Cum imporți și cum exporți parole în și dintr-un fișier CSV, cu LastPass

LastPass te ajută cu securitatea prin faptul că îți face toate parolele să fie diferite. Să păstrezi pasul cu toate parolele devine esențial pentru capacitatea ta de a te conecta rapid la conturile tale. Ideal, ar trebui să ai toate parolele stocate în LastPass. Însă, sunt situații în care poate că unele dintre parolele tale sunt salvate într-un fișier CSV. Dacă acesta este cazul tău, poate vei vrea să imporți acele parole în LastPass. De asemenea, există posibilitatea să vrei exact opusul: să îți exporți toate parolele din LastPass într-un fișier CSV pe care să îl poți apoi importa într-un browser web sa, de ce nu, să le tipărești pe hârtie. Iată cum se importă și cum se exportă parolele în și din LastPass:

NOTĂ: Procedura de importare și exportare este aceeași în Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera și Microsoft Edge. Pașii pe care trebuie să îi faci și părțile vizuale sunt la fel în aceste browsere. Pentru aceste navigatoare, vom folosi capturi de ecran din Google Chrome, pentru că este cel mai popular dintre ele. În Internet Explorer, trebuie să urmezi o cale puțin diferită, așa că o vom discuta într-o secțiune separată.

Cum imporți parole în LastPass, folosind Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, or Microsoft Edge

Dacă vrei să imporți parolele pe care le ai stocate într-un fișier CSV, în LastPass, întâi deschide-ți browser-ul web. Dacă nu știi cum să exporți parolele stocate în browser-ul web, citește acest ghid: Exportă parolele din browser-ul tău web: Chrome, Firefox, Opera, Edge și Internet Explorer.

În browser-ul tău, apasă pe butonul LastPass. El se găsește de obicei în partea dreaptă a barei de adrese.

Deschide LastPass

Dacă nu te-ai logat deja în LastPass, fă-o acum, introducând email-ul și parola ta.

Autentifică-te în LastPass

După ce te-ai logat la LastPass, apasă pe butonul său și, în meniul care apare, apasă pe Mai multe opțiuni.

Apasă pe "Mai multe opțiuni"

Apoi, apasă pe Avansat.

Apasă pe Avansat

Acum apasă pe Importă.

Apasă pe Importă

Pe pagina următoare, apasă pe Altele.

Apasă pe Altele

Apoi se deschide o filă nouă, numită Import. Aici, apasă pe Source (Sursă) și selectează Generic CSV File (Fișier CSV generic).

Apasă pe Source (Sursă)

În câmpul următor, numit Content (Conținut), trebuie să lipești tot conținutul acelui fișier CSV care conține parolele tale. Pentru a face acest lucru, deschide fișierul CSV folosind un editor text precum Notepad, copiază tot conținutul și lipește-l în câmpul Content (Conținut) din fila Import din browser-ul tău web.

Lipește conținutul din fișierul CSV cu parole

Apasă pe butonul Upload (Încarcă) și LastPass ar trebui să îți arate imediat toate parolele valide pe care le-a găsit în fișierul tău CSV. Dacă vrei, poți să selectezi ce parole vor fi importate, sau le poți importa pe toate odată.

Apasă pe Upload

După scurt timp, LastPass termină de importat tot ce i-ai spus. Când este finalizat procesul, poți să apeși pe butonul Go to my vault (Mergi la seiful meu) pentru a îți vedea seiful LastPass într-o filă nouă de browser.

Deschide-ți seiful LastPass

Asta a fost tot!

Cum imporți parole în LastPass, folosind Internet Explorer

În Internet Explorer, pașii pentru importarea parolelor dintr-un fișier CSV sunt puțin diferiți de celelalte browser web. Deschide Internet Explorer și apasă pe butonul LastPass. Ar trebui să se afle undeva sub bara de adresă, în stânga.

Deschide LastPass

Dacă nu te-ai conectat deja la LastPass, fă-o acum. Apoi, navighează prin meniul lui la această cale: Unelte -> Importă din -> Fișier CSV generic -> Importă.

Mergi la meniul Importă

Internet Explorer deschide acum o fereastră nouă unde trebuie să navighezi prin claculatorul tău și să selectezi fișierul CSV care conține parolele pe care vrei să le imporți. Selectează-l și apasă pe Deschidere.

Alege fișierul CSV cu parolele

LastPass îți arată toate parolele pe care le-a identificat în acel fișier. Poți să le selectezi pe cele pe care vrei să le imporți sau poți să le imporți pe toate odată.

Alege parolele pe care vrei să le imporți

După ce ai ales, LastPass are nevoie de câteva momente pentru a îți importa parolele. Apoi, îți spune că importarea este gata și poți să apeși pe butonul Go to my vault (Mergi la seiful meu) pentru a îți deschide seiful LastPass într-o pagină nouă.

Mergi la seiful tău LastPass

Asta a fost tot!

Cum exporți parolele din LastPass, folosind Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera și Microsoft Edge

Pentru a exporta parolele din LastPass într-un fișier, deschide-ți browser-ul web și apasă pe butonul LastPass, după care apasă pe Mai multe opțiuni.

Deschide LastPass și mergi la "Mai multe opțiuni"

Apoi, mergi la Avansat.

Apasă pe Avansat

Acum, apasă pe Exportă.

Apasă pe Exportă

Selectează Fișier CSV LastPass.

Apasă pe "Fișier CSV LastPass"

Confirmă-ți parola LastPass și apasă apoi pe Continuare.

Confirmă parola de LastPass

Acum browser-ul tău web poate să facă unul din două lucruri: să îți arate toate parolele, sau să te întrebe unde să salvezi fișierul CSV cu parolele tale.

În testele noastre, Google Chrome și Opera afișează toate parolele într-o filă nouă de browser. În acest caz, copiază tot ce vezi în acea filă folosind combinația de taste Ctrl + C. Apoi creează un fișier text undeva pe calculator, folosind Notepad sau orice alt editor de text, și lipește totul în el. La final, ai grijă să salvezi acel fișier text cu extensia CSV.

Salvează parolele într-un fișier CSV

Dacă folosești Mozilla Firefox, lucrurile sunt mai simple: LastPass te întreabă unde vrei să salvezi fișierul CSV cu toate parolele exportate.

Salvează parolele într-un fișier CSV

Asta a fost tot! Acum ai un fișier CSV cu toate parolele tale din LastPass.

Cum exporți parolele din LastPass, folosind Internet Explorer

Pentru a îți face o copie de rezervă a parolelor din LastPass cu Internet Explorer, apasă pe butonul LastPass din bara de unelte LastPass, mergi la Unelte și apoi la Instrumente avansate -> Exportă către -> Fișier CSV LastPass.

Deschide LastPass și mergi la meniul de export

Apoi, ți se cere să îți introduci parola LastPass principală. Scrie-o și apasă pe Autentificare.

Confirmă parola LastPass

Apoi, LastPass te întreabă unde vrei să salvezi fișierul CSV cu toate parolele tale exportate. Alege locația pe care o preferi și apasă pe Salvare.

Salvează fișierul CSV cu parole

Acum ai un fișier CSV cu toate parolele pe care le-ai exportat din LastPass.

Ai reușit să îți imporți sau exporți parolele?

Pașii din ambele procese sunt în general simpli și merg bine în toate navigatoarele web. Totuși, dacă ai avut erori sau probleme, nu ezita să lași un comentariu mai jos.