Prezentare Windows 8: Ghidul complet pentru Magazinul Windows

Magazinul Windows este răspunsul Redmond pentru Magazinul Apple și Magazinul Play (Google). Utilizatorii îl pot vizita pentru a descărca aplicații Windows 8 noi sau pentru a actualiza aplicațiile instalate deja. Deși Magazinul nu are pentru moment o ofertă foarte mare, aplicațiile disponibile cu siguranță vor deveni mai numeroase pe măsură ce crește și numărul utilizatorilor.
Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre cum funcționează și cum poate fi folosit, citiți acest ghid complet al Magazinului Windows.

Cum accesezi Magazinul Windows

Pentru a deschide Magazinul trebuie mai întâi să mergi pe ecranul Start. Dacă vrei să vezi toate metodele prin care îl poți accesa, îți recomandăm acest articol: Prezentare Windows 8: Șase metode de a accesa ecranul Start.

După ce apare ecranul Start, localizează sau caută dala Magazin. O vei vedea imediat. Are o culoare verde deschis, greu de omis. Dă clic sau atinge dala pentru a intra în Magazin.

windows store, magazin windows

Cum răsfoiești printre aplicațiile Windows 8 din Magazin

O dată ce ai intrat în Magazin poți să răsfoiești printre aplicații, derulând ecranul către stânga sau dreapta. Pe un desktop sau laptop, poți derula folosind bara de derulare din partea de jos a ferestrei sau rotița de la maus. Pe un dispozitiv portabil poți derula prin glisarea cu degetul pe ecran.

Aplicațiile sunt organizate în categorii. Pentru a vedea întregul conținut al unei categorii trebuie să dai clic sau să atingi titlul categoriei respective. Pentru cele mai bine evaluate opțiuni disponibile, dă clic pe dala "Top aplicații gratuite", din cadrul oricărei categorii.

windows store, magazin windows

Fiecare aplicație are propria ei dală pe care îi sunt afișate numele, evaluarea și, dacă este cazul, prețul. Dă clic pe o dală pentru a vedea mai multe informații despre aplicație.

windows store, magazin windows

Cum cauți aplicații Windows 8 în Magazin

Dacă nu vrei să răsfoiești și te interesează numai o anumită aplicație, pur și simplu începe să scrii numele ei, în tim ce te afli pe ecranul principal al Magazinului. Dacă te afli într-o categorie sau dacă ai intrat într-o aplicație, va trebui să dai clic sau să atingi săgeata Înapoi din colțul stânga sus al ecranului pentru a te întoarce. După ce ai tastat cuvântul pentru căutare, dă clic sau atinge lupa din caseta de căutare sau apasă Enter.

windows store, magazin windows

Din lista de rezultate alege aplicația pe care o dorești. Pentru instalarea ei, citește mai jos.

windows store, magazin windows

Cum instalezi o aplicație Windows 8 din Magazin

Localizează aplicația pe care vrei să o instalezi, fie răsfoind, fie căutând-o. După ce ai găsit-o, dă clic sau atinge dala ei pentru a accesa pagina aplicației. Dă clic sau atinge "Instalare".

windows store, magazin windows

Pagina aplicației se va închide automat și Magazinul te va duce pe pagina pe care te aflai anterior selectării dalei aplicației. Vei observa în colțul dreapta sus că aplicația se instalează. Nu trebuie să aștepți în Magazin până când este aceasta este instalată. Poți să comuți la o altă aplicație sau la Desktop.

windows store, magazin windowsMagazinul te va atenționa atunci când aplicația a fost instalată.

windows store, magazin windows

Cum actualizezi aplicațiile Windows 8 instalate

Magazinul va verifica în fiecare zi dacă există actualizări pentru aplicațiile pe care le-ai instalat. Dacă se întâmplă să deschizi ecranul Start și vezi un număr scris pe dala Magazinului, înseamnă că sunt disponibile actualizări. Dă clic sau atinge dala pentru a deschide Magazinul.

windows store, magazin windows

Dă clic sau atinge legătura "Actualizări" din colțul dreapta sus al ferestrei Magazinului.

windows store, magazin windows

Dă clic sau atinge fiecare aplicație pe care vrei să o actualizezi. După ce ai terminat de selectat aplicațiile de actualizat, dă clic sau atinge "Instalare".

windows store, magazin windows

În timp ce actualizările sunt descărcate și instalate, vei fi informat de stadiul acestora prin bare de progres. Din nou, nu trebuie să aștepți terminarea procedurii. O dată inițiată, actualizările se vor instala în fundal.

windows store, magazin windows

Concluzii

Deși Magazinul Windows nu seamănă cu nimic din ce a făcut Microsoft în trecut, nu este deloc o caracteristică înfricoșătoare sau intimidantă. Microsoft a făcut o treabă foarte bună din a-l face simplu și ușor de utilizat. Nu vei avea probleme în a găsi sau instala aplicațiile care te interesează.

După cum am menționat mai sus, oferta curentă de aplicații este relativ limitată, mai ales în comparație cu magazinele concurente, dar asta nu înseamnă că nu vei găsi nimic interesant. Chiar și acum există o mulțime de jocuri bune, aplicații sociale, de muzică sau de artă, precum și multe utilitare folositoare. Merită să îți petreci puțin timp răsfoind. Vei găsi destule aplicații interesante.

Acum că te-ai obișnuit cu Magazinul, ce crezi despre el? Ai găsit vreo aplicație care ți-a plăcut și pe care vrei să o împărtășești și cu alții?