Configurează Cortana să realizeze căutări cu Google în loc de Bing, în Google Chrome

Cortana poate fi un asistent digital foarte util, iar una dintre cele mai bune caracteristici ale ei este faptul că poate să realizeze căutări pe internet atunci când îi ceri acest lucru. Însă, în mod implicit, ea face căutările pe internet folosind Bing - motorul de căutare de la Microsoft. Este foarte bine în teorie, însă mulți oameni preferă Google în locul Bing atunci când vine vorba de căutări online. Din fericire, acum poți să setezi browserul web Google Chrome să lucreze împreună cu Cortana astfel încât Cortana să folosească Google în loc de Bing. Dacă vrei să afli cum faci acest lucru, citește acest tutorial:

Pasul 1. Setează Google Chrome ca browser web implicit în Windows 10

Dacă vrei să configurezi Cortana să realizeze căutări pe web cu Google, trebuie să setezi Google Chrome ca browser web implicit. Vei găsi un ghid despre cum se face acest lucru aici: 3 Moduri de a seta browserul web implicit în Windows 10.

În principiu, cea mai rapidă metodă de a seta Google Chrome ca browser web implicit în Windows 10 este să deschizi aplicația Setări , apoi să mergi la Sistem -> Aplicații implicite , să apeși pe Browserul web implicit și apoi să selectezi Google Chrome.

Pasul 2. Asigură-te că motorul de căutare implicit din Google Chrome este Google

Dacă setările din Google Chrome nu au fost modificate, atunci motorul de căutare implicit este Google. Este esențial ca acest lucru să fie astfel configurat, dacă vrei să faci căutări pe internet cu Cortana și Google, nu cu alte motoare de căutare precum Bing sau Yahoo!. Așa că hai să ne asigurăm că motorul de căutare folosit de Google Chrome este chiar Google.

Deschide Google Chrome, apasă pe butonul său de meniu din colțul dreapta sus al ferestrei, iar apoi apasă pe Setări.

În fila de Setări , derulează până la secțiunea numită Caută și verifica dacă motorul de căutare implicit este setat să fie Google. Dacă nu este, selectează-l acum.

Pasul 3. Setează Google Chrome să activeze redirectarea căutărilor de pe desktop-ul Windows

Setarea Google Chrome ca browser web implicit pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 și faptul că ne-am asigurat că motorul de căutare implicit este Google, reprezintă doar prima parte a procesului. În acest moment, dacă vei face o căutare pe web cu Cortana, ea ar deschide Google Chrome și ar căuta ce i-ai cerut, dar ar folosi tot motorul de căutare Bing de la Microsoft.

Ca să facem Cortana să folosească Google în loc de Bing, atunci când faci căutări pe internet, va trebui să schimbi o setare ascunsă din Google Chrome.

Deschide Chrome și scrie următorul text în bara sa de adresă:

chrome://flags/#enable-windows-desktop-search-redirection

Apasă tasta Enter și Google Chrome te va duce la o setare numită ”Redirecționarea căutărilor de pe desktopul Windows” , aflată pe o pagină de setări ascunse. Ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos:

În mod implicit, setarea evidențiată numită ”Redirecționarea căutărilor de pe desktopul Windows” este configurată să folosească valoarea de Prestabilit din Windows, care în mod normal este Bing. Noi îi vom spune lui Google Chrome că vrem să suprascriem acest comportament și că vrem să redirecționăm căutările de pe desktop-ul Windows către motorul de căutare implicit din Google Chrome pe care, la pasul anterior al acestui ghid, l-am setat să fie Google.

Apasă pe valoarea Prestabilit a setării ”Redirecționarea căutărilor de pe desktopul Windows” și selectează opțiunea Activat din listă.

Google Chrome va reacționa imediat la modificarea setării și îți va cere să îl repornești pentru a o putea aplica.

Pasul 4. Testează Cortana și vezi dacă este mai bună împreună cu Google

Totul ar trebui să fie configurat acum și, de fiecare dată când vei face o căutare cu Cortana pe internet, ea ar trebui să lanseze automat Google Chrome și să îți ofere rezultate de la Google. Încearcă și vezi cum ți se pare. Nu uita să ne lași un comentariu despre cum îți place de Cortana, acum că este prietena lui Google. :)