Descoperă artiști prin teme de Windows - David Burlacu

David Burlacu are 25 de ani și acum fotografiază Manhattanul. Înainte de luna martie a acestui an, te puteai lovi de David la orice concert indie sau rock din București. Este simplu de reperat: înalt, blocând priveliștea fanilor spre scenă, mereu atent la orice mișcare a artiștilor, mereu râzănd și exclamând la orice nouă fotografie de portofoliu. Toate formațiile autohtone îl știu, pentru că nu ai cum să ai sub 26 de ani, să fii prezent în cluburi și să nu îl știi pe David.
Acum, locuiește în New York și bântuie scena concertelor underground din State, capturând momente speciale și emoții muzicale. Iată ce ne-a povestit despre cel mai important lucru din viața lui: fotografia.

David Burlacu

Haideți să îl cunoaștem pe David prin prisma acestui scurt interviu:

Ce universitate ai terminat?
Sunt licențiat în contabilitate și am terminat un master în Comunicare și Advertising.

Când te-ai împrietenit cu fotografia?
Prima dată când mi-a făcut din ochi. Eram la un concert al unei trupe românești și nu mai țin minte exact de ce, aveam un DSLR cu mine. Așa a început.

Ce camera foto folosesti și ce software de post procesare?
Pentax K-7, Noise Ninja și Adobe Photoshop CS5. Adobe Photoshop CS6 este prea ciudat pentru mine. In plus, laptopul meu mă urăște deja suficient de mult și prefer să nu îl supăr cu o versiune mai nouă. Rămân la CS 5.

Ce recomanzi începătorilor?
Să se țină departe de film. Este un drum sigur spre faliment. Recomand să își cumpere obiective de bază, să nu folosească flash-ul si să urmărească tutoriale pentru Adobe Photoshop. Și să încerce să stea treji și atenți cât le vizionează.

Care este tipul de fotografie preferat?
Fotografia de concert este plăcerea mea vinovată. Există o doză mare de fascinant în încercarea de a fotografia în condiții imprevizibile, fără să ai control asupra luminii. Trebuie să lucrezi cu ce ai. Și niciodată nu ai de unde să știi ce îți va ieși.

Ce te face să fii în priză 24/7?
Fotografia, muzica, Red Bull și batoanele energizante.

Ce alți artiști urmărești?
Matthew Eisman este foarte interesant iar Todd Owyoung e foarte bun pe tehnică fotografică.

Care sunt planurile tale de viitor?
Planul meu este să devin fotograf oficial pentru o formație și să vizitez lumea cu ei în turneu.

Descărcarea temei de Windows cu lucrările lui David

David a împărtășit cu noi câteva lucrări de-a dreptul superbe, iar noi le-am pus laolaltă în două teme de Windows: una pentru Windows 7 și una pentru Windows 8. Tema este aceeași în ambele sisteme de operare.

Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici. iar cea pentru Windows 8 de aici.

COPYRIGHT: David Burlacu. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Follow David's Work

Dacă doriți să aflați mai multe despre munca lui David îl puteți urmări pe: David Burlacu Photography.

Îi mulțumim lui David pentru că a împărtășit din experiența lui cu cititorii noștri și îi dorim success în aventura lui în Statele Unite.