Cum partajezi o imprimantă în rețea, în Windows

Dacă ai o rețea în care folosești multiple dispozitive și sisteme de operare, probabil că nu îți este la îndemână să folosești un Grup de domiciliu pentru partajările de rețea. Într-un astfel de scenariu, trebuie să partajezi folderele și dispozitivele prin metode diferite. De exemplu, partajarea unei imprimante necesită un set de pași diferiți. Iată cum partajezi o imprimantă în Windows 7, Windows 8.1 și în Windows 10, astfel încât aceasta poate fi accesată de pe orice alt calculator din rețea, indiferent de sistemul de operare:

NOTĂ: Partajarea unei imprimante funcționează la fel în Windows 7, Windows 8.1 și în Windows 10. Pentru a păstra simplitatea, în acest tutorial vom folosi capturi de ecran realizate doar în Windows 10. Unele elemente vizuale pot fi puțin diferite față de versiunile anterioare de Windows, dar aspectele esențiale rămân aceleași.

Cum partajăm o imprimantă cu rețeaua, în Windows

În primul rând, deschide panoul Dispozitive și imprimante. Vei vedea o listă cu toate dispozitivele externe instalate pe sistemul tău. Mergi la secțiunea Imprimante și selectează imprimanta pe care vrei să o partajezi.

Dă clic dreapta sau apasă lung pe ea și, în meniul contextual, apasă pe Proprietăți imprimantă . Dacă ai o imprimantă multifuncțională, una care funcționează și ca fax sau ca scaner, atunci este posibil să trebuiască să alegi ce tip de proprietăți vrei să deschizi. Selectează proprietățile imprimantei. În cazul meu, eu folosesc o imprimantă Canon Pixma MG2400 care funcționează doar ca imprimantă, așa că nu am decât o opțiune: Proprietăți imprimantă .

Va fi afișată o fereastră cu toate Proprietățile imprimantei . În funcție de modelul imprimantei și de driverele ei, vei vedea diferite file și opțiuni.

Mergi la fila Partajare - această filă apare pentru orice fel de imprimantă.

Aici poți să partajezi imprimanta cu toată rețeaua . Bifează opțiunea care spune "Se partajează această imprimantă" . Apoi, poți edita numele sub care va fi partajată imprimanta, în cazul în care nu vrei să folosești numele implicit setat de Windows.

Opțiunea Activitățile de imprimare se redau pe computerele client ajută la păstrarea nivelului performanței pentru calculatorul la care este conectată imprimanta, în special când sunt executate comenzi mari de imprimare. Dacă vrei să activezi această opțiune, bifeaz-o.

După ce ai terminat, apasă pe OK . Imprimanta este acum partajată cu celelalte calculatoare din rețea, indiferent de sistemul de operare folosit de acestea.

Concluzie

Acum că imprimanta ta este partajată cu rețeaua, ai terminat partea ușoară a procesului. În continuare, trebuie să o instalezi pe calculatoarele pe care ai nevoie de ea. Mai jos vei găsi câteva recomandări utile, ce te pot ajuta în acest sens.