de plauzibil ca foarte puține magazine din România să organizeze Black Friday la data la care va fi de fapt sărbătorită în afara țării: 25 noiembrie 2016.

O altă strategie care va fi aplicată de multe magazine din țară este că Black Friday va ține tot weekend-ul de 18, 19 și 20 noiembrie, deoarece majoritatea magazinelor vor dori să-și vândă toate stocurile cu oferte de Black Friday.

Ce înseamnă Black Friday și când a ajuns în România?

Deși Black Friday este cea mai importantă zi de cumpărături din an, puțini știu despre istoria ei. Termenul a fost folosit pentru prima dată în anii 60, în Philadelphia, Statele Unite, pentru a descrie traficul foarte aglomerat din ziua de după Thanksgiving (Ziua Recunoștinței). Apoi, acest termen a fost folosit de magazinele de retail pentru a desemna prima zi din an în care erau profitabile. Acestea aveau mai mult pierderi în perioada Ianuarie - Noiembrie și Black Friday era punctul din an la care începeau să aibă profit.

Începând cu anii 2000, Black Friday a fost văzută în America drept ziua la care începe sezonul de cumpărături pentru Crăciun și majoritatea magazinelor deschideau foarte devreme și aveau program extins de cumpărături până noaptea târziu.

Black Friday a fost adoptat în Europa începând cu Marea Britanie, în 2003 de unde s-a răspândit și în alte țări. În România, a ajuns pentru prima dată în 2011, când a fost organizat de eMAG.

Ce vânzări s-au făcut de Black Friday în 2015?

Anul trecut, majoritatea magazinelor de IT&C au raportat vânzări crescute față de anii precedenți. De exemplu, eMAG a avut un bilanț impresionant: peste 602.000 produse comandate, cu o valoare totală de 202 milioane de lei. Ca să îți faci o idee și despre traficul pe care saitul lor l-a avut, trebuie să știi că, în primele 4 minute, pe eMAG s-au vândut în medie 100 de produse de secundă. Au fost vând ute 41.000 telefoane mobile , 29.000 de televizoare, 22.000 de parfumuri, 18.600 de jucării, 13.400 de laptopuri, 13.000 de plăci, perii și uscătoare de păr, 12.000 de anvelope, 9.000 de frigidere, 2.000 de smartwatch-uri și 60 de tone de mâncare pentru animale. Sunt niște numere impresionante pentru România.

Voi ce vreți să vă cumpărați de Black Friday?

Eu vreau să-mi cumpăr de Black Friday un monitor și un smartphone ASUS ZenFone 3 pentru soția mea. Colegii mei de echipă vor să-și cumpere un parfumuri pentru prietenelor lor și un router wireless ASUS RT-AC1200G+. Voi ce vreți să vă cumpărați?