Ce este nou în Microsoft Office 2016 și Office 365? De unde le cumperi?

Ce este nou în Microsoft Office 2016 și Office 365? De unde le cumperi?

Anul acesta, Microsoft a lansat o nouă versiune a suitei de aplicații Office, pentru multiple platforme: Microsof Office 2016. Versiunea pentru utilizatorii de Windows a apărut pe 22 septembrie și este acum disponibilă pentru descărcare și utilizare pentru toți abonații Office 365. De asemenea, este disponibilă și în varianta retail. Ne-am gândit că ar fi o idee bună să vă spunem care sunt principalele caracteristici noi ale acestei versiuni și cele mai importante îmbunătățiri aduse de Microsoft Office 2016. De asemenea, vă vom spune și care sunt edițiile disponibile și de unde le puteți cumpăra. Dacă vreți să știți mai multe despre ultima versiune de Office, citiți acest articol:

Reclamă

Ce este nou în Microsoft Office 2016 și în Office 365?

Microsoft Office 2016 este ultima versiune de Office și include următoarele aplicații: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote etc. Atunci când cumperi Microsoft Office 2016, licența ta nu expiră niciodată și o poți folosi, teoretic, pentru totdeauna, atâta timp cât nu îți schimbi configurația calculatorului prea drastic.

Office 365 oferă suita Microsoft Office 2016 ca serviciu. Plătești pentru el lunar sau anual și primești și alte beneficii. Unul dintre ele este că ai întotdeauna acces la ultima versiune de Office apărută, pe toate dispozitivele pe care le folosești. Atunci când nu mai plătești abonamentul, accesul la aplicațiile Office și la serviciile adiționale expiră.

Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici

Microsoft Office 2016 este ultima versiune de Office dezvoltată de Microsoft și aduce o mulțime de caracteristici noi și de îmbunătățiri față de versiunile precedente. Iată doar câteva dintre aceste noutăți și îmbunătățiri:

 • Aplicațiile Microsoft Office îți oferă posibilitatea de a crea, edita și salva documente, foi de calcul, prezentări și alte tipuri de fișiere direct în cloud, folosind OneDrive.
 • Acum poți să lucrezi în fișierele tale Word sau PowerPoint în colaborare cu alte persoane, în timp real, indiferent de dispozitivul pe care îl folsoești. Mai mult, poți să vezi în timp real ce fac ceilalți co-autori în documentele tale Word.
 • Partajarea documentelor este mult mai ușoară - tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul de partajare. De asemenea, poți să vezi cine are acces la fișierele tale Office și cine lucrează în ele.
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici
 • Microsoft Office 2016 include noi tipuri de diagrame: Treemap, Cascadă, Pareto, histogramă, boxplot și raze de soare.
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici
 • Word, Excel și PowerPoint au acum un sistem de versionare mai bun, care îți permite să vezi ușor versiunile anterioare ale fișierelor tale, în timp ce lucrezi în ele împreună cu alte persoane.
 • OneNote îți permite acum să îți partajezi bloc-notes-urile cu alți oameni, cu condiția ca ele să fie salvate sau mutate în OneDrive.
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici

Ți-am arătat doar câteva dintre cele mai importante caracteristici noi pe care ni le aduce suita Office 2016 de la Microsoft. Totuși, mai sunt și alte lucruri noi care te ajută să devii mai productiv, iar dacă vrei să știi mai multe despre ele, poți să deschizi acest anunț oficial de la Microsoft: Ce este nou și îmbunătățit în Office 2016.

Reclamă

Deși nu face parte din suita de aplicații Office 2016, am vrea să menționăm și Sway - noua aplicație universală de tip office de la Microsoft. Sway este o aplicație gândită să te ajute să creezi povestiri digitale, similar cu PowerPoint, dar cu un focus pe a te ajuta să creezi, să prezinți și să partajezi idei, concepte, rapoarte interactive, prezentări, povestiri personale și altele. Spre deosebire de PowerPoint, care este gândit să te ajute să creezi prezentări pentru audiențe mai largi, Sway este o aplicație mai mult pentru ecrane, gândită pentru prezentări făcute audiențelor mai mici, sau și mai bine, pentru partajarea prezentărilor online. Sway este disponibilă ca parte a serviciilor Office Online sau ca aplicație ce poate fi descărcată pe dispozitivele cu Windows 10, pe tabletele iPad de la Apple sau pe iPhone-uri. De asemene, ne așteptăm să apară și o versiune a acestei aplicații pentru Windows 10 Mobile. Dacă vrei mai multe detalii despre Sway, deschide pagina sa oficială, aici: Sway.com.

Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici
Microsoft, Office 365, Office 2016, noutati, caracteristici

Pe ce dispozitive pot să instalez Office 2016 și Office 365?

Suita Microsoft Office este disponibilîă pentru descărcare și instalare pe o multitudine de platforme și dispozitive. O poți instala pe laptopuri, desktop-uri și hibrizi Windows, o poți instala pe Mac-uri, pe tablete cu Windows sau Android, pe iPad-uri, pe smartphone-uri Android și pe iPhone-uri și, dacă ai un Windows Phone, atunci Microsoft Office este deja instalat pe el.

Totuși, ar trebui să știi că nu vei avea toate aplicațiile din suita completă Microsoft Office pe orice platformă. De exemplu, dacă folosești un smartphone Android sau un Windows Phone, vei putea să descarci, instalezi și folosești doar Word, Excel, PowerPoint și OneNote.

Care sunt edițiile de Microsoft Office 2016?

După cum era de așteptat, Microsoft Office 2016 și Office 365 sunt disponibile în mai multe ediții, fiecare gândită să acopere nevoile anumitor tipuri de utilizatori. Acesta este un lucru bun deoarece, de exemplu, dacă ai nevoie de o singură licență pentru un singur calculator, atunci poți să cumperi doar această licență. Dacă ai nevoie de Microsoft Office și pentru soția sau soțul tău, copii tăi ș.a.m.d., poți oricând să optezi pentru cumpărarea unei ediții pentru acasă, care poate fi folosită de până la cinci utilizatori simultan. Iată lista cu edițiile Microsoft Office 2016 și Office 365 disponibile:

 • Office 365 pentru acasă - poate fi instalat pe maxim 5 PC-uri sau 5 Mac-uri, și pe 5 tablete și 5 smartphone-uri (poate fi folosit de mai mulți utilizatori). Include aplicațiile pe care le găsești în suita Microsoft Office 2016: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, și Access . Pe lângă toate acestea, include și un TO de spațiu de stocare în OneDrive, pentru fiecare din cei 5 utilizatori, 60 de minute/lună de apeluri telefonice prin Skype și actualizări permanente la ultima versiune de Office, atâta timp cât ești abonat.
 • Office 365 Personal - poate fi instalat pe 1 PC sau Mac și pe o tabletă și un telefon, de către un singur utilizator. Pe lângă aceste lucruri, include toate celelalte opțiuni din Office 365 pentru acasă.
 • Office 2016 pentru acasă - poate fi cumpărat ca pachet de sine stătător (nu e nevoie de un abonament în acest caz). Include Word, Excel, PowerPoint și OneNote și poate fi instalat pe un singur PC. Această ediție include și 15 GO de spațiu de stocare în OneDrive.
 • Office 2016 pentru firme mici - este identic cu ediția Office 2016 pentru acasă , dar include și Outlook.
 • Office Professional 2016 - este identic cu Office 2016 pentru firme mici , dar include și aplicațiile Publisher și Access.

De unde pot să cumpăr Microsoft Office 2016 sau Office 365?

Microsoft Office 2016 și Office 365 sunt disponibile pentru cumpărare în multe locuri. Totuși, credem că cele mai bune locuri de unde să cumperi software sunt fie magazinele oficiale Microsoft, fie magazinele online cu o reputație bună. Îți recomandăm să cumperi Microsoft Office 2016 sau Office 365 direct de pe saitul oficial Office.com sau de la un magazin online renumit, precum eMAG.

Dacă preferi să cumperi Office 2016 sau Office 365 direct de la Microsoft, mergi pe saitul oficial, și alege ediția pe care o vrei: Alegeți versiunea Office.

Există însă posibilitatea ca unele dintre edițiile de Microsoft Office 2016 și Office 365 să fie mai ieftine pe eMAG, așa că poate ar fi bine să iei în considerare și aceste opțiuni:

Concluzie

Microsoft Office este de foarte mult timp standardul în ceea ce privește aplicațiile de productivitate office. Există probabil foarte puțini oameni care nu au auzit de Office sau care nu au folosit cel puțin una dintre aplicațiile Office, în viața lor profesională. Sperăm că acest articol v-a oferit destule informații pentru a vă ajuta să decideți dacă vreți sau nu să cumpărați Microsoft Office 2016 sau Office 365. Dacă aveți întrebări care nu au primit încă un răspuns, nu ezitați să ne spuneți în formularul de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Office Programe Recomandate Windows