Cum restabilim valorile implicite pentru Paravanul de protecție Windows

După ce ați folosit Paravanul de protecție Windows (Windows Firewall) o perioadă mai lungă de timp, este posibil ca acesta să nu mai funcționeze cum ar trebui. Asta se întâmplă dacă ați modificat multe dintre setările avansate fără să știți cu adevărat ce faceți. După cum vă puteți imagina, dacă îl dezactivați și apoi îl porniți, nu se va rezolva problema, chiar dacă pare a fi soluția ideală pentru unele probleme ale calculatorului. Când vă aflați în această situație, este indicat să restabiliți valorile implicite ale Paravanului de Protecție și apoi să începeți reconfigurarea acestuia de la zero. Iată cum se face:

IMPORTANT: Metoda va funcționa doar dacă sunteți autentificat cu un cont de administrator. De asemenea, tineți minte că acest ghid se aplică atât pentru Windows 7 cât și pentru Windows 8.1.

Pentru început, accesați Panoul de Control. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, vă rugăm să citiți acest ghid: Prezentare Windows 8.1: Nouă metode de accessare a Panoului de control.

După ce se deschide, apăsați pe Sistem si securitate și apoi pe "Paravan de protecție Windows".

În fereastra Paravanului de protecție Windows, apăsați pe "Restabilire valori implicite", în coloana din stânga.

Veți informați cu privire la modificările pe care le veți face și ce presupune restabilirea valorilor implicite. Dacă doriți să continuați, apăsați butonul "Restaurare valori implicite".

Vi se va cere să confirmați alegerea. Apăsați pe Da pentru a continua.

Windows revine la fereastra Paravanului de protecție Windows și acum toate regulile vor fi readuse la valorile inițiale.

Concluzie

După cum puteți observa, restabilirea valorilor implicite ale Paravanului de protectie se face relativ simplu. Este posibil să fi avut o infecție malware care a modificat regulile pe care le-ați setat sau poate ați modificat niște setări fără să realizați asta, încercând să îl configurați. În orice caz, aplicarea acestei metode va face ca Paravanul de protectie Windows să funcționeze din nou. Vă recomandăm să începeți să setați noi reguli imediat ce aveți ocazia, deoarece unele aplicații nu vor funcționa corect după ștergerea regulilor inițiale. Dacă întâmpinați probleme nu ezitați să le împărtășiți cu noi, folosind formularul de mai jos.