Cele mai bune 5 browsere pentru Windows Phone

Când vine vorba de navigarea pe Internet, Magazinul Windows nu oferă o gamă foarte largă de opțiuni. Din lista de browsere disponibile, care nu este oricum foarte lungă, trebuie eliminate aplicațiile care nu sunt de încredere. De asemenea, un browser bun nu trebuie să fie neapărat gratuit, dar ar trebui să te poți bucura de o experiență de navigare decentă la un preț cât mai mic. Din acest motiv ai achiziționat un Windows Phone, nu-i așa? Conform acestor cerințe, multe din browsere sunt deja eliminate din listă. În acest articol, am creat o listă care conține cele mai bune browsere web pentru Windows Phone.

1. Internet Explorer

Deși a fost criticat de unii utilizatori, Internet Explorer rămâne încă unul din cele mai de încredere browsere pentru Windows Phone. Evident, nu este perfect și poate fi îmbunătățit la anumite nivele, dar oferă câteva din cele mai bune funcționalități disponibile pentru navigarea în Windows Phone. Internet Explorer este browserul prestabilit și este ușor de utilizat atunci când vrei să navighezi pe Internet și ești pe fugă.

Internet Explorer are un instrument extrem de util numit Vizualizare citire. Acesta regenerează paginile web fără reclame, meniuri, blochează conținutul care nu are legătură cu cel al paginii și optimizează pagina pentru a fi usor de citit de pe un dispozitiv mobil. Activarea și personalizarea modului Vizualizare citire se face cu ușurință și poți găsi informații detaliate în legătură cu acesta într-unul din articolele noastre anterioare: Cum utilizăm Vizualizarea Citire în Internet Explorer pentru Windows Phone.

De asemenea, Internet Explorer îți oferă posibilitatea să modifici butonul barei de adrese pentru a ajunge rapid la filele deschise sau la paginile favorite.

O altă funcție utilă a Internet Explorer este faptul că poți sincroniza filele și paginile favorite cu alte dispozitive Windows cum ar fi calculatoare Desktop, laptopuri sau tablete. Pentru a realiza acest lucru, este necesar să permiți sincronizarea pe ambele dispozitive.

Internet Explorer oferă, de asemenea, o altă funcție numită Navigare InPrivate. Când este activată, este prevenită stocarea informațiilor cu privire la sesiunea de navigare. Această funcție este simplă și ușor de utilizat.

Per ansamblu, acest browser s-ar putea să nu îți îndeplinească toate nevoile atunci când navighezi dar câteva din funcțiile sale combinate cu instrumentele de navigare de bază fac ca acest browser să merite să utilizat.

2. Opera Mini

Opera Mini este unul din cele mai populare browsere gratuite din lume și este utilizat pe o varietate mare de platforme, inclusiv Windows Phone. Ce face ca Opera Mini să merite să fie utilizat? În principal, datorită capacității de a încărca pagini web bogate în conținut, extrem de rapid. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de compresie care filtrează cantitatea de date afișate pe smartphone-ul tău Windows Phone fără a compromite conținutul afișat. Totuși, paginile web pe care le încarci ar putea arăta ușor diferite față de original.

Opera Mini are un alt avantaj ca urmare a tehnologiei de compresie: îți economisește planul de date mobile. În acest mod poți naviga mai mult utilizând același trafic de date mobil. Poți de asemnea, vizualiza cât trafic ai economisit și să înveți cum să îl utilizezi pentru a profita de acesta cât mai mult timp cu putință.

Se știe faptul că puține browsere permite personalizarea lor. Ei bine, Opera Mini îți oferă posibilitatea de a alege o imagine de fundal și un stil propriu.

La fel ca Internet Explorer, Opera Mini îți oferă confidențialitate prin intermediul filelor private (sau Private tabs). În acest fel, nu vor fi stocate date cu privire la sesiunea de navigare pe smartphone-ul tău Windows Phone.

Toate paginile tale pot fi grupate într-un loc central la care se ajunge rapid: secțiunea Speed dial (Navigare rapidă). Poți adăuga câte pagini dorești și le poți muta sau șterge după propriul plac.

Credem că acest browser este foarte bun. Paginile web se încarcă mai rapid și utilizează mai puțin din planul tău de date. Utilitatea acestuia combinată cu posibilitatea de a personaliza modul în care arată, fac din acest browser o alegere potrivită pentru orice fel de utilizator și îl recomandăm cu încredere.

Pagina de descărcare: Opera Mini.

3. UC Browser

UC Browser este de asemenea o alegere interesantă. De la lansarea acestuia, a primit o mulțime de îmbunătățiri și a adunat comentarii pozitive de la foarte mulți utilizatori mulțumiți.

De la ultima actualizare, acest browser a introdus suport pentru Cortana pentru a te ajuta să folosești acest browser în modul "hands-free" ("mâini libere"). De exemplu, dacă vrei să ne accesezi saitul, tot ce trebuie să faci e să deschizi Cortana și să spui "UC Browser, 7Tutoriale", iar saitul va fi încărcat în UC Browser.

O altă funcție a aplicației e posibilitatea de a seta o imagine ca parolă utilizând o imagine prestabilită sau una proprie. Apoi, de fiecare dată când vei deschide browserul, ți se va cere să apeși cele trei puncte care alcătuiesc parola ta, pentru a-l debloca. Această funcție conferă protecție împotriva eventualilor intruși.

UC Browser dispune de diverse moduri flexibile, ușor de activat și care te vor ajuta să îmbunătățești modul în care navighezi pe Internet:
  • Night mode (Mod nocturn) - Luminozitatea ecranului se reduce semnificativ iar ochii tăi nu vor obosi când utilizezi telefonul în locuri slab iluminate.
  • Speed mode (Mod rapid) - Acest mod îți permite să te bucuri de o experiență de navigare rapidă și continuă, prin reducerea utilizării datelor până la 80%.
  • Incognito browsing (Navigare privată) - UC Browser nu va stoca informații cu privire la sesiunea de navigare.
  • Text-only browsing (Navigare în mod text) - Economisește traficul de date prin încărcarea exclusivă a textului de pe paginile web

Încă ceva ce face ca acest browser sa fie unul interesant este funcția sa de Wi-fi sharing sau partajare prin Wi-Fi, care face posibil transferul de fișiere între dispozitivul tău Windows Phone și alte dispozitive prin intermediul rețelei wireless.

Utilizând acest browser poți stoca toate fișierele descărcate pe cardul SD, dar dacă telefonul tău Windows Phone nu dispune de unul, iar spațiul său de stocare este limitat, vei fi fericit să afli că UC Browser vine cu un serviciu de stocare în cloud, numit UDisk. Tot ce trebuie să faci e să te înregistrezi și vei primi 6 GB pentru a stoca fișierele descărcate.

UC Browser e de asemenea capabil să scaneze coduri QR, deși această funcție poate fi văzută ca nefiind necesară, deoarece Windows Phone are deja această capacitate. Diferența e că saitul va fi deschis cu UC Browser.

După cum poți observa, acest browser oferă niște funcții destul de inovative. Unii spun ca acesta ar putea fi cel mai bun browser pentru Windows Phone. Totuși, ecranul Start și meniurile sale ni s-au părut destul de aglomerate, fiind deci nu foarte ușor de utilizat pentru începători. Per total, credem că UC Browser este o alegere excelentă. În plus, este gratuit și ar trebui să îl încercați cu încredere.

Pagina de descărcare: UC Browser.

4. Kaspersky Safe Browser

Kaspersky Safe Browser este, fără îndoială, un browser remarcabil, mai ales în ceea ce privește protecția web, unde majoritatea browserelor au anumite puncte slabe. Acest lucru nu ar trebui să vină ca o surpriză având în vedere că este dezvoltat de Kaspersky.
Acest browser îți protejează datele împotriva saiturilor suspecte sau cele de tip phishing și blochează de asemenea anumite categorii de conținut nedorit, oferind probabil cea mai sigură experiență de navigare.

Am vorbit în detaliu despre tot ce înseamnă instrumente de protecție și opțiuni de navigare în articolul nostru: 5 lucruri pe care le poți face cu Kaspersky Safe Browser în Windows Phone.

Pagină de descărcare: Kaspersky Safe Browser.

5. Maxthon Browser

Maxthon Browser poate fi cu ușurintă printre alegerile tale de top. Maxthon dezvoltă browsere de mare viteză pentru computere și smartphone-uri încă din 2006 și acum încearcă să aducă aceeași experiență în Windows Phone.

Câteva din funcțiile acestuia se pot dovedi destul de utile. Una dintre acestea este funcția Quick Access (Acces rapid), care oferă acces rapid la toate paginile tale plasându-le pe ecranul principal.

Cu ajutorul adreselor rapide sau Speed Links (Legături rapide) te poți bucura de cele mai populare saituri cu o simplă atingere.

Time tabs (File temporizate) poate fi utilizat pentru a naviga cu ușurință prin file multiple. În același timp, browserul optimizează utilizarea memoriei, permitându-ți să deschizi file multiple fără probleme de performanță.

În secțiunea My NewsBites (Știrile mele) îți poți crea un flux de știri personalizat. Navigatorul îți permite să selectezi unul din cele mai populare canale de știri care va afișa cele mai noi știri într-un format ușor de citit.

Dacă ai folosit acest browser pe computer, ți-a plăcut și ai și un cont Maxthon îți recomandăm să îl încerci și pe Windows Phone. Principalele motive pentru care merită să folosești Maxthon Browser sunt viteza acestuia, utilizarea optimizată a memoriei și interfața simplă.

Pagină de descărcare: Maxthon Browser.

Concluzie

Toate navigatoarele pe care ți le-am prezentat sunt opțiuni bune. Dacă nu știi ce browser să alegi, gândește-te în primul rând la ceea ce ai nevoie ca acesta să facă și apoi alegerea va fi ușor de făcut. Desigur, nu vei găsi navigatorul perfect, dar cu siguranță vei găsi în acest articol unul care îndeplinește aproape toate cerințele tale. Fă-ți puțin timp și încearcă toate browserele din listă și spune-ne crezi în comentariile de mai jos. Dacă știi și alte browsere care merită să fie menționate, nu ezita să le împărtășești cu noi.