Configurează Cortana să folosească Google și Chrome, în loc de Bing și Microsoft Edge

Dacă îți place Cortana pe post de asistent digital, dar nu îți place deloc faptul că folosește Bing pentru căutările pe internet, avem vești bune pentru tine. Poți să setezi Cortana să caute pe Google direct de pe desktop-ul tău din Windows 10, primind astfel ce este mai bun din ambele lumi. Majoritatea oamenilor preferă oricum Google în loc de Bing, iar dacă și tu ești unul dintre aceștia, ar trebui să citești acest tutorial. Îți arătăm toți pașii pe care trebuie să îi faci pentru a seta Cortana să folosească Google și Chrome, în loc de Bing și Microsoft Edge. Să începem:

NOTĂ: Cortana nu este disponibilă în limba română, dar poți să o activezi, dacă urmezi pașii din acest articol: Cum activezi Cortana indiferent de țara în care locuiești, chiar dacă nu există suport oficial.

Pasul 1. Setează Google Chrome ca browser web implicit în Windows 10

Dacă vrei să configurezi Cortana să realizeze căutări pe web cu Google, trebuie să setezi Google Chrome ca browser web implicit. Găsești un ghid despre cum se face acest lucru aici: 3 moduri de a seta browserul web implicit în Windows 10. Cea mai rapidă metodă de a seta Google Chrome ca browser web implicit în Windows 10 este să deschizi aplicația Setări, apoi să mergi la Aplicații -> Aplicații implicite, să apeși pe Browserul web implicit și apoi să selectezi Google Chrome.

Setarea Google Chrome ca browser web implicit în Windows 10

Pasul 2. Asigură-te că motorul de căutare implicit din Google Chrome este Google

Dacă setările din Google Chrome nu au fost modificate, atunci motorul de căutare implicit este Google. Este esențial ca acest lucru să fie astfel configurat, dacă vrei să faci căutări pe internet cu Cortana și Google, nu cu alte motoare de căutare precum Bing sau Yahoo!. Așa că hai să ne asigurăm că motorul de căutare folosit de Google Chrome este chiar Google.

Deschide Google Chrome, apasă pe butonul său de meniu din colțul dreapta sus al ferestrei. El se numește "Personalizați și controlați Google Chrome". În meniu, apasă pe Setări.

Deschiderea setărilor din Google Chrome

În fila de Setări, derulează până la secțiunea numită Caută și verifica dacă motorul de căutare implicit este setat să fie Google. Dacă nu este, selectează-l acum.

Setarea Google ca motor de căutare implicit în Google Chrome

Setarea Google Chrome ca browser web implicit pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 și faptul că ne-am asigurat că motorul de căutare implicit este Google, reprezintă doar prima parte a procesului. Mai sunt necesare încă două instrumente pentru a putea face Cortana să folosească motorul de căutare Google și browser-ul Chrome în loc de Bing și Microsoft Edge.

Pasul 3. Instalează extensia Chrometana Pro în Google Chrome

Acum trebuie să instalezi o extensie pentru Google Chrome, numită Chrometana Pro. Pentru a face acest lucru, deschide Google Chrome și mergi la această adresă web: Chrometana Pro - Redirect Cortana and Bing. Pe pagina web a Chrometana Pro, apasă pe butonul Adaugă în Chrome.

Extensia Chrometana Pro din Magazinul Web Chrome

Când te întreabă Google Chrome dacă vrei să instalezi extensia Chrometana Pro - Redirect Cortana and Bing, alege "Adaugă extensia".

Instalarea extensiei Chrometana Pro în Google Chrome

După ce a fost instalată extensia Chrometana Pro în Google Chrome, se deschide o filă nouă în browser, care îți spune în limba engleză că mai ai nevoie de încă un instrument pentru a finaliza redirecționarea Cortanei și Bing către Chrome și Google.

Pasul 4. Instalează Edge Deflector

Cel de-al doilea instrument de care ai nevoie se numește Edge Deflector. Acesta poate să redirecționeze căutările web către browser-ul tău implicit, chiar dacă Windows 10 vrea să le deschidă în Microsoft Edge, Edge Deflector este un software open-source, pe care îl poți descărca direct de pe pagina sa oficială GitHub: EdgeDeflector Releases. Pe această pagină web, mergi la secțiunea Latest release (Ultima versiune) și apasă pe legătura EdgeDeflector_install.exe.

Legătura de descărcare pentru Edge Deflector, pe GitHub

Primești un fișier executabil mic (55,6 KO) numit EdgeDeflector_Install.exe, pe care poți să îl salvezi unde vrei tu pe PC-ul tău cu Windows 10.

Fișierul executabil Edge Deflector

Dă dublu clic pe fișierul executabil și instalează-l pe PC. Reține faptul că este necesar să ai un cont de administrator pentru a putea face asta. Când ești întrebat dacă vrei să permiți instalarea EdgeDeflector, răspunde cu Da (Yes).

Aprobarea instalării pentru Edge Deflector

Când este finalizată instalarea, vezi un dialog în care ești întrebat dacă vrei să folosești EdgeDeflector, Microsoft Edge sau alte aplicații pentru a deschide legăturile web. Alege EdgeDeflector și apasă pe "Always use this app" (Folosește mereu această aplicație), astfel încât EdgeDeflector să redirecționeze mereu căutările tale web către browser-ul implicit, Google Chrome.

Setarea EdgeDeflector pentru redirecționarea căutărilor web

În cazul în care ai închis dialogul sau nu ai apucat să faci selecția, nu te speria. Poți să repornești instalarea lui Edge Deflector și să faci selecțiile la final. Alternativ, poți să deschizi Cortana, să faci o căutare pe internet și să apeși pe un rezultat. Când faci asta, ar trebui să vezi același dialog care te întreabă ce aplicație vrei să folosești. De această dată, ai grijă să alegi Edge Deflector și "Always use this app" (Folosește mereu această aplicație) înainte de a apăsa pe OK.

Pasul 5. Testează Cortana și vezi dacă este mai bună împreună cu Google

Totul ar trebui să fie configurat acum și, de fiecare dată când vei face o căutare cu Cortana pe internet, ea ar trebui să lanseze automat Google Chrome și să îți ofere rezultate de la Google. Încearcă și vezi cum ți se pare.

Căutarea Digital Citizen cu ajutorul Cortanei

O problemă pe care am întâlnit-o (în previzualizările de căutare din Windows 10)

Am testat tot ce ți-am arătat în acest ghid și totul a mers bine pe calculatoarele noastre. Totuși, există un lucru pe care Chrometana Pro și Edge Deflector nu pot să îl facă. Deși pot să redirecționeze căutările web către Google Chome și să folosească motorul de căutare Google, ele nu pot să modifice previzualizările pe care le vezi în dreapta căutării din Windows 10. Rezultatele pe care le vezi în panoul de previzualizări sunt codate pentru a folosi doar Bing și, pentru moment, nu există soluții pentru a schimba acest lucru.

Căutarea Windows 10 încă arată previzualizări din Bing

Cu toate acestea, dacă apeși pe un rezultat din panoul de previzualizare, Cortana nu îl deschide în Microsoft Edge, ci în Google Chrome. Nu este perfect, dar este cel mai bun lucru pe care îl avem la dispoziție acum.

Ai configurat Cortana să folosească Google și Chrome?

După cum vezi, această schimbare necesită câțiva pași, dar ei nu sunt dificil de realizat. Dacă ne urmărești instrucțiunile, ar trebui să termini în doar câteva minute. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne de ce ai făcut această modificare. A fost pentru că relația ta cu Cortana este una complicată, sau pentru că nu îți place Bing și Microsoft Edge? Îți place Cortana mai mult dacă folosește Google în loc de Bing?

Descoperă: Productivitate Cortana Ghiduri Google Chrome Programe Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează