Descoperă artiști prin teme de Windows – Jozsef Vass

József Vass are 25 de ani și este din Cluj-Napoca. După cum se poate vedea din numele său, este de origine maghiară. El a absolvit Facultatea de Design și Arte din Oradea și, în prezent, lucrează ca grafician într-o echipă ce dezvoltă jocuri pentru iOS. Noi am descoperit din întâmplare pagina lui de Facebook, proaspăt creată atunci și ne-au plăcut mult lucrările postate de József. Drept urmare l-am contactat și l-am rugat să participe în seria noastră de interviuri și teme de Windows. Dacă doriți să aflați mai multe despre József și să descărcați o temă frumoasă de Windows, nu ezitați să citiți acest articol.

O scurtă introducere - Jozsef Vass

Am avut o discuție foarte plăcută cu József, în care a împărtășit destul de multe detalii despre el și pasiunea sa:

Când ai început să faci ilustrații?

Mi-a plăcut să desenez de când eram un copil dar am creat primele ilustrații digitale abia când am fost student. Îmi plăcea să experimentez, să testez diverse stiluri de desen, din dorința de a îmi crea un stil personal, diferit de al celorlalți artiști. Încă mai lucrez la îmbunătățirea și maturizarea propriului stil. Și voi mai lucra ceva vreme de aici înainte. Doresc să creez lucrări care ies în evidență, ce poartă o amprentă unică, personală mie.

Care a fost prima ta ilustrație? Cum a fost acea experiență pentru tine?

Prima ilustrație digitală a fost creată pentru a fi folosită într-o carte pentru copii. Era pentru un proiect primit la facultate. În perioada aceea eram într-un program de schimb de studenți cu Universitatea de Arte și Design Moholy-Nagy, din Budapesta. La una din materiile de studiu, am fost rugați să creăm o ilustrație inspirată dintr-un basm. Am arătat primele schițe profesorului și colegilor mei și, spre surprinderea mea, le-a plăcut.

Acea ilustrație s-a dovedit a fi foarte importantă pentru mine, deoarece m-a făcut să realizez că îmi place să fac asta și aș vrea să creez ilustrații multă vreme de atunci înainte.

Ce fel de lucrări creezi și ce unelte folosești?

Realizez în principal ilustrații vectoriale, folosind tot soiul de forme și culori, în încercarea de a crea caractere diverse și inedite. În majoritatea timpului, mă găsiți în fața calculatorului, folosind tableta grafică.

Ce surse de inspirație ai pentru lucrările tale?

Nu există un proces anume. Ideile vin și pleacă într-un mod destul de aleator. De exemplu, îmi poate veni o idee interesantă în timp ce savurez cafeaua de dimineață ori când am o discuție cu prietenii mei. De obicei fac conexiuni aleatoare, inspirate de dialogul nostru. De asemenea, o bună sursă de inspirație o reprezintă muzica. Mă ajută mult în procesul de creație.

Care sunt lucrările tale cele mai bune, de până acum, în opinia ta?

Din fericire, am realizat multe lucrări care-mi plac. Dintre toate, cel mai mândru sunt de o lucrare numită "The Beginning Of All" (Începutul tuturor lucrurilor). Consider că stilul în care a fost realizată mă reprezintă cel mai bine dintre toate lucrările de până acum. Cei care o vizionează pot observa în ea pasiunea mea pentru detalii, atenția oferită culorilor calde, aprinse. Mi-am creat un stil foarte "decorativ" și, din această privință, această lucrare este cea mai bună din cele realizate până acum.

Cine sunt artiștii tăi favoriți și de ce?

Primul artist care m-a uimit cu pasiunea sa pentru detalii și armonia culorilor, a fost Somogyi Réka. Apoi, am descoperit-o pe Catalina Estrada. Vă recomand să aruncați o privire peste portofoliile lor. Veți găsi multe lucrări bune.

Luca Molnar este o altă artistă care mă inspiră cu tinerețea și creativitatea ei. Sunt foarte norocos să lucrez cu ea, la un proiect dezvoltat împreună. Cel puțin până acum, a fost o experiență foarte distractivă.

Ce ai recomanda acelor cititori care doresc să creeze ilustrații digitale?

Dacă sunteți pasionați de artă și desen, puteți foarte ușor să realizați ilustrații digitale. Lucrările tradiționale, în creion, sunt cele mai frumoase și fermecătoare lucrări. Îmi plac mai mult decât ilustrațiile digitale și sunt mai greu de realizat. Totuși, digitalul îți oferă uneltele necesare pentru a fi cât mai precis și curat în munca ta de artist. Odată ce ai învățat cum să desenezi, este doar o chestiune de timp petrecut învățând un program sau două, până vei realiza ilustrații digitale.

Foloseși un Mac ori un PC? De ce?

Folosesc un PC. Mereu am folosit PC-uri. Pentru mine, Windows este un sistem de operare mai simplu și mai sigur decât alternativele existente pe piață. Folosesc Windows 7 și îmi satisface nevoile de operare ca artist digital. Nu am nevoie să migrez spre alte sisteme de operare.

Munca lui Jozsef Vass într-o temă de Windows - Adrese pentru descărcare

József a împărtășit câteva ilustrații iar noi le-am pus laolaltă în două teme de Windows: una pentru Windows 7 și una pentru Windows 8. Tema este aceeași în ambele sisteme de operare.

Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici iar cea pentru Windows 8 de aici.

COPYRIGHT: József Vass. Dacă intenționați să utilizați ilustrațiile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți-l pe Jozsef Vass

Puteți urmări cele mai noi ilustrații ale lui József Vass pe Facebook, pe pagina sa oficială: József Vass Illustrations. Dacă v-a plăcut tema de Windows oferită în acest interviu, nu ezitați să dați Like.

Îi mulțumim lui József pentru interviu, tema de Windows oferită și îi dorim succes.