Crează & setează tonuri de apel personalizate, în Windows Phone 8

Dacă sunteți ca mine, atunci probabil doriți să folosiți un alt set de tonuri de apel față de cele preinstalate pe telefonul dvs. Din fericire, în Windows Phone 8, acest lucru nu este greu de realizat, chiar dacă trebuie să urmezi o procedură anume și să te conformezi unor cerințe. În acest tutorial, voi împărtăși tot ce trebuie știut, așa că nu ezitați să îl citiți.

Pasul 1. Utilizați o aplicație software bună pentru crearea de tonuri de apel

Pentru a fi sigur că tonurile dvs. de apel personalizate vor funcționa pe Windows Phone, ar trebui să le creați cu programe speciale precum Ringtone Maker. Această aplicație gratuită va crea tonuri de apel ce îndeplinesc standardele impuse de Windows Phone în ceea ce privește dimensiunea fișierului și durata tonului. Nu puteți folosi ca tonuri de apel fișiere ce sunt protejate prin drepturi digitale (DRM) sau fișiere cu dimensiuni mai mari de 30 de MO. Singurele formate acceptate pentru tonurile de apel sunt.mp3 și.wma.

Am publicat recent un tutorial ce vă prezintă complet, pas cu pas, cum să utilizați Ringtone Maker pentru a crea tonuri de apel personalizate. Îl puteți citi aici: Crează tonuri de apel pentru orice smartphone cu Ringtone Maker.

Am încercat, de asemenea, să utilizez cântece întregi salvate ca fișiere mp3, fără a le converti cu Ringtone Maker. Uneori au funcționat, alteori nu. Atunci când le-am putut folosi ca tonuri de apel, telefonul a rulat numai primele 30 de secunde. Dacă ați încercat și voi acest lucru, nu ezitați să ne spuneți dacă a funcționat sau nu.

Acum, că avem fișierele pe care vreți să le folosiți ca tonuri de apel personalizate, este timpul să le copiem pe telefon.

Pasul 2. Copiați fișierele în folderul Ringtones din telefonul dvs. Windows Phone

Toate tonurile de apel personalizate sunt stocate într-un folder special numit Ringtones. Acesta este locul unde trebuie să vă copiați toate tonurile dvs. de apel. Haideți să vedem cum să facem acest lucru:

Conectați-vă telefonul Windows Phone la calculator. Dacă este prima dată când faceți asta, va dura câteva secunde până când Windows instalează driverele corespunzătoare. Apoi, deschideți File Explorer (dacă folosiți Windows 8) sau Windows Explorer (dacă folosiți Windows 7).

În File Explorer (sau Windows Explorer), dați clic pe Computer. În secțiunea Dispozitive portabile, căutați Windows Phone.

Dați dublu clic sau apăsați pe el. În funcție de modelul dvs. de smartphone, veți vedea una sau două partiții. Modelele ce permit utilizarea unui card SD (de ex. HTC 8S) vor afișa două partiții: Phone și SD card. Modelele ce nu permit inserarea unui card SD (de ex. Nokia Lumia 920, HTC 8X) vor afișa o singură partiție, Phone.

Partiția Phone reprezintă memoria flash internă a telefonului dvs.

Dați dublu clic pe Phone, căutați folderul Ringtones și deschideți-l.

Acesta este locul unde Windows Phone stochează tonurile de apel personalizate. Copiați-vă tonurile personalizate în acest folder.

Tonurile de apel implicite incluse în Windows Phone nu sunt afișate aici și nici în alt folder. Drept urmare, nu le puteți șterge pentru a câștiga spațiu, de exemplu.

Pasul 3. Setați tonul de apel personalizat în Windows Phone

Pe smartphone-ul dvs., mergeți la Setări și apoi la tonuri de apel + sunete. Apăsați pe tonul de apel curent, pentru a vedea lista cu toate tonurile disponibile.

Le veți găsi pe cele pe care tocmai le-ați adăugat, în secțiunea Personalizate, la începutul listei.

Pentru a afla cum puteți schimba tonurile de apel, citiți acest tutorial: Cum se schimbă tonurile de apel în Windows Phone 8.

Concluzie

Sper că ați găsit folositor acest ghid. Dacă vă aflați în căutarea de sfaturi și idei noi legate de utilizarea Windows Phone, nu ezitați să citiți recomandările noastre de mai jos.