Descoperă artiști prin teme de Windows 7 - Andrei Niculescu

După ce le-am cunoscut pe Georgiana Gîrboan și pe Andreea Retinschi, în articolul de astăzi vă vom prezenta un alt fotograf român: Andrei Niculescu. Lucrările lui Andrei includ superbe fotografii panoramice cât și portrete de stradă. Ca o mică demonstrație a talentului său, Andrei va împărtăși cu noi fotografii care acoperă aceste două tematici. Dacă sunteți gata să aflați mai multe despre el, și să descărcați două teme originale pentru Windows 7, citiți acest articol.

O scurtă introducere

Lucrările lui Andrei Niculescu ne-au impresionat de la primele fotografii vizionate. Ne-au plăcut portretele de stradă datorită stilului direct și pătrunzător, al modului în care el surprinde subiectele. Ne-au plăcut și fotografiile panoramice datorită nivelului de detaliu, al clarității și al compoziției.

Ne-a fost greu să alegem doar câteva fotografii din portofoliul său pentru a crea o temă, așa că am ajuns să creăm două teme: una cu fotografii panoramice și una cu portrete de stradă. Pentru a face lucrurile și mai "dificile", când am început să alegem fotografiile pe care să le includem în teme, Andrei a realizat și altele noi, special pentru 7 Tutoriale și cititorii noștri. Un tip super tare, nu-i așa?

Înainte de a împărtăși temele cu voi, haideți să aflăm mai multe despre Andrei Niculescu și lucrările sale.

El a început prin a-și partaja fotografiile pe Flickr, pentru a vedea care este părerea altor utilizatori - fotografi amatori sau profesioniști. După un timp, a decis să își expună lucrările unui public mai larg, prin trecerea la Facebook, pentru a vedea ce au de spus cei care nu sunt fac parte din branșa fotografilor.

Care crezi că este realizarea ta cea mai mare de până acum?

După ce am trecut de la audiența mea formată, în principal, din fotografi amatori de pe Flickr, la publicul mai general de pe Facebook, popularitatea pe care am câștigat-o a fost mai mult decât mă așteptam. Cea mai mare realizare a mea a fost să fiu capabil să fac față așteptărilor noii mele audiențe.

Ce crezi că face ca fotografiile tale să iasă în evidență?

O fotografie specială este acea fotografie care surprinde partea nevăzută a lucrurilor. Spre exemplu, poate însemna trecerea timpului, excesiv de scurt sau lung, în funcție de context. De asemenea, fotografia este o joacă a perspectivelor, datorită faptului că nu ai întotdeauna avantajul să te afli exact la distanța potrivită față de subiectele tale. Contez și pe faptul că cel care privește vede diferit față de ceea ce mă aștept să văd eu. Un alt aspect care definește calitatea este spontaneitatea.

Care sunt momentele care te-au definit ca fotograf?

Îmi aduc aminte că am avut, la un moment dat, o fotografie pe Flickr care a avut un număr de vizionări ridicol de mare - 40.000, răsturnându-mi părerea că doar fotografiile extraordinare primesc un astfel de nivel de atenție. Îmi amintesc că am părăsit un loc de muncă în studio pentru că nu am primit o mărire de salariu pentru a continua să scot fotografii de duzină. Nu mi-a surâs nici să lucrez pentru presa locală. Ce a funcționat pentru mine a fost să fac doar ce am avut chef, în timpul unor petreceri târzii - căutând momentul perfect pentru un portret bun, într-o manieră cât mai elegantă.

Ce accentuezi, de obicei, la post-procesare?

Încerc să profit de toate capacitățile aparatului - așa că folosesc o caracteristică numită U-Point, pentru a controla selectiv tonalitățile și contrastul obiectelor (un fel de tehnică digitală pentru "dodge and burn"). Majoritatea celorlalte "efecte speciale" - claritate, umbre, culori - încerc să le obțin direct de la momentul fotografierii.

Ce echipament și aplicații folosești?

Utilizez un Nikon D300s DSLR și un Nikkor 180mm AF f 2.8 pentru portretele de stradă. De asemenea, prefer să folosesc obiective fixe în loc de cele "zoom", cum sunt cele de 28 și 35mm, pentru peisaje. Pentru procesare folosesc aplicația de la Nikon Capture NX 2 - care deși este lentă, compensează prin acuratețe și PT Gui pentru fotografiile panoramice. Utilizez Adobe Phoptoshop CS5 când trebuie să lucrez cu layere.

Să vorbim un pic și despre calculatoare: Utilizezi Windows 7? Ce-ți place la el?

Windows 7 este o continuare logică a versiunii precedente a sistemului de operare Windows. Deși destul de voluminos, din propria experiență pot spune că este foarte stabil. Folosesc versiunea pe 64 de biți și îmi reformatez regulat sistemul, de obicei odată la câteva luni, astfel ca sistemul să nu se îngreuneze prea mult. :)

Să ne bucurăm de munca lui Andrei Niculescu printr-o temă de Windows 7

Panoramele lui Andrei sunt impresionante. Vă recomandăm să descărcați de aici temele de Windows 7 pentru a le vedea în detaliu. Mai mult, chiar dacă sună a clișeu, fiecare dintre fotografiile din tema de portrete de stradă vă va face să vă gândiți la povestea din spatele ei. Instalați tema de aici pentru a vă convinge singuri.

COPYRIGHT: Andrei Niculescu. Dacă intenționați să utilizați fotografiile incluse în aceste teme pentru altceva decât fundalul desktopului, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului.

Continuați să urmăriți munca lui Andrei

Dacă v-au plăcut lucrările lui Andrei Niculescu, vă invităm să vedeți și alte fotografii ale lui și să vă abonați la pagina lui Andrei de Facebook, pentru a primi regulat noutățile.

Îi mulțumim lui Andrei pentru că a colaborat cu noi, pentru răbdarea de care a dat dovadă când am ales fotografiile pe care să le includem în temele noastre și pentru că a creat noi lucrări pentru cititorii noștri. Dar, mai ales, pentru răbdarea necesară pentru a lucra cu o echipă obișnuită să scrie tutoriale, nu interviuri.