Top 11 cele mai bune screensavere (economizoare de ecran) pentru Windows

Un screensaver bun și care să nu fie plin de malware este destul de greu de găsit. Acestea au devenit programe foarte populare în rândul virușilor și de multe ori, screensaver-ele încearcă să instaleze bare de unelte sau alte tipuri de software pe care nu le vrei. În prezent, mulți utilizatori nici măcar nu mai folosesc screensavere pentru scopul lor original, ci de multe ori își setează calculatoarele să oprească monitorul atunci când acestea nu fac nimic. Dar, încă mai poți să găsești screensavere utile și chiar foarte interesante, în cazul în care îți plac și vrei să le folosești în Windows. Am căutat și am găsit câteva astfel de screensavere bune și sigure, pe care ți le recomandăm și ție. Iată ce am descoperit:

NOTĂ: Toate screensaver-ele (economizoare de ecran) din acest articol funcționează în toate versiunile moderne de Windows: Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7.

1. Fliqlo

Fliqlo este screensaver-ul perfect pentru aceia dintre voi care iubesc minimalismul. Este un screensaver cu un ceas extrem de simplu, care va fi afișat pe desktop. Nouă ne place foarte mult și suntem foarte siguri că le va plăcea și multora dintre cititorii noștri.

Descărcare: Fliqlo

2. Aerial

Unul dintre cele mai bune screensavere pentru Windows este o portare a unei serii de clipuri video folosite de către Apple TV. Se numește Aerial și conține o serie de filme înregistrate din aer, cu imagini din New York, San Francisco, Hawaii, China ș.a.m.d.

Descărcare: Aerial

3. League of Legends

Noi suntem gameri și unul dintre jocurile noastre preferate este League of Legends, așa că îți poți imagina cât de entuziasmați am fost când am auzit că Riot Games a creat un screensaver cu acest joc. Nu au făcut un screensaver simplu ci o aplicație care îți dă posibilitatea de a alege ce imagini și animații vor fi afișate pe ecran atunci când calculatorul tău nu face nimic. Ce mai aștepți? Descarcă-l!

Download: League of Legends Screensaver

4. Japan Spring

Japonia este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ și cu siguranță este unul dintre cele mai interesante. Două dintre lucrurile care contribuie la legenda ei, sunt Muntele Fuji și Sakura (înflorirea cireșilor). Dacă vrei să te simți mai aproape de Japonia și să vezi ceva frumos, atunci trebuie să încerci screensaver-ul Japan Spring. Este liniștitor, cald și perfect.

Descărcare: Japan Spring

5. Polar Clock 3

Acest screensaver afișează luna, ziua, ziua săptămânii, ora, minutul și secunda, pe șase bare care cresc circular concentric, pe ecran, pe măsură ce trece timpul. Este un economizor de ecran interesant și suntem convinși că este foarte tare, mai ales în noaptea Anului Nou.

Descărcare: Polar Clock

6. Flurry

Un utilizator deviantART a dezvoltat o versiune a unui screensaver foarte popular al celor de la Apple. După ce l-ai instalat, acest screensaver rulează și afișează imagini la fel ca versiunea sa pentru Mac, ele fiind în același timp fermecătoare și simple. Este interesant să știi că, deși a fost inițial o creație de pe deviantART, acum screensaver-ul nu mai poate fi găsit pe acest sait. Dar, poate fi găsit în alte locuri de pe internet, ca cel de mai jos.

Descărcare: Flurry

7. 3D Time Screensaver

Dacă vrei un screensaver simplu care îți spune cât este ceasul, acesta poate să îți îndeplinească dorințele tale inginerești. Afișează ora în alb și negru, iar ceasul se mișcă la fiecare secundă.

Descărcare: 3D Time Screensaver

8. UsefulSaver

Acesta îți oferă o mulțime de informații despre calculatorul tău, inclusiv consumul de procesor și de memorie RAM. De asemenea, include data și ora și îți dă posibilitatea de a folosi propriile fișiere text cu selecții care vrei să fie afișate pe ecran. Dacă intenționezi să îl folosești pentru scopul său original de economizor de ecran, ai grijă să nu uiți să activezi opțiunea sa de "ScreenWash" ("Ștergere ecran").

Descărcare: UsefulSaver

9. Electric Sheep

Acest screensaver, numit "sheep" ori "oaie" în limba română, folosește imagini generate de calculator, care sunt descărcate prin intermediul unei conexiuni de internet. Atâta timp cât sceensaver-ul funcționează, poți să votezi pentru "oaia" pe care o vezi în acel moment, vot ce influențează baza de date centrală cu alegerile preferate ale celorlalți utilizatori. Multe dintre aceste "oi" sunt fermecătoare și chiar artistice. Dacă îți place ideea de a vedea imagini generate de calculator, acest program cu siguranță merită încercat, chiar dacă nu ai nevoie cu adevărat de un screensaver.

Descărcare: Electric Sheep

10. Sun Village – NVIDIA Edition

În timpul căutărilor pe care le-am făcut pentru acest articol, am fost surprinși să descoperim că Nvidia a creat câteva screensavere interesante. Sun Village ese unul dintre cele mai complexe screensavere pe care le-am văzut până acum, deoarece combină imagini 3D și sunete. Descarcă-l de la legătura de mai jos și încearcă-l. Probabil că îți va plăcea modul în care arată.

În timpul instalării, fii atent, deoarece acest screensaver include o aplicație din terță parte pe care s-ar putea să nu vrei să o instalezi: 2Planesoft Screensaver Manager. Debifează această opțiune dacă vrei să instalezi doar screensaver-ul.

Descărcare: Sun Village – NVIDIA Edition

11. Lost Watch 2 – NVIDIA Edition

Lost Watch 2 este un alt screensaver creat de Nvidia. Arată foarte bine și este util pentru că îți spune cât este ceasul. La fel ca Sun Village, acest screensaver combină imagini cu sunete relaxante. În timpul instalării, fi atent, deoarece și acest screensaver include o aplicație pe care s-ar putea să nu vrei să o instalezi: 2Planesoft Screensaver Manager. Debifează această opțiune dacă vrei să instalezi doar screensaver-ul.

Descărcare: Lost Watch 2 – NVIDIA Edition

Concluzie

Sperăm că acest top îți va fi util și îți va plăcea. Acum ai câteva opțiuni de înfrumusețare a ecranului calculatorului tău cu Windows, atunci când nu face nimic. Dacă știi și alte screensavere bune pe care ai vrea să le recomanzi, nu ezita să ne lași un comentariu mai jos.