Descoperă artiști prin teme de Windows – Soare SteFun

Ștefan Vlădescu, sau cum îl știu toți – Soare ȘteFun – este un fotograf român pasionat în special de portrete. Chiar dacă nu are nici 30 de ani, portofoliul lui este foarte amplu si include fotografie de modă, peisaje, portrete, nuduri și evenimente. Ștefan ne-a vorbit într-un scurt interviu despre el și munca sa. În plus, ne-a oferit o serie de fotografii pe care le-am convertit in teme de Windows 7 și Windows 8. Pentru a afla mai multe despre el și pasiunea sa, cititi interviul de mai jos.

O scurtă introducere Ștefan Vlădescu - Soare SteFun

Am avut parte de o conversație foarte plăcută cu Ștefan. Merită citită înainte de a ajunge la secțiunea de download din josul paginii:

Spune-ne câteva lucruri despre tine.
Numele meu este Vlădescu Ștefan Lucian dar, în lumea fotografilor, sunt cunoscut ca Soare SteFun. "Soare" este numele de fată al mamei mele și numele bunicului meu, oameni pe care îi iubesc enorm. Îmi place foarte mult cum sună, dar și ce reprezintă: o sursă permanentă de lumină și căldură.

Ce vârstă ai?

Buletinul meu spune că am 28 de ani, dar eu sunt singurul care alege cât de tânăr sau bătrân mă simt. Câteodată am 12 ani, câteodată sunt un bătrânel morocănos, depinde…

Ce studii ai?

Sunt licențiat în economia turismului la Universitatea Româno-Americană. Nu am lucrat nici măcar o zi în domeniu și nu mă identific deloc cu ceea ce am studiat. La vremea respectivă mi s-a părut o alegere bună. Acum aș prefera cel puțin alte 3-4 facultăți înainte de cea pe care am terminat-o.

Ce te ține în mișcare?

Ar fi mulți factori care mă țin în miscare. Însa principalul cred că este setea mea de viață, de frumos, de nou. De asemenea, pasiunile mele și convingerile mele mă țin pe o anumită direcție. Nu pot să fac lucruri care nu îmi plac câtuși de puțin. Nu cred că aș putea trăi fără muzică, fotografie, oamenii pe care îi ador și îi stimez.

Când ai devenit "prieten" cu fotografia?

Fotografia mi-a plăcut dintotdeauna însă clicul s-a produs atunci când mi-am dat seama cât de diferit poți percepe o persoană prin intermediul fotografiei și cât de mult poți imortaliza din trăirile unui moment. Întotdeauna am avut o apetență pentru artă (scriam versuri, m-am jucat și cu muzica, etc) însă fotografia a reușit să fie cea mai captivantă începând de acum 5 ani (cu aproximație).

Din punctul tău de vedere care este cel mai important element de luat în considerare în cazul fotografiei?

Aș putea să vorbesc ore în șir despre asta însă fără a reuși să definesc ceva foarte exact. Cred că dincolo de aspectele tehnice și estetice trebuie pur și simplu să reușești să convertești ceea ce simți în ceea ce imortalizezi ca și imagine. Să reușești pe cât de mult posibil să îl faci pe privitor să se piardă în ceea ce îi transmite o fotografie: o stare, o emoție, un sentiment.

Ce aparatură folosești?

Folosesc diferite aparate și obiective care îmi cad în mână. Însă predomină Canon 600D, Canon 50mm F 1.8 sau F 1.4, Sigma 50mm F 1.4, Canon 70-200mm F 4. Ca și software de editare folosesc Adobe Photoshop CS5 însă mă mai joc și cu Photoscape, Picasa sau altele.

Ce recomanzi începătorilor?

Nu mă văd în poziția de a face recomandări începătorilor, însă: să facă multe poze, să experimenteze și să caute ceea ce îi mișca pe ei. Să învețe să editeze cât de repede posibil! În era digitalului editarea este și ea parte din creația și munca unui fotograf.

Care este tipul tău preferat de fotografie – portret, peisaj, etc?

Categoric portretul artistic este tipul meu preferat de fotografie. Urmează nudul artistic și peisajele. Însă îmi plac mult și alte genuri de fotografie: modă, glamour, fotografia stradală, natură, abstract, etc.

Ce alți artiști urmărești?

Nu pot spune că "urmez" pe cineva anume, în sensul de a fi fan sau a încerca să imit, însă sunt mai mulți pe care îi apreciez. Dacă ar fi să numesc pe cineva de la noi sigur ar fi vorba de George Pruteanu, iar de afară Jan Scholz (Micmojo).

Care vrei să faci legat de fotografie, de aici înainte?

Intentionez să investesc în aparatură pentru că asta limitează ce aș putea face la ora actuală. Desigur am în plan și cursuri de pregătire atât pe partea de fotografie efectiv cât și pe partea de editare foto sau poate chiar design, cu oameni importanți din domeniu.

Munca lui Soare SteFun într-o temă de Windows - Adrese pentru descărcare

Soare SteFun a împărtășit câteva lucrări iar noi le-am pus laolaltă în două teme de Windows: una pentru Windows 7 și una pentru Windows 8. Tema este aceeași în ambele sisteme de operare.

Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici iar cea pentru Windows 8 de aici.

Dacă nu sunteți obișnuit cu BitTorrent, sau cu modul de descărcare a fișierelor prin acest protocol de partajare a fișierelor, vă recomandăm să citiți acest tutorial: Utilizarea BitTorrent pentru partajarea de fișiere - Cum va funcționa?.

COPYRIGHT: Soare SteFun. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca lui Soare SteFun

Puteți urmări cele mai noi creații ale lui Ștefan pe Facebook, folosind pagina sa oficială: Soare SteFun Photography. Nu ezitați să dați Like.

Îi mulțumim lui Ștefan pentru interviu, tema de Windows oferită și îi dorim succes.