Cele mai bune 5 aplicații meteo pentru Windows Phone

Dacă te-ai întors de multe ori acasă ud pentru că la meteo s-a spus că va fi însorit cu șanse reduse de ploaie și nu te-ai gândit să iei o umbrelă, acesta este articolul potrivit pentru tine. Nu putem noi face prea multe lucruri în legătura cu vremea, dar măcar te putem informa. De aceea, am căutat și testat câteva aplicații meteo și am creat un top 5 al acestora. Alegerile noastre se concentrează în primul rând pe vreme, pot fi folosite pentru mai multe locații, au recenzii bune (cel puțin 3 stele) sunt gratis și atractive. Iată ce am găsit:

1. AccuWeather

AccuWeather este una dintre cele mai populare și precise aplicații meteo de pe piață. Versiunea produsă pentru utilizatorii Windows Phone oferă cele mai mai recente informații și vine cu niște instrumente, spunem noi, interesante. Aplicația oferă prognoze locale pentru aproape 3 milioane de locații în 27 de limbi. Prognoza meteo se face pentru momentul actual, din oră în oră pentru următoarele 72 de ore și prognoze prelungite pentru următoarele 15 zile.

După instalare și acceptarea termenilor și condițiilor, tastează locația pentru care dorești să primești raportul meteo. Vei observa că aplicația vine cu niște animații atractive care se vor modifica în funcție de vreme. De asemenea, poți naviga printre meniuri glisând pe ecran.

Prima secțiune a aplicației se numește Acum. Aceasta oferă informații de bază despre condițiile actuale afișate cu numele locației, ora, temperatura, viteza vântului, cantitatea precipitațiilor, umiditate, vizibilitate, indicele UV, gradul de nebulozitate, presiunea atmosferică, și orele la care răsare și apune soarele.

Următoarea secțiune se numește Prognoză. Ea oferă un sumar al condițiilor la care ar trebui să te aștepți pentru pentru următoarele 3-5 zile pentru locația ta.

Secțiunea numită Pe ore comprimă prognoze din oră în oră pentru următoarele 72 de ore. Aplicația include de asemenea niște hărți interactive de la Bing care se suprapun cu informațiile oferite de AccuWeather, incluzând detecție radar pentru SUA, Canada, Europa și Japonia.

Cea mai interesantă secțiune a aplicației este Mai mult. Ea oferă un instrument numit Stil de viață care recomandă ce tipuri de activități sunt potrivite în funcție de vreme.

În aceeași secțiune vei găsi opțiunile Video care oferă filmulețe cu prognoza meteo din întreaga lume, Setări care îți permite să configurezi aplicația și Locații care îți permite să adaugi sau să elimini locații.

Această aplicație îți permite să setezi dale active care pot fi personalizate pentru locații multiple. De asemenea, ecranul de blocare este populat cu fotografii care ilustrează condițiile curente ale locației tale.

2. Blue Skies

Blue Skies este o altă aplicație de încredere pentru Windows Phone. Aplicația se remarcă mai ales prin simplitate și eleganță. Aplicația este extrem de ușor de utilizat și este, de asemenea, una dintre cele mai precise aplicații de acest fel.

Blue Skies oferă un sumar al condițiilor pentru următoarea oră, si prognoze meteo pentru 24 de ore și 5 zile. Aplicația include un raport complet și detaliat ale condițiilor incluzând: precipitații, umiditate, viteza vântului și orele pentru răsărit și apus. Sunt incluse avertismente și sfaturi în funcție de vreme, pe care le puteți găsi cu ușurință glisând printre meniuri. Din păcate, aplicația nu este disponibilă în limba română.

Blue Skies oferă posibilitatea de a adăuga dale active pe ecranul de Start. Poți alege cât de des să fie făcute actualizările pentru a reduce consumul bateriei.

Aplicația are și ea hărti cu radar de 3 tipuri: precipitații, gradul de nebulozitate și temperatură, pentru locația curentă și zonele învecinate.

3. Vieather

Dacă preferi aplicațiile simple și cu aspect curat dar vrei de asemenea si un design reușit Vieather este aplicația perfectă pentru tine. Ea oferă toate instrumentele de bază de care o aplicație meteo are nevoie, cum ar fi prognoze din oră în oră și un sumar al condițiilor meteo pentru săptămâna ce urmează. Aplicația este atractivă și ne plac culorile folosite pentru interfața cu utilizatorul.

Un dezavantaj al aplicației este faptul că îți oferă posibilitatea să adaugi doar 4 locații. Credem că această limitare nu este semnificativă deoarece situațiile în care avem nevoie de prognoza meteo pentru 4 locații în același timp sunt foarte rare. Un alt inconvenient al aplicației ar fi faptul că nu este disponibilă în limba română.

Ca orice altă aplicație pentru Windows Phone care se respectă Vieather oferă o dală activă transparentă.

4. Meteo MSN (MSN Weather)

MSN Weather este potrivită pentru tine dacă vrei cât mai multe informații. Aplicația oferă acces rapid la o prognoză meteo pentru 10 zile și prognoză din oră în oră de la multipli furnizori de încredere și valori medii istorice pentru diverși parametri. Poți căuta și urmări condițiile meteo foarte ușor pentru diverse locații. De asemenea e posibil să fixați toate locațiile pe ecranul de Start ca dale active.

Ceea ce este interesant la această aplicație e faptul că poți îți poți planifica cu ușurință vacanța. Poți face asta verificând condițiile meteo pentru plaje stațiuni de ski. Ori de câte ori vrei să dai o fugă pe pârtie, vei primi un raport detaliat despre ninsori, hărțile pârtiilor, oferte și știri și panorame de 360 de grade din acea locație.

5. Weather!

Dacă ești mereu preocupat de consumul de date 3G pe care îl necesită aplicațiile pentru a funcționa corect, această aplicație este potrivită pentru tine. Weather! este o aplicație simplă care oferă doar informațiile e bază cum ar fi starea curentă a vremii, temperatura cu minimă și maximă a zilei și o prognoză pe 5 zile. Aplicația oferă se asemenea niște fotografii HD atrăgătoare, pentru ca aplicația să nu devină plictisitoare sau neplăcută.

Din nou, ca toate aplicațiile mentionate, Weather! vine o cu dală activă transparentă care te va informa permanent despre starea vremii. Nici această aplicație nu este disponibilă în limba română.

Concluzie

Dacă aveți de gând să vă planificați ziua sau vă întrebați cum ar trebui să vă îmbracați și dacă trebuie să luați o umbrelă sau nu, veți avea nevoie cu siguranță de o aplicație meteo pentru telefonul vostru. Fie că vă plac aplicațiile cu o interfață minimalistă sau dacă vreți să fiți la curent cu toți parametrii vremii și vreți o mulțime de opțiuni, veți găsi cu siguranță aplicația potrivită. Vă rugăm să ne spuneți ce părere aveți despre aplicațiile alese de noi, care este aplicația favorită și de ce, în formularul de mai jos.