Cele mai bune 4 aplicații pentru citit cărți electronice în Windows Phone

Dacă îți place să citești și ai un Windows Phone, s-ar putea să știi că nu este ușor să găsești o aplicație foarte bună pentru a citi cărți electronice. Numărul aplicațiilor disponibile este destul de mic și multe din aplicații sunt inutile, încărcate cu reclame sau trebuie să plătești pentru ele. Așa că am decis să facem puțină cercetare și să îți prezentăm câteva din cele mai bune aplicații pentru cărți electronice disponibile pentru Windows Phone. Să începem:

1. Bookviser Reader

Bookviser Reader este una din cele mai apreciate aplicații pentru citirea cărților electronice din Magazin. Aplicația are peste 4 milioane de utilizatori din toată lumea, lucru datorat interfeței sale bine organizate și gamei largi de funcții disponibile.

Bookviser suportă trei formate de cărți electronice: ePub , fb2 și txt și oferă acces facil la o colecție uriașă de cărți. Ai multiple opțiuni în crearea propriei biblioteci virtuale pe smartphone-ul tău cu Windows Phone. Pentru început, trebuie să îți creezi un cont Bookviser din aplicație sau direct din browser. Apoi, poți căuta și descărca toate cărțile dorite din cataloage publice precum FeedBooks, Project Gutenberg și Smashword sau le poți importa din cardul SD sau de pe OneDrive. De asemenea, poți să descarci cărțile pe calculator, utilizând browserul web și să le adaugi contului tău Bookviser, care va sincroniza automat fișierele între toate dispozitivele tale.

Bookviser oferă și numeroase opțiuni de personalizare. Poți seta culoarea temelor pentru noapte și zi, poți alege dimensiunea fontului utilizat pentru afișarea cărților, ajusta marginile și spațierea ori selecta o animație pentru întoarcerea paginilor. Dacă citești și vrei să te întorci la meniul aplicației, poți utiliza setările rapide pentru a regla luminozitatea, dimensiunea fontului și poți comuta între modurile zi/noapte în timp ce citești.

Bookviser îți permite, de asemenea, să lucrezi cu textul. Poți copia, traduce și partaja fragmente de text, poți afișa definiții ale cuvintelor direct în aplicație, evidenția cuvinte utilizând culoarea gri și crea semne de carte care pot fi vizualizate oricând.

Dacă vrei să ai acces la funcții Premium precum evidențierea textului cu mai multe culori ( Multi Color Highlighter), hârtie cu aspect vintage ( Vintage Paper), teme noi, note și multe altele, va trebui să cumperi un abonament. Bookviser oferă abonamente lunare, anuale și nelimitate pentru 1.99 €, 4.99 € și 9.89 €.

Per total, credem că aplicația este impresionantă și o recomandăm cu îndredere. Interfața minimalistă cu multiple posibilități de personalizare, accesul facil la o colecție uriașă de cărți, gama largă de funcții și posibilitatea de a sincroniza cărțile pe toate dispozitivele tale, fac din această aplicație una care merită să fie încercată, chiar dacă nu cumperi versiunea Premium. Ne place foarte mult și animația realistă de întoacere a paginilor.

Pagină de descărcare : Bookviser Reader

2. Amazon Kindle

Dezvoltată de Amazon, aplicația Amazon Kindle este o alternativă bună dacă nu vrei să achiziționezi un dispozitiv Kindle. Ai acces la peste un milion de cărți din Kindle Store și îți poți crea astfel propria bibliotecă virtuală. Am discutat deja despre funcțiile și interfața aplicației în unul din ghidurile noastre anterioare: Cum utilizăm Kindle pentru Windows 8.1 pentru a citi cărți electronice.

Ne place aplicația, mai ales datorită simplității și experienței comfortabile de citit, dar are nevoie cu certitudine de îmbunătățiri la anumite niveluri. Pe lângă faptul că poți folosi doar Kindle Store ca sursă de cărți electronice (pe alte platforme poți folosi Calibre), nu poți achiziționa cărți din aplicație, ci doar utilizând browserul. Găsim această limitare destul de supărătoare. Aplicația oferă doar funcțiile de bază și îi lipsesc caracteristici pe care versiunile pentru Windows 8.1 și Windows 10 le au, precum evidențierea textului, adăugarea notelor și afișarea definițiilor unor cuvinte. Partea bună este că poți sincroniza toate cărțile tale pe toate dispozitivele și poți personaliza cu ușurință opțiunile de citire.

Pagină de descărcare: Amazon Kindle