Cum adaugi sau elimini caracteristici și programe Windows

Fiecare ediție de Windows vine cu un set predefinit de programe, caracteristici și aplicații. Îți poți personaliza Windows-ul eliminând caracteristicile de care nu ai nevoie sau adăugându-le pe acelea de care ai nevoie, dar care nu sunt instalate în mod implicit. De asemenea, atunci când alegi să dezinstalezi caracteristici, programe sau aplicații, poți câștiga ceva spațiu pe hard disc. În acest tutorial vom arăta cum adaugi sau elimini caracteristici în Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Avem multe de împărtășit, așa că hai să trecem la treabă:

Toate setările necesare se realizează într-o fereastră numită Caracteristici Windows. Mai întâi, să vedem cum se deschide această fereastră în Windows 7, Windows 8.1 și în Windows 10:

Cum deschizi fereastra Caracteristici Windows în Windows 7

Fereastra Caracteristici Windows poate fi deschisă numai din "Adăugare sau eliminare programe" (numită și Programe și caracteristici ) . Cea mai ușoară metodă este să tastezi "adauga elimina" în caseta de căutare din Meniul Start și să dai clic pe "Adăugare sau eliminare programe".

De asemenea, poți deschide Panoul de Control. Acolo, dă clic pe legatura "Dezinstalare program" , din secțiunea Programe.

În fereastra Programe și caracteristici , găsești o legătură în coloana din stânga, care spune: "Activare sau dezactivare caracteristici Windows". Apasă pe ea. Se va deschide fereastra Caracteristici Windows.

Cum deschizi fereastra Caracteristici Windows în Windows 8.1

În Windows 8.1, mergi la ecranul Start și caută folosind cuvintele "adaugare eliminare". Apoi, apasă pe rezultatul "Adăugare sau eliminare programe".

Ca alternativă, deschide Panoul de Control și dă clic pe legatura "Dezinstalare program" , din secțiunea Programe.

Apoi, dă clic pe "Activare sau dezactivare caracteristici Windows" și se va deschide fereastra Caracteristici Windows.

Cum deschizi fereastra Caracteristici Windows în Windows 10

În Windows 10, deschide Panoul de Control. Dă clic pe legatura "Dezinstalare program" , din secțiunea Programe.

În fereastra Programe și caracteristici , găsești o legătură în coloana din stânga, care spune: "Activare sau dezactivare caracteristici Windows". Apasă pe ea și se va deschide fereastra Caracteristici Windows.

Mergi la pagina următoare din acest ghid pentru a afla cum instalezi ori dezinstalezi programe Windows, odată ajuns la fereastra Caracteristici Windows.