Descoperă artiști prin teme de Windows – Georgian Constantin

Georgian Contantin este din Tulcea. Deși nu mulți știu despre munca lui, profilul său pe DeviantART - Another Outsider - este destul de popular, și include multe lucrări și experimente personale. Are 25 de ani , la ultimul job a fost DTP-ist într-o companie cunoscută de branding, dar în prezent își caută de lucru. A fost de toate în sectorul lui: grafician, junior art director, asistent de marketing, ba chiar și asistent de HR și operator PC. În acest interviu ne va spune mai multe despre el iar la final, avem o temă cu lucrările sale, disponibilă pentru descărcare.

O scurtă introducere

L-am rugat pe Georgian să răspundă la câteva întrebări pentru a afla mai multe despre el:

De ce design? Când a început povestea cu designul grafic?

Design pentru că pot. Și mi-a luat ceva timp să aflu că nu toată lumea poate să facă asta. De fapt, cred că toată lumea poate să facă design, dar puțini au determinarea și sclipirea aia de început. Prin urmare, nu mulți oameni pot să facă un design bun. S-ar zice că eu am legătură cu design-ul dinainte să mă nasc. Dacă aproape toată familia mea de 10 unchi și mătuși au avut legătură cu arta vizuală (sau dacă nu au avut, au avut copii cu înclinații de genul ăsta), eu nu aveam mari șanse să ies din tipar. Așa că am început să desenez de mic, fără prea mult talent, apoi am descoperit internetul, marea sursă de inspirație a tuturor artiștilor văzuți și nevăzuti, în această eră tehnologică. Mai târziu am descoperit fotografia și Photoshop-ul iar peste un timp am fost nevoit să învăț CorelDraw. Apoi, cineva mi-a spus că Adobe Illustrator e mai cool și mai târziu mi-am dat seama că și Adobe InDesign este foarte mișto. Prin urmare, am o relație complicată cu toate aceste soft-uri. În ultima vreme m-am reapucat de pictura digitală (uitată într-un colț pe etajeră), așa că din când în când îmi înșel soft-urile fidele cu Painter și Artrage.

Ce instrumente folosești?

Un PC, o tabletă grafică Wacom Bamboo Fun A5, Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Painter și Artrage. De Corel am cam uitat, și nu cred că sunt singurul, deși are și el părțile lui bune, nu e băiat rău. Pe lângă astea, întotdeauna mi-au fost de folos un creion 2B și niste rollere, finelinere, multilinere (adică markere subțiri; cu cât mai subțiri, cu atât mai bine).

Mai ieșit din comun, am folosit seturi de machiaj, ruj, cremă de ghete, petale colorate de la flori, scobitori, șervețele și tot felul de alte minunății ca să desenez/colorez/etc.

Ce recomanzi începătorilor?
Depinde ce vrei să faci. Pentru design de print sau de online, Adobe Creative Suite e excelent. Pentru pictură digitală, folosește Adobe Photoshop, sau dacă ești mai artsy, Painter. Ceva mai simplu pentru ilustrații este Paint Tool Sai. Dar suita Adobe îți oferă cam tot ce ai nevoie (în ultima vreme inclusiv 3D și editare video). Este în vârful lanțului trofic.

Ce alți artiști urmărești?

Sunt foarte mulți artiști pe care îi urmaresc. Sunt pe DeviantART de 5 ani și primesc zilnic în inbox peste 1500 de lucrări. De regulă, nu le șterg fără să mă uit peste ele. Pe lângă DeviantARTexistă și alte site-uri și blog-uri (de ordinul zecilor) de ilustrație, fotografie și design. Prin urmare, într-o zi "productivă", aș zice că îmi trec prin fața ochilor în jur de 2000 de lucrări, venite de la cine-știe-câți artiști. Mi-e foarte greu să dau nume, pentru că ar trebui să-i împart pe categorii, să-i caut și așa mai departe. Sunt... mulți.

Ce îți place cel mai mult să pui pe hârtie?
În ultima vreme găsesc o satisfacție deosebită în a picta portrete. De asemenea, îmi place foarte mult să pictez copaci, nori și căprioare. Dar, atâta vreme cât nu ma frustrez pentru că nu îmi iese ce vreau, îmi place să pictez cam orice.

Unde crezi că vor duce toate aceste? Care e următorul pas?
Nu am idee unde o să se ajungă. Îmi place să pictez în timpul liber și mai mult pentru mine. Uneori, mai fac cuiva o surpriză sau un cadou. Mi-ar plăcea să expun lucrări pe undeva, cândva, sau să pictez pentru un bar, un local. Să știu că uite, dom'le, ăsta e făcut de mine și îl vede lumea.

Mi-ar plăcea și ca, din când în când, să vină cineva să-mi spună "nu-mi faci și mie un portret pe care să-l fac cadou?" sau "desenează-mi și niște ilustrații pentru cartea asta" (cu mențiunea "te plătesc bine!"). Sunt destul de ușor de mulțumit.

Munca lui Georgian într-o temă de Windows - Adrese pentru descărcare

Georgian a împărtășit câteva lucrări iar noi le-am pus laolaltă în două teme de Windows: una pentru Windows 7 și una pentru Windows 8. Tema este aceeași în ambele sisteme de operare.


Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici iar cea pentru Windows 8 de aici.

COPYRIGHT: Georgian Constantin. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca lui Georgian

Dacă doriți să aflați mai multe despre munca lui Georgian, îl puteți urmări pe mai multe platforme: Georgian Constantin - Portofoliu, Another Outsider - DeviantART or Georgian Constantin - Portofoliu pe Behance.

Îi mulțumim lui Georgian pentru interviu, tema de Windows oferită și îi dorim succes.