Descoperă artiști prin teme de Windows - Albert Adrian Vrăbiuță

Seria noastră Descoperă artiști prin teme de Windows continuă cu un fotograf de 24 ani din București, România, care a început să facă fotografii cu un aparat profesional, după un mic dar nefericit eveniment. L-a considerat a fi un semn pentru trecerea la un nivel superior. Astfel, a decis sa accepte un loc de muncă ca fotograf de club într-una dintre cele mai mari locații din București. Pentru a afla mai multe despre el și munca lui, nu ezitați să citiți acest scurt interviu.

O scurtă introducere

Albert Adrian Vrăbiuță este student la facultatea de Studii Europene din cadrul Universității București și în același timp lucrează într-o companie de telecomunicații. Ceea ce ar părea o viața normală de student, se extinde și se transformă complet o dată ce aparatul lui de fotografiat este setat pe modul manual și, prin lentilele sale, surprinde atât de expresiv emoțiile pe care le simte.

De ce fotografia? Când a început totul?

De când eram copil am fost atras de artele vizuale, începând cu schițele, benzile desenate și fotografiile. Prima mea cameră foto a fost un aparat pe 35 de mm, de unică folosință. După un timp, am primit cadou un aparat foto compact pe care, din păcate, l-am pierdut într-o stație de metrou din București. Am interpretat acest eveniment ca un semn și am decis să-mi cumpăr primul meu DSLR - un Nikon D3000.

Care este tipul tău preferat de fotografie? Portret, abstract, concept, modă, sport?

Tipul meu preferat de fotografie este fotografia de peisaj, deoarece natura este o artă în sine. Nu este nevoie de o setare prestabilită pentru a surprinde ceva ce îți oferă o anumită stare de spirit, fără post-procesare. Cu toate acestea, îmi place să-mi testez abilitățile și în fotografia de stradă, abstractă sau nud.

Ce aparat de fotografiat folosești?

Momentan folosesc un Nikon D90. Nu este un chiar un aparat de top, dar pentru moment este OK. Mi-aș dori un DSLR profesional dar, din motive financiare, nu îmi pot permite unul chiar acum.

Ce aplicații software folosești, și de ce?

Pentru post-procesare folosesc Adobe Lightroom 4 sau Adobe Photoshop CS5, pentru că îmi oferă șansa de a elimina erorile din fotografiile mele, fără prea multe cunoștințe tehnice.

Ce recomanzi începătorilor în termeni de tehnologie, aplicații soft sau genuri de fotografie?

Depinde de nevoile fiecărei persoane și de ceea ce el sau ea se așteaptă să facă cu un aparat de fotografiat. Dacă te consideri un fotograf cu potențial, atunci cel mai bine e să pornești la drum cu DSLR adresat începătorilor (cum ar fi un Nikon D3000/D3100/D3200). Acestea sunt foarte ușor de utilizat și te ajută la înțelegerea principiilor de bază ale fotografiei. Pentru post-procesare recomand Adobe Lightroom - orice versiune.

Cât de mult timp petreci pentru post-procesarea imaginilor comparativ cu timpul petrecut pentru fotografierea lor?

Nu sunt o persoană foarte răbdătoare și nu-mi place să stau pe gânduri. Știu clar ce vreau să fotografiez și încerc să obțin imaginea cât mai repede posibil. În ceea ce privește post-procesarea, consider că o fotografie bună are nevoie de cât mai puțină intervenție digitală.

Ce artiști urmărești? Cine te-a impresionat și de ce?

Îmi plac foarte mult artiștii români cum ar fi Sorin Onișor, Onofraș Ionel, Lazăr Dinu, Aninaru Edward. În opinia mea, Sorin Onisor este cel mai bun fotograf român, datorită fotografiilor sale care îți dau un sentiment de confort și de melancolie. Peisajele sale pot uimi orice privire.

Să ne bucurăm de munca lui Albert printr-o temă de Windows

Albert ne-a împărtășit unele dintre lucrările sale cele mai bune, pe care le-am pus laolaltă în două teme de Windows: una pentru Windows 7 și una pentru Windows 8. Tema este aceeași în ambele sisteme de operare.

Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici iar cea pentru Windows 8 de aici.

COPYRIGHT: Albert Adrian Vrăbiuță. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca lui Albert

Suntem siguri că, după vizionarea imaginilor incluse în această temă Windows veți dori să vedeți mai mult din munca lui Albert. Puteți găsi pe blog-ul său oficial aici: Albert Adrian Vrăbiuță - Decât un Amator. De asemenea, aveți posibilitatea să-l urmăriți pe Facebook, folosind acest link: Albert Adrian Vrăbiuță - Portofoliu Facebook.

Îi mulțumesc lui Albert pentru că ne-a arătat nouă și cititorilor noștri munca sa și îi urăm succes.