Cum modificăm lista aplicațiilor permise sau blocate de Paravanul de protecție Windows

Paravanul de protecție Windows este o caracteristică de securitate integrată în Windows care blochează accesul neautorizat la computerul vostru. Acesta a fost îmbunătățit cu fiecare versiune de Windows. În Windows 8.1, acest instrument poate filtra traficul de rețea și poate seta reguli și excepții, în funcție de tipul rețelei la care sunteți conectat. În acest articol vă vom arăta cum să editați lista de aplicații și caracteristici care au permisiunea să treacă de Paravanul de protecție Windows. Veți învăța să modificați regulile conexiunilor existente și să adăugați ori să eliminați aplicații din lista de excepții.

Unde găsim lista cu programele permise?

În primul rând, deschideți Paravanul de protecție Windows și, în fereastra principală, dați clic pe "Permiteți unei aplicații sau unei caracteristici să treacă de Paravanul de protecție Windows".

Veți vedea acum o listă cu toate aplicațiile care au permisiunea să comunice prin Paravanul de protecție Windows. Lista este destul de lungă iar regulile active sunt singurele care au o bifă lângă denumirea lor. Toate regulile pot fi activate pentru una sau ambele tipurile de locații de rețea (privată, publică sau amândouă).

Cum edităm lista cu regulile de comunicare active

Pentru a modifica lista cu regulile de comunicare active, trebuie să apăsați pe butonul "Modificare setări".

Lista de reguli nu va mai avea culoarea gri și puteți să o editați. Puteți activa o regulă predefinită marcând căsuța din dreptul ei. De asemenea, puteți să modificați tipul de locație de rețea pentru care regula va fi aplicată, prin selectarea coloanelor respective: privată , publică sau amândouă. Dacă doriți să știți mai multe despre o regulă înainte de o schimba, selectați-o cu mausul și apoi apăsați pe Detalii.

Acum va fi afișată o mică fereastră, care vă va oferi o descriere suplimentară a aplicației selectate sau a caracteristicii căreia i se aplică. Când ați terminat de citit, apăsați pe OK.

Cum eliminăm elemente din lista de programe permise

Dacă doriți să eliminați o aplicație sau o caracteristică din listă, dați clic pe ea și apoi pe Eliminare.

Veți fi solicitat să confirmați alegerea. Apăsați pe Da și programul va fi eliminat.

Cum adăugăm elemente la lista de programe permise

Dacă nu găsiți o aplicație în lista cu elemente permise, puteți da clic pe butonul "Permiteți altă aplicație" și să o adăugați.

În fereastra "Adăugați o aplicație", va fi afișată o listă cu toate aplicațiile instalate pe calculatorul dumneavoastră. Selectați-o pe cea pe care o doriți. Dacă nu o puteți găsi, dați clic pe Răsfoire și selectați-i fișierul executabil principal.

Puteți selecta carei rețele va fi aplicată excepția. Pentru aceasta, apăsați pe "Tipuri de rețele". Apoi selectați oricare din rețele: privată, publică sau amândouă.

Când ați terminat, apăsați pe OK.

Apoi, apăsați Adăugare.

Aplicația este acum adăugată în lista de conexiuni permise și trebuie să funcționeze corect.

Concluzie

Lucrul cu Paravanul de protecție Windows nu este foarte complicat. După cum puteți vedea mai sus, adăugarea sau eliminarea aplicațiilor din lista de conexiuni permise este destul de ușoară. Dacă aveți întrebări despre acest subiect, nu ezitați să ne lăsați un comentariu. De asemenea, pentru a afla mai multe despre această aplicație, vă recomandăm și articolele de mai jos.