Găsește driverele lipsă și dispozitivele ascunse din Windows, cu Manager dispozitive

Deși Informații de sistem este o aplicație care îți arată tot ce ai putea vrea să știi despre componentele din sistemul tău (atât hardware cât și software), nouă nu place foarte mult modul în care afișează informațiile oferite. În loc să folosim această aplicație, preferăm să folosim un instrument mai simplu, numit Manager dispozitive. De ce? Pentru că, doar cu câteva apăsări, poți să vezi și să îți administrezi toate dispozitivele instalate pe sistem, poți să vezi dispozitivele pentru care nu ai instalat driverele necesare și, de asemenea, poți să vezi și să administrezi dispozitivele “ascunse”. Dacă te-am făcut curios să știi mai mult, citește acest tutorial pentru a afla tot ce trebuie să știi despre Manager dispozitive în Windows:

Cum deschizi Manager dispozitive în Windows 7

În primul rând, hai să vedem cum deschizi Manager dispozitive. În Windows 7, cea mai rapidă metodă de a deschide Manager dispozitive este să cauți cuvântul “dispozitiv” în caseta de căutare din Meniul Start. Apoi, dă clic pe rezultatul Manager dispozitive.

O a doua metodă de a deschide Manager dispozitive este să folosești Panoul de control. Mergi la “Hardware și sunete” și apoi dă clic pe Manager dispozitive , în secțiunea “Dispozitive și imprimante”.

Tot în Panoul de control , poți să găsești și o altă legătură către Manager dispozitive în categoria “Sistem și securitate” din secțiunea “Sistem”.

Dacă preferi să folosești o interfață mai avansată, poți să găsești Manager dispozitive și ca parte integrantă a consolei Gestionare computer.

Indiferent de metoda pe care alegi să o urmezi pentru a deschide Manager dispozitive în Windows 7, fereastra sa ar trebui să arate astfel:

Cum deschizi Manager dispozitive în Windows 8.1

În Windows 8.1, cea mai rapidă metodă de a deschide Manager dispozitive este să îl cauți. Mergi pe ecranul Start și începe să scrii cuvintele “manager dispozitive”. Apoi, apasă pe rezultatul Manager dispozitive.

O a doua metodă de a deschide Manager dispozitive în Windows 8.1 este să folosești meniul “profesioniștilor”. Dă clic dreapta sau apasă lung pe butonul Windows din colțul stânga jos al ecranului și apoi apasă pe scurtătura Manager dispozitive. De asemenea, poți să folosești și combinația de taste Alt + X pentru a deschide rapid acest meniu.

O a treia metodă de a deschide Manager dispozitive în Windows 8.1 este să folosești Panoul de control.

Deschide Panoul de control și mergi la secțiunea “Dispozitive și imprimante” din categoria “Hardware și sunete”. Acolo, vei găsi o scurtătură pentru Manager dispozitive.

Alternativ, poți să accesezi Manager dispozitive și din consola Gestionare computer.

Indiferent de calea pe care alegi să o urmezi pentru a deschide Manager dispozitive , fereastra sa din Windows 8.1 ar trebui să arate astfel:

Cum deschizi Manager dispozitive în Windows 10

În Windows 10, cea mai rapidă metodă de a deschide Manager dispozitive este să folosești funcția de căutare oferită de Cortana.

Scrie cuvintele “manager dispozitive” în caseta de căutare de pe bara de activități și apoi apasă pe rezultatul “Manager dispozitive”.

În Windows 10, poți să lansezi Manager dispozitive și din meniul “profesioniștilor”. Dă clic dreapta sau apasă lung pe butonul Start și apoi apasă pe scurtătura Manager dispozitive. Merită menționat faptul că poți să folosești și combinația de taste Alt + X pentru a deschide rapid acest meniu.

O altă metodă pentru a deschide Manager dispozitive în Windows 10 este să folosești noua aplicație Setări. Mergi la Dispozitive și derulează în josul secțiunii Imprimante și scanere. Acolo vei găsi o scurtătură către Manager dispozitive.

Dacă preferi, poți să folosești și tradiționalul Panou de control. Mergi la categoria “Hardware și sunete” și apoi apasă pe scurtătura Manager dispozitive din secțiunea “Dispozitive și imprimante”.

La fel ca în Windows 7 și în Windows 8.1, Manager dispozitive poate fi accesat și din consola mai avansată Gestionare computer.

Indiferent de metoda pe care alegi să o urmezi, fereastra Manager dispozitive din Windows 10 ar trebui să arate astfel:

Citește următoarea pagină a acestui tutorial pentru a afla ce tipuri de informații vei găsi în Manager dispozitive , precum și cum să găsești driverele lipsă pentru componentele hardware și perifericele tale, cum vezi dispozitivele ascunse și cum dezactivezi sau activezi dispozitive.