Descoperă artiști prin teme de Windows - Steve Coleman

"Uau!" a fost tot ce am putut spune după ce am văzut câteva dintre fotografiile lui Steve Coleman. Culorile impresionante și perspectivele originale sunt două caracteristici ale stilului său fotografic care ne-au făcut să dorim să îi promovăm munca. Am adunat câteva fotografii ale lui Steve Coleman într-o temă pentru Windows 7 & Windows 8, pentru a le împărtăși cu toți cititorii noștri. De asemenea, avem un interviu interesant cu Steve care ne va ajuta să cunoaștem atât artistul cât și munca lui.

Despre Steve Coleman

Născut în Marea Britanie, dar stabilit în Cehia, Steve Coleman este profesor și traducător de limba engleză și are o pasiune autodidactă: fotografia. Munca lui Steve este surprinzătoare: fotografii realizate în metroul din Praga ce seamănă cu scene din filmele SF, peisaje în culori vii, imagini de stradă luate din unghiuri originale, imagini florale dramatice. Am putea continua această încercare de a descrie activitatea lui Steve, dar ne temem că nu vom găsi cuvintele potrivite și mai bine ar fi să lăsăm imaginile să vorbească de la sine. Înainte de a împărtăși o parte din munca lui Steve printr-o temă Windows, haideți să aflăm mai multe despre el, în acest scurt interviu:

Cum ai început să faci fotografii?

Am început acum douăzeci de ani când am moștenit aparatul foto al tatălui meu, un Ricoh. Mi-a plăcut întotdeauna să fac fotografii, dar a devenit o adevărată pasiune abia în 2004, când mi-am luat primul aparat foto digital.

Chiar dacă ești autodidact, cu siguranță citești cărți, reviste, situri web. De unde și cum înveți mai multe despre fotografie?

De fapt nu citesc cărți de fotografie, nu sunt abonat la nici o revistă și nici nu vizitez situri de fotografie, altele decât Flickr. Sincer vorbind nici nu sunt foarte interesat de partea tehnică a lucrurilor. Am învățat mai ales din încercări, din greșeli și dintr-o mulțime de experimente. Este adevărat că mă inspir mult de la alți fotografi - mi s-a întâmplat de multe ori să văd o poză pe Flickr și să-mi zic "Uau, trebuie să încerc asta!".

Cum ți-ai descrie stilul?

Hmm, aceasta este o întrebare dificilă. Puțin exagerat, presupun. Nu știu sigur dacă am un stil anume, dar știu ce îmi place și ce mă atrage. În general încerc să produc imagini dramatice și frapante din punct de vedere vizual. Cred, de asemenea, că tind să mă concentrez pe anumite lucruri: scene de amurg, expuneri lungi, linii curbe, perspective și altele de acest gen. Sunt dependent de tot ce este simetric, lucios sau oglindit.

Cum te împarți între munca zilnică și pasiunea pentru fotografie?

Destul de ușor. Lucrez pentru mine, sunt profesor și traducător liber profesionist așa că am un program foarte flexibil. Dacă văd că vin nori de furtună, las totul și merg cu aparatul de fotografiat acolo. Sunt foarte norocos în această privință.

Există tehnici de fotografiere sau de editare pe care le utilizezi frecvent?

În cele mai multe dintre fotografiile mele folosesc tehnica HDR (High Dynamic Range), care implică stratificarea mai multor expuneri pentru a încerca să obțin cel mai bun echilibru între lumină și întuneric. Folosesc, de asemenea, diverse filtre și plugin-uri în Photoshop.

Ce aparatură foto și ce aplicații software folosești?

De vreo 10 ani sunt un om dedicat Nikon. Primul meu DSLR a fost un Nikon D50, urmat de un D300, iar acum folosesc un Nikon D700. Obiectivul meu preferat este un Sigma 12-24 mm pentru fotografiile panoramice, dar folosesc și Nikon 70-300, un 24-85 și clasicul 50mm pentru a obține acel bokeh. Blitzul meu este un Nikon Speedlight SB900. În ceea ce privește aplicațiile, folosesc Adobe Lightroom pentru importul și catalogarea fotografiilor mele și Adobe Photoshop pentru a le da un pic de viață.

Cât timp iți petreci procesând imaginile vs. fotografiindu-le?

Din fericire petrec mai mult timp fotografiind decât editând imaginile. Fac o mulțime de fotografii și apoi le aleg pe cele mai bune, la fel ca oricine. În funcție de imagine, stau aproximativ 10 sau 15 minute la editare pentru a obține rezultatul dorit.

Crezi că o fotografie proastă poate fi "reparată" cu ajutorul unei aplicații de editare foto?

Nu, categoric nu. Imaginea trebuie să fie valoroasă în sine, editarea trebuie să fie utilizată numai pentru a o rafina sau pentru a-i oferi o atmosferă anume. Din păcate HDR are o reputație proastă, dată de cei care cred că detaliile exagerate și culorile extravagante pot salva o fotografie mediocră.

Să ne bucurăm de munca lui Steve Coleman, printr-o temă de Windows - Linkuri pentru descărcare

I-am cerut lui Steve să ne împărtășească o parte din fotografiile sale preferate și am creat o temă pentru Windows 7 și Windows 8 ce pune laolaltă unele dintre subiectele sale preferate: arhitectura, metroul din Praga, flori și peisaje. Descărcați și instalați tema pentru a vă bucura pe deplin de munca lui Steve.

Tema pentru Windows 7 poate fi descărcată de aici, iar cea pentru Windows 8 de aici.
COPYRIGHT: Steve Coleman.

Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca lui Steve

Dacă v-au plăcut lucrările lui Steve Coleman, vă invităm să vedeți și alte fotografii pe contul lui Flickr sau pe situl lui Steve.

Îi mulțumim lui Steve pentru colaborarea cu noi! Nu numai că ne-a împărtășit o parte din munca lui, dar a fost foarte prompt și amabil și ne-a răspuns la toate întrebările și email-urile noastre, foarte rapid.