Descoperă artiști prin teme de Windows 7 – Felicia Simion

Am vrea să vă prezentăm o artistă care, deși foarte tânără, deține un portofoliu foarte variat de lucrări fotografice. O parte din ele au fost recent publicate de Decât o Revistă. În acest articol o veți cunoaște pe Felicia Simion și, sperăm noi, vă veți bucura de câteva lucrări ale ei, sub forma unei teme pentru Windows 7.

O scurtă introducere

Am descoperit-o pe Felicia datorită Decât o Revistă și i-am trimis un email pentru a vedea dacă ar fi interesată să ne fie oaspete în seria noastră de interviuri și teme pentru Windows 7. Am fost fericiți să vedem că ne-a acceptat invitația la doar câteva minute după ce i-am trimis mesajul.

Fără alte formalități, haideți să începem conversația și să îi permitem Feliciei să ne spună mai multe despre ea.

Pentru început, spune-ne câte ceva despre tine.

Am 18 ani, și locuiesc în Craiova. Sunt în clasa 11-a și plănuiesc să urmez o facultate care să ofere cursuri de fotografie și filmare. Fotografiez de la vârsta de 13 ani și întotdeauna am fost genul autodidact, deoarece îmi place să descopăr singură lucrurile. Îmi place la nebunie să privesc lumea prin lentilele camerei mele și mă văd făcând fotografii pentru mulți ani de acum înainte.

Cum ai început să faci fotografii?

M-am îndrăgostit de fotografie acum aproximativ cinci ani, când am descoperit câțiva artiști în comunitatea deviantART. Lucrările lor extraordinare m-au convins să încerc și eu. De atunci, îmi tot spun că vreau să creez ceva la fel de bun.

Care sunt temele tale favorite pentru fotografie? De ce îți plac?

Îmi place în mod deosebit să fotografiez oameni necunoscuți mie – mi se pare foarte interesant. Aș vrea să am un fel de pelerină invizibilă cu care să mă plimb pe străzi, să le surprind expresiile, fără să știe că sunt acolo. Cred că frumusețea se găsește exact acolo unde te aștepți mai puțin, sau tocmai la acei oameni cărora nu le acorzi atenție de obicei. Prin fotografiile mele încerc să surprind cumva această frumusețe neașteptată pe care o găsești la diferite locuri sau oameni.

Cât timp îți petreci procesând imaginile vs. fotografiindu-le?

De obicei, o ședință de fotografie durează cam 2 ore (în jur de 300 de fotografii). Timpul depinde foarte mult de numărul de costume, idei sau locații implicate în sesiune. Cât despre post-procesare, aceasta variază între 2 și 45 de minute, în funcție de genul de ajustări pe care vreau să le fac.

Faci, de asemenea, și colaje. Cum îți vin ideile pentru ele și pentru "materialele" necesare pentru crearea lor?

Toate materialele îmi aparțin. Se întâmplă foarte rar să folosesc conținut de pe Internet, și dacă o fac, este întotdeauna menționat în descrierea lucrării. Ideile îmi vin spontan, în timp ce lucrez în Adobe Photoshop; de obicei, am tendința să combin două elemente (natura și omul) și încerc să păstrez lucrurile cât mai simple cu putință.

Ce aparatură foto și ce aplicații folosești?

În prezent dețin un Canon EOS 7D cu obiective Canon EF-S 60mm f/2.8 macro și Canon EF 28-135mm. Uneori folosesc și un aparat pe negativ. Pentru post-procesare, prietenul meu de încredere este Adobe Photoshop CS3.

Am remarcat că ești un membru foarte activ în comunitatea DeviantART. Cum se face că nu ești și pe Flickr? Ce îți place mai mult la DeviantART?

DeviantART este prima comunitate de artă pe care am întâlnit-o și este locul unde mi-am postat lucrările încă de la început. Continui să o prefer față de alte comunități, datorită legăturilor pe care le am cu oamenii de acolo. Ei sunt cei care m-au determinat să continui să îmi încarc lucrările, să vorbesc și să schimb idei. Aceste lucruri au fost foarte importante pentru păstrarea vie a pasiunii mele pentru fotografie.

Ai doar 18 ani și există oameni car ar putea spune că ești la începutul drumului. Ce urmează? Vrei să ne spui câteva din ambițiile și visele tale în viitorul apropiat?

Poate că nu sună special dar tot ce vreau este să continui să lucrez ca fotograf și să fiu din ce în ce mai bună. Este ceea ce îmi place și mă face fericită. Și poate, la un moment dat, cineva de la National Geographic îmi va descoperi lucrările și îmi va face o ofertă care mă va duce în multe excursii în jurul lumii, unde voi face o mulțime de fotografii. Poate! :)

Să ne bucurăm de munca Feliciei printr-o temă de Windows 7

Felicia a împărtășit cu noi o parte din lucrările ei mai conceptuale, pe baza cărora am creat o temă de Windows 7.

Tema poate fi descărcată de aici.

COPYRIGHT: Felicia Simion. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca Feliciei Simion

Sunt sigur că, după ce ați văzut imaginile incluse în această temă de Windows 7, veți vrea să mai vedeți și alte lucrări ale Feliciei. Îi puteți găsi portofoliul oficial aici: Felicia Simion Photography. Include o parte din cele mai bune lucrări ale ei. Dacă vreți să fiți la curent cu ultimele ei lucrări, vă puteți abona la pagina ei de Facebook.

Am vrea să îi mulțumim Feliciei pentru că a fost deschisă și prietenoasă cu noi. Ne-a plăcut foarte mult să lucrăm cu ea la acest interviu.