Descoperă artiști prin teme de Windows - Mihai Despan

Mihai Despan are 28 de ani și este fotograf. Prima impresie pe care o lasă fotografiile lui este cea de liniște, confort și un iz ușor nostalgic. De aceea am fost foarte încântați când a acceptat să participe în seria noastră de interviuri și teme de Windows. Pentru a afla mai multe despre el și munca lui, nu ezitați să citiți acest interviu.

O scurtă introducere

Mihai Despan a urmat cursurile Academiei de Studii Economice, dar pasiunea pentru imagine și fotografie o are de mic copil, atunci când își urmărea tatăl fotografiind cu o camera Zenith pe film. Despre Mihai, cu propriile sale cuvinte, citiți mai jos:

În ce constă experiența ta fotografică de până acum?
Am urmat un curs intensiv de trei luni, unde am învățat să "văd" un pic mai tehnic fotografiile. Apoi au urmat câteva proiecte în care am fotografiat concerte, peisaje de munte, modă și portrete.

De ce fotografie digitală. Când ai descoperit această pasiune?
De mic am fost fascinate de fotografiile făcute de tata cu un aparat Zenith pe film. Consider că fotografia digitală este foarte bună, mai ales pentru începători. Ai posibilitatea de a vedea pe loc cum a ieșit o fotografie și să o corectezi, sau să îi schimbi perspectiva dacă nu e satisfăcătoare. Îți dă și posibilitatea de procesa imaginea digital, să îi corectezi imperfecțiunile. Cu toate astea, nu am renunțat niciodată să fotografiez pe film.

Care este tipul de fotografie preferat?
Aș spune că portretele. Mi se par foarte personale și cu multă încărcare emoțională. Tocmai lucrez la un proiect de fotografie cu portrete pe film alb negru.

Ce software folosești pentru post producție și de ce?
Ca aparat digital, folosesc un Samsung GX20 si un Pentax ZX50 pentru film. Obiectivele sunt diferite mărci , dar merg pe ambele aparate având aceeași montură. Cel mai vechi obiectiv pe care îl am este "mai bătrân" decât mine, din 1983. Pentru post procesare folosesc Lightroom, pentru mici retușuri. Nu sunt un fan al procesărilor excesive doar pentru a salva o fotografie proastă.

Ce recomanzi pentru începători și de ce?
Aș recomanda, în mod normal, c efolosesc și eu: Pentax sau Samsung. Ceva cu montura K, pentru că se găsesc foarte multe obiective ieftine și de foarte bună calitate.

Cât timp petreci fotografiind?
Nu aș putea spune. În funcție de proiectul la care lucrez, sunt perioade în care stau și fotografiez 4-5 ore pe zi și altele în care nu fotografiez. Pur și simplu caut următorul proiect.

Ce artiști urmărești?
Sunt destul de mulți fotografi foarte buni, dar cel mai mult cred că urmăresc postările de pe comunitatea 1x.com.

Care este următorul pas pentru tine ca fotograf?
Aș vrea să îmi definesc stilul personal mult mai bine. Vreau ca BurbanArt - numele folosit pentru portofoliul meu, să fie un stil care exprimă exact ceea ce văd eu prin obiectiv și transmite exact ce simt.

Să ne bucurăm de munca lui Mihai printr-o temă de Windows - Adrese pentru descărcare

Mihai a împărtășit cu noi imagini montane din România, iar noi le-am pus laolaltă în două teme de Windows: una pentru Windows 7 și una pentru Windows 8. Tema este aceeași în ambele sisteme de operare.


Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici iar cea pentru Windows 8 de aici.

COPYRIGHT: Mihai Despan. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca lui Mihai

Dacă doriți să aflați mai multe despre munca lui Mihai, îl puteți urmări pe Facebook, folosind această pagină: BurbanART - Facebook Portfolio.

Îi mulțumim lui Mihai pentru acest interviu și pentru că a împărtășit o parte din lucrările lui cu cititorii noștri.