Controlează aplicațiile și jocurile folosite de copii pe Windows Phone 8

Windows Phone 8 nu are încă un Control Parental complet și, ca urmare, nu este posibilă crearea de reguli pentru limitarea accesului la siturile sau rețele de socializare accesate de copii dvs. de pe smartphone-urile lor. Totuși, Windows Phone oferă o caracteristică simplă, numită Familia mea, ce vă dă posibilitatea setării tipurilor de aplicații și jocuri pe care copilul dvs. le poate descărca, cumpăra și folosi. Haideți să vedem cum funcționează:

Lucruri pe care trebuie să le cunoașteți inainte de a utiliza Familia Mea

Sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a continua:

  • Copilul dvs. trebuie să folosească un smartphone cu Windows Phone 8. Serviciul Familia mea nu este disponibil pentru versiunile anterioare de Windows Phone.
  • Este necesar ca și dvs. și copilul dvs. să aveți conturi Microsoft. În cazul în care copilul dvs. nu are deja un cont Microsoft, veți avea posibilitatea să îi creați unul în timp ce setați Familia mea.
  • Jocurile Xbox sunt administrate separat față de jocurile normale din Magazinul Windows Phone. Pentru a permite accesul copiilor la aceste jocuri, va trebui să acceptați alți Termeni și condiții, pe situl Xbox.
  • Dacă locuiți în Statele Unite și aveți un copil de până în 13 ani, este posibil să fie necesar să plătiți o mică sumă de bani, pentru a dovedi că sunteți adult. Mai multe informații despre acest lucru puteți găsi aici

Cum setați Familia Mea astfel încât copilul dvs. să poată descărca aplicații și jocuri gratuite

Pentru a începe va trebui să deschideți secțiunea Familia mea de pe situl windowsphone.com.

Conectați-vă cu contul dvs. Microsoft.


Dacă este prima dată când accesați această pagină veți vedea în partea de jos un buton numit Începeți. Dacă ați tecut prin procesul de configurare a unui cont de copil, atunci butonul se va numi "Adaugă un copil". Dați clic pe el.

Apoi veți fi anunțat că este necesar să vă conectați folosind contul Microsoft al copilului dvs. Pentru a continua, apăsați pe Salt.

Acum conectați-vă folosind datele copilului. Acest cont trebuie să fie același cont pe care copilul dvs. îl folosește pe telefonul cu Windows Phone 8.

Pe pagina Familia mea veți vedea două secțiuni: Părinți și Copii.

Dacă nu ați acordat încă permisiunea copilului dvs. să descarce și să instaleze aplicații din Magazinul Windows Phone, veți vedea un mesaj ce spune: "Condițiile de utilizare pentru Magazinul Windows Phone nu au fost acceptate".

În mod normal, până nu ați acceptat dvs. aceste condiții, copilul nu ar fi trebuit să poată descărca și instala aplicații și jocuri pe telefon. Totuși, lucrurile nu stau așa. Copilul dvs. poate să accepte el singur termenii de utilizare ai Magazinului, direct de pe telefonul său. Acest lucru nu se întâmplă dacă folosiți website-ul Familia mea în limba engleză!
Cred că această situație este o mare eroare din partea Microsoft, ce ar trebui rezolvată cât de curând posibil!

În captura de ecran de mai jos puteți vedea mesajul de pe telefonul Windows Phone 8 al copilului.

În cazul în care copilul dvs. a acceptat condițiile de utilizare pe telefonul său, pe pagina Familia mea, în partea dreaptă a numelui copilului, veți vedea că afișat mesajul "Descărcări gratuite și cu plată activate", precum și legătura "Vizualizați setările".

Datorită erorii de programare pe care am menționat-o mai sus, copilul dvs. poate decărca și instala atât aplicații și jocuri gratuite cât și plătite!

Citiți următoarea secțiune pentru a vedea cum puteți să configurați accesul copilului dvs. la aplicațiile și jocurile din Magazin.

Cum să limitați accesul copilului la descărcarea aplicațiilor plătite

Pentru a controla aplicațiile pe care copilul le poate descărca și instala pe telefonul său Windows, apăsați legătura Vizualizați setările.

Se va deschide o mică fereastră, ce vă va oferi acces la setările pentru telefonul copilului.

Aici veți vedea că la secțiunea "Descărcări aplicații+jocuri" este bifată opțiunea "Permiteți pe cele gratuite și cu plată". Dacă nu doriți să îi permiteți accesul la aplicațiile și jocurile cu plată, va trebui să bifați opțiunea "Permiteți numai pe cele gratuite".

Închideți fereastra Setări și opțiunile dvs. vor fi salvate automat.

Setați ce gen de jocuri se poate juca copilul dvs. pe Windows Phone

Setările din fereastra menționată mai sus permit și configurarea "Filtrului de evaluare jocuri".

În mod implicit, nu este folosit nici un fel de filtru pentru jocurile descărcate și instalate de către copilul dvs. Dacă nu considerați că această abordare este una sigură pentru copilul dvs., puteți alege să activați filtrarea jocurilor.

Pentru România, veți observa că evaluarea impicită este PEGI 18+, copilul meu putând descărca doar jocurile cu eticheta "Pentru vârsta de 18 ani și peste". Pentru a schimba filtrul de evaluare, dați clic pe legătura "Setări Software Microsoft pentru siguranța familiei". Această legătură vă va duce la situl web Siguranța Familiei unde aveți acces la mai multe opțiuni din care puteți alege. Dar vom vorbi mai multe despre acest subiect într-un articol viitor.

Dacă vreți să permiteți copilului dvs. să se joace jocuri neevaluate, bifați opțiunea "Permiteți jocuri neevaluate" din partea de jos a ferestrei Setări.

Concluzie

După cum vedeți din acest ghid, opțiunea Familia mea face o treabă destul de bună atunci când este configurată, nepermițând copiilor să joace jocuri ce nu sunt conforme cu vârsta lor și limitând accesul la descărcarea și instalarea anumitor aplicații și jocuri. Vă invităm să încercați această opțiune și să ne spuneți cum vi s-a părut.