LastPass – Cum importăm și exportăm parolele

În urma publicării articolului nostru despre securitatea parolelor, unul din cititorii noștri ne-a cerut o continuare, în care să vorbim despre cum se exportă acestea, cu scopul de a le muta de pe un calculator pe un altul. Pentru că LastPass te ajută la securizare prin crearea de parole diferite, păstrarea acestor informații este esențială pentru conectarea rapidă pe diferite conturi. Deci, să ai o copie de siguranță este o idee foarte bună.

Notă: Înainte de a continua, am vrea să specificăm că, pentru această procedură, nu contează navigatorul de Internet pe care îl utilizezi. Noi am folosit pentru exemplificare Internet Explorer 9, din simplul motiv că ne dorim să acoperim cât mai mult acest navigator.

Exportarea parolelor din LastPass

Pentru a crea o copie de rezervă a informațiilor din LastPass, dați clic pe butonul LastPass din bara de unelte, mergeți la Unelte și apoi selectați "Exportă către -> Fișier CSV LastPass".

Se va deschide fereastra Autentificare principală LastPass. În mod ideal aceasta este singura parolă pe care trebuie să o rețineți ca utilizator LastPass.

Apoi veți alege numele și locația unde veți salva fișierul CSV LastPass. Acest fișier poate fi păstrat pe o memorie flash, încărcat online, trimis ca atașament la un email sau păstrat undeva într-o locație sigură. De reținut: dacă vreodată, ulterior acestei salvări, adăugați o nouă parolă în LastPass, va trebui să creați un nou fișier CVS de rezervă.

Dacă doriți să exportați parolele dvs. din LastPass către navigatorul pe care îl folosiți acum, urmați acești pași: selectați Unelte -> Exportă către și apoi alegeți numele navigatorului: Internet Explorer (în cazul acestei prezentări).

Apoi, mai mult ca sigur veți fi rugat să introduceți din nou parola principală pentru LastPass și să confirmați procesul de exportare.

Importarea parolelor în LastPass

Când vreți să folosiți fișierul LastPass CVS salvat anterior, pentru a încărca sau a reîncărca parolele dvs. către un alt client, mai întâi trebuie să aveți acest fișier undeva pe calculator.

Apoi dați clic pe butonul LastPass din bara de unelte și urmăriți meniul până la: "Unelte -> Importă de la -> Fișier CVS generic -> Importă".

Veți primi o solicitare pentru a selecta fișierul CSV LastPass. Puteți folosi acest fișier ca să importați parole și către alte navigatoare, precum Firefox sau Chrome, fișierul nu este funcțional numai pentru Internet Explorer.

Odată ce l-ați selectat, se va deschide un panou care vă va arăta toate parolele din fișier. Puteți selecta ce parole vreți să importați pe acest calculator, iar apoi apăsați butonul Importă din partea stângă sus ca să încheiați procesul.

Concluzii

LastPass oferă un nivel de protecție adițional pentru toate conturile dvs. prin sortarea și evidențierea tuturor parolelor. Cel mai bine pentru siguranța dvs. este să faceți o copie de rezervă a parolelor într-un fișier CSV LastPass pe care să o stocați în afara calculatorului. În acest fel, chiar dacă se întâmplă ceva ce va corupe fișierele sau chiar calculatorul dvs., tot veți mai avea o copie a tuturor parolelor.