Cum modificăm Conturile de utilizator (inclusiv schimbarea sau eliminarea parolelor)

Conturile de utilizatori ne permit partajarea calculatorului cu alte persoane, păstrându-ne în același timp fișierele și setările personale separate. Folosirea de conturi separate pentru fiecare persoană care folosește calculatorul este o practică foarte bună. Fiecare persoană își va accesa contul utilizând un nume de utilizator și o parolă, iar schimbările pe care le va face nu vor avea efect și asupra celorlalți utilizatori. Cu acest tutorial voi începe o scurtă serie de articole legate de modul de administrare al conturilor de utilizator în Windows 7. Acest ghid va încerca să vă arate cum să schimbați numele contului dvs., parola, imaginea și tipul de cont.

NOTĂ: Unele operațiuni explicate mai jos pot fi realizate numai dacă vă conectați cu un cont de Administrator. În cazul în care contul dvs. este standard, veți putea modifica numai parola și imaginea lui. Setări precum modificarea numelui sau tipului contului afectează securitatea sistemului și, ca urmare, pot fi realizate doar de un Administrator.

Cum deschidem Panoul de control pentru Conturile de utilizator

Deschideți Panoul de control și dați clic pe "Conturi utilizator și siguranța familiei".

În secțiunea "Conturi utilizator și siguranța familiei", dați clic pe "Conturi utilizator".

Fereastra Conturi utilizator este punctul de plecare pentru toate modificările pe care le veți face pentru contul dvs., dar și pentru administrarea celorlalte conturi.

Cum modificăm Parola unui cont

În panoul Conturi utilizator, selectați utilizatorul pentru care doriți să modificați parola și dați clic pe legătura "Modificare parolă".

În fereastra nou deschisă vă vor fi solicitate atât parola veche cât și cea nouă.

În prima casetă trebuie să introduceți parolă actuală, iar în următoarele două, noua parolă. E recomandat să folosiți parole puternice, astfel încât sistemul dvs. să fie cât mai bine protejat. Acest lucru înseamnă că e bine să utilizați o combinație de litere, numere și caractere speciale (ca "@", "#" sau "&"). Această parolă ar trebui să fie una pe care dvs. să o uitați foarte greu dar să fie imposibil de descoperit pentru altcineva.

În cazul în care credeți că este posibil să uitați noua parolă, completați a patra casetă cu un indiciu despre ea. Totuși, fiți atent la ceea ce scrieți, deoarece acest indiciu va fi vizibil pentru toate persoanele care încearcă să se conecteze la calculator.

Când ați terminat, dați clic pe butonul Modificare parolă.

Dacă nu vreți să introduceți parola de fiecare dată când vă autentificați pe calculator, Windows 7 oferă posibilitatea conectării automate, fără să mai fie necesară introducerea acesteia. Mai multe detalii despre cum să faceți acest lucru puteți găsi în unul din articolele noastre anterioare: Autentifică-te automat în Windows 7, fără a mai introduce parola.

Cum eliminăm Parola unui cont

Dacă vreți să eliminați parola dvs., selectați utilizatorul și dați clic pe "Eliminare parolă" în panoul Conturi utilizator.

Pentru a fi posibilă eliminarea parolei curente, va trebui ca, mai întâi, să o introduceți și abia apoi să apăsați pe butonul "Eliminare parolă".

Atenție! Dacă eliminați parola, atunci oricine va avea acces la datele dvs., la informațiile personale, programe, conturi online, etc. Drept urmare, nu este recomandat să o eliminați.

Cum modificăm Imaginea contului

Pentru a modifica imaginea asociată contului dvs., selectați utilizatorul și apăsați pe "Modificare imagine" în fereastra Conturi utilizator.

Din fereastra "Modificare imagine" puteți fie să alegeți una din imaginile de cont implicite ale Windows 7, fie să selectați o imagine proprie, dând clic pe "Răsfoire pentru mai multe imagini…".

Nu uitați să dați clic pe "Modificare imagine" după ce ați selectat una, pentru aplicarea schimbării.

Veți putea observa această modificare imediat, atât în meniul Start cât și în ecranul de autentificare.

Cum modificăm Numele contului

NOTĂ: Această modificare poate fi realizată numai dacă aveți un cont de Administrator.

Din fereastra Conturi utilizator, selectați utilizatorul și alegeți "Modificați numele de cont".

Tastați noul nume în caseta de text corespunzătoare și apoi apăsați pe "Modificare nume" pentru a face vizibilă setarea atât în ecranul de autentificare, cât și în meniul Start.

Cum modificăm Tipul contului

Pentru a schimba tipul de cont, selectați utilizatorul și dați clic pe "Modificare tip cont".

Din acest panou de control puteți seta tipul contului dvs. ca Utilizator Standard sau Administrator.

Selectați opțiunea pe care o doriți și dați clic pe "Modificare tip cont".

NOTĂ: Pentru a modifica un cont din Utilizator standard în Administrator trebuie să fiți conectat la calculator cu un cont de Administrator.

Concluzii

După ați văzut, editarea conturilor de utilizator de pe calculatorul dvs. este foarte ușor de realizat. Pentru mai multe informații despre administrarea conturilor de utilizator, urmăriți articolele noastre viitoare. Între timp, dacă aveți întrebări sau probleme, la care aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne lăsați un comentariu.