Cum creezi apeluri audio și video de grup cu aplicația Skype pentru desktop Windows

Aplicația Skype pentru desktop îți oferă o multitudine de opțiuni pentru a comunica prin mesaje text sau prin apeluri audio sau video cu familia și prietenii. Mai mult, una dintre cele mai bune caracteristici ale sale este posibilitatea de a efectua apeluri de grup (atât audio, cât și video) în mod gratuit. De asemenea, nu ai nevoie să instalezi vreun software suplimentar pentru ca aceste apeluri de grup să funcționeze, deoarece această capacitate este integrată direct în aplicația Skype pentru desktop. Prin urmare, în acest tutorial, vom încerca să te ajutăm să înțelegi cât de ușor este să creezi apeluri de grup în Windows cu aplicația Skype pentru desktop.

Notă: Chiar dacă acest tutorial este realizat pentru ecosistemul Windows, vei putea să incluzi în aceste apeluri de grup și persoane care folosesc un sistem de operare diferit. Deci, apelurile audio și video de grup pot include contacte cu Skype instalat pe dispozitivele lor cu sisteme de operare precum Windows Phone, Mac OS sau Android. De asemenea, funcția Sună telefoane îți va permite să incluzi în aceste apeluri de grup chiar și persoane pe care le apelezi direct pe telefonul fix sau mobil.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru găsirea și deschiderea aplicației Skype pentru desktop, plus noțiuni de bază despre interfața cu utilizatorul și funcționarea acesteia, citește aceste tutoriale:

Cum să creezi apeluri audio de grup în aplicația Skype pentru desktop Windows

Înainte de a încerca să inițiezi un apel audio, trebuie să verifici dacă microfonul tău extern sau cel încorporat în camera web funcționează corect. Pentru a iniția un apel de grup, este necesar să adaugi toate persoanele pe care dorești să le contactezi. Aceasta este una dintre opțiunile extraordinare disponibile în Skype, căci tu poți apela direct toate contactele care trebuie să facă parte din "conferință" și astfel nu mai este nevoie ca aceștia să te apeleze individual.

Există două metode pe care le poți folosi pentru a începe construirea listei de persoane care vor lua parte la un apel în grup. Pentru prima dintre acestea, trebuie să accesezi lista de Contacte și apoi să selectezi prima persoană cu care dorești să vorbești.

Persoana pe care ai selectat-o va fi primul membru al apelului audio de grup. Astfel că, va trebui să adaugi mai mulți participanți la această conversație pentru a construi un grup. Pentru a face acest lucru, va trebui să apeși pe butonul Adaugă persoane din zona de conversație.

Cea de a doua metodă de a crea un apel de grup implică construirea acestuia de la zero, fără a utiliza direct lista de Contacte. Trebuie să accesezi Bara de meniu în fereastra principală Skype, să apeși pe fila Prieteni și apoi să apeși pe Grup nou....

Apoi, în antetul zonei de conversație, trebuie să apeși pe numele Grup gol pentru a accesa profilul grupului.

Aici, poți edita numele grupului tău și să personalizezi caracteristicile sale.

După ce ai terminat personalizarea profilului grupului, tot ce trebuie să faci este apeși pe butonul Adaugă persoane.

După cum poți vedea, acesta este punctul în care cele două metode se întâlnesc, astfel că următoarele etape sunt similare pentru amândouă. În fereastra nou deschisă, lista de contacte va fi încărcată. Trebuie să bifezi caseta de lângă numele fiecăreia dintre persoanele pe care dorești să le adaugi ca participanți la apelul audio de grup și apoi să apeși pe butonul Adaugă.

Numărul maxim de persoane care pot fi adăugate la un apel audio de grup este de 25.

În acest moment ai creat doar un grup de conversație prin mesaje text. Pentru a-l transforma într-un grup de apel audio, trebuie să apeși pe butonul Sună.

Acum vei apela grupul de persoane pe care dorești să le contactezi. În timpul apelării, Skype va emite un sunet asemănător tonului de apel al unui telefon și te va anunța atunci când partenerii de conversație au răspuns la apel. De îndată ce contactele au răspuns apelului, vei putea începe conferința ta.

Dacă, la un moment dat, vei dori să adaugi noi participanți tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul + și apoi pe butonul Adaugă persoane la această convorbire....

Cum creezi apeluri video de grup în aplicația Skype pentru desktop Windows

În aplicația Skype pentru desktop poți crea apeluri video de grup gratuite cu un număr de maxim 10 persoane. Pentru a realiza o video conferință va trebui să construiești, mai întâi, un grup de conversație prin mesaje text, utilizând metodele descrise în secțiunea anterioară.

După ce ai terminat alegerea participanților la apelul video de grup, va trebui să apeși pe butonul Sună cu video.

Această acțiune va deschide fereastra de apel video și vei începe să vezi pe fiecare dintre partenerii de apel, de îndată ce aceștia se alătură grupului.

Îți vei putea vedea propria camera web, live, în partea de jos a ferestrei deschise.

Ce poți face pe parcursul apelurilor de grup

În timp ce ești angrenat într-un apel de grup, video sau audio, îl vei putea controla folosind butoanele din partea inferioară a ecranului.

Privind de la stânga la dreapta, primul dintre acestea este butonul Arată prieteni. Acesta va apărea atât în apelurile audio cât și cele video, și îți va permite să afișezi sau să ascunzi lista de Contacte sau cea de conversații Recente. Mai apoi, apare butonul Video care va fi afișat într-un apel dacă ai o cameră web conectată la calculator. Cu acesta vei putea să activezi sau să dezactivezi imaginea afișată de cameră.

Apoi, următorul este butonul pentru Microfon. Funcția sa este destul de simplă, pentru că te va ajuta să activezi sau să dezactivezi microfonul.

Dacă vei apăsa pe butonul +, în timp ce participi la un apel de grup, vei putea să accesezi următoarele opțiuni:

  • Trimitere fișiere... - Această opțiune îți va permite să răsfoiești fișierele de pe dispozitivul tău și apoi să trimiți pe oricare dintre ele către partenerii de discuție.
  • Trimite prieteni... - Care va trimite contacte din lista ta proprie celorlalți participanți la apelul în grup.
  • Partajează ecranele... - Îți va permite să partajezi ecranul calculatorului tău cu persoanele din apelul de grup. Astfel, vei putea folosi această funcție pentru a face o prezentare, pentru a arăta fotografii sau pentru a afișa direct ceea ce apare pe ecranul calculatorului tău.
  • Adaugă persoane la această conversație... - Această opțiune îți va permite să adaugi noi contacte la apelul de grup.
  • Afișează tastatura... - Va duce la apariția butonului tastatură, pe care îl vei putea folosi pentru a introduce un număr de telefon (telefon mobil sau fix), al unei persoane pe care dorești să o apelezi și să o adaugi la apelul în grup.

Următorul este butonul pentru Terminare conversație. Atunci când îl vei apăsa, Skype va încheia apelul în grup la care te-ai alăturat.

Dacă există probleme de conexiune și nu vă puteți vedea sau auzi reciproc, atunci indicatorul Informații de calitatea convorbirii vă va fi foarte util.

Dacă apeși pe iconița pentru calitatea convorbirii, se va deschide un meniu separat și vei putea să verifici toate setările. Verifică cu atenție pentru a afla dacă computerul tău este cel care cauzează problemele de conexiune.

Ultimul buton din partea de jos a ecranului este denumit Arată IM. Acesta va deschide fereastra de conversație în partea dreaptă a ecranului, unde vei putea să ai conversații text, alături de apelul audio sau video în grup. Această opțiune este foarte bună pentru momentele în care ceilalți nu te pot auzi din cauza unor probleme tehnice.

Concluzie

Noi folosim apelurile în grup pe Skype pentru întâlnirile echipei noastre, 7 Tutoriale, deoarece nu putem fi cu toți, fizic, în același loc tot timpul. Este extraordinar faptul că ai posibilitatea să configurezi un grup în avans din lista ta de contacte și apoi să le apelezi pe toate în același timp cu o singură apăsare de buton. Aceasta funcție Skype îți oferă apeluri în grup de calitate, fără prea multe probleme de conexiune. În cele din urmă, posibilitatea de a efectua gratuit apeluri video în grup este minunată și ar trebui să fie utilizată de către toată lumea.