Descarcă scurtătura pentru meniul "Închidere Windows"

Aveți nevoie de o scurtătură pe care să dați clic pentru a lansa meniul "Închidere Windows" (Shut Down Windows)? Dacă da, noi am creat o scurtătură ce poate fi folosită pe orice calculator cu un sistem de operare Windows, indiferent că este Windows XP, Windows 7 sau Windows 8. Aflați mai multe despre cum funcționează și cum poate fi descărcată, din acest articol.

Scurtătura este de fapt un executabil

Din păcate, meniul "Închidere Windows" nu este deschis prin executarea unui fișier ori a unei comenzi de Windows. Îl poți deschide doar apăsând pe tastatură, tastele Alt + F4. De aceea am creat un executabil ce trimite spre execuție o simulare a apăsării celor două taste.

Îl puteți dezarhiva din fișierul atașat la finalul acestui articol. În captura de mai jos vedeți cum va arăta fișierul dezarhivat, atunci când sunt ascunse extensiile de fișiere.

Când extensiile fișierelor sunt afișate de Windows, veți vedea un ".exe" la final.

Credit: Iconița folosită pentru acest fișier, a fost luată de aici: Metro Shut Down Blue icon.

Meniul Închidere Windows

Meniul arată similar atât în Windows 8 cât și în Windows 7.

Din el, puteți alege să închideți calculatorul, să îl reporniți, etc.

DESCARCĂ fișierul.

Concluzie

Deși această scurtătură nu este utilă tuturor utilizatorilor, ea poate fi de folos în anumite scenarii. Pentru alte scurtături utile, nu ezitați să citiți articolele recomandate mai jos.