Curăță memoria de lucru a pictogramelor din zona de notificare din Windows

Ai nevoie să ștergi pictograme (iconițe) invalide din zona de notificare a Windows? Știi tu, colțul ăla din dreapta jos, unde ai ora, limba folosită și iconițe la diverse unelte și programe din Windows. Vezi acolo pictograme pentru aplicații care nu mai sunt instalate pe calculator și vrei să scapi de ele? Deși poți face asta cu programe gratis luate de pe internet, poți face asta ștergând câteva chei de regiștri Windows și repornind procesul explorer.exe. Asta va determina Windows să curețe cache-ul (memoria de lucru) a iconițelor folosite pentru aplicații. Pentru că noi suntem prietenii voștri și vrem să facem totul mai ușor, am decis să vă oferim un fișier micuț pe care-l puteți descărca și rula, în doi timpi și trei mișcări, ca să nu mai faceți voi munca manuală. Deschideți articolul, citiți-l, descărcați fișierul și curățați memoria de lucru a pictogramelor din zona de notificare a Windows:

Descrierea problemei: pictograme inutile și invalide în zona de notificare a Windows

După ce folosești Windows pentru o vreme îndelungată, instalând și dezinstalând programe, se poate să sfârșești având o listă cu multe iconițe în zona de notificare de pe taskbar (bara de activități).

Este posibil să fie atât de multe iconițe încât să te pierzi în ele și să nu-ți fie foarte clar cum le păstrezi doar pe cele pe care le dorești ori doar iconițele de sistem ale Windows. Dacă unele pictograme pe care le vezi aparțin unor programe care au fost dezinstalate, este și mai greu să pui lucrurile la punct. Ce este de făcut pentru a rezolva problema?

Soluția: descarcă, dezarhivează și execută fișierul nostru pentru curățarea memoriei de lucru

La finalul acestui articol vei găsi o arhivă pe care trebuie să o descarci pe calculatorul ori dispozitivul tău cu Windows. Dezarhiveaz-o și înauntru vei găsi fișierul Curata_zona_notificare.bat.

Fă dublu clic pe fișier ori apasă de două ori în succesiune rapidă (pe un ecran tactil). Windows s-ar putea să te avertizeze că nu este familiarizat cu producătorul acestui fișier. Dacă se întâmplă asta pe calculatorul tău, apasă pe Executare pentru a putea merge mai departe. Nu te îngrijora, nu-ți virusăm calculatorul!

Pentru câteva secunde, desktop-ul și bara de unelte vor dispărea pe ecran, timp în care Command Prompt (ori Linia de Comandă ), va afișa un mesaj asemănător cu cel de mai jos.

Procesul explorer.exe a fost repornit și memoria de lucru (cache-ul) a zonei de notificare a fost curățată. În cazul în care calculatorul tău este foarte rapid, procesul va fi aproape invizibil pentru tine.

NOTĂ: Este posibil ca unele soluții de securitate să te blocheze din a rula acest fișier. Din nou, îți reamintim că nu distribuim malware și fișierul respectiv nu-ți va provoca daune de niciun fel. Face doar ceea ce îți spunem că face.

Ce urmează?

După ce ai rulat acest fișiere, toate programele instalate nu-și vor mai afișa pictogramele în zona de notificare. Vei vedea că zona respectivă este resetată complet și vei vedea doar iconițele implicite afișate de Windows.

Acum poți configura manual zona de notificare astfel încât să afișeze doar iconițele pe care le dorești:

Concluzie

După cum ai văzut în acest ghid, fișierul nostru reprezintă o soluție rapidă pentru rezolvarea problemei reprezentată de prea multe iconițe în zona de notificare din Windows. Dacă ai feedback pentru noi ori întrebări, nu ezita să ne lași un comentariu.

Atașament Mărime
curata_zona_notificare.zip 483 de octeţi